StartsidenTips og rådProff

Nå kan Leca levere nøyaktig den EPD-en du trenger

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Det blir stadig strengere krav til miljødokumentasjon i forbindelse med prosjekter. Nå vil Leca gjøre det enklere for entreprenørene følge opp vilkårene til blant annet BREEAM-sertifisering og anbud for grønne bygg.

Miljøfokus: Kjemiingeniør Tone Storbråten (t.v) og produksjonsdirektør Hege Eizenberger i Leca Norge kan levere akkurat den EPD du trenger til ditt Leca-prosjekt


 

– For en entreprenør vil det være en stor jobb å utarbeide miljødeklarasjoner for alle leveringer i et stort prosjekt. Dette håndterer Leca ved å lage prosjektbaserte EPD-er som kan leveres sammen med anbudet, sier Tone Storbråten, kjemiingeniør hos Leca Norge, i en pressemelding.

­– Sammen med LCA.no har vi utviklet en applikasjon som gjør at vi kan levere EPD-er på forespørsel. Det betyr at entreprenører kan kontakte oss, fortelle oss hvor mye de trenger, hvor de vil ha det levert og hvordan. I løpet av en dag eller to, får kunden en EPD med miljøbelastning for hele leveransen. Deretter er det bare å levere inn anbudet, fortsetter hun.

Grønne bygg og BREEAM

I Grønn Byggallianse og Norsk Eiendoms anbefalte strakstiltak for boligutviklere, står det blant annet at det bør etableres rutiner for å stille miljøkrav ved innkjøp av bygningsprodukter. Selvaag Eiendom, Skanska CDN og Usbl er blant de største aktørene som har sluttet seg til disse tiltakene.

BREEAM-sertifiseringen, som mange ønsker å oppnå, krever at du kan dokumentere bestemte miljøprestasjoner. Et BREEAM-bygg har høyere markedsverdi, lavere driftskostnader og økt brukertilfredshet. Også Statsbygg stiller strenge krav om EPD-er fra sine leverandører. Dermed hevder Leca at det ligger i kortene at EPD-er vil bli helt sentralt i anbudsprosesser i tiden fremover.

– Lecas prosjektspesifikke EDP-er gjør dette enkelt og effektivt, fortsetter Storbråten.

Den nye EDP-generatoren som beregner miljøbelastning, baserer seg på den nye EPD-en for løs Leca ISO 10-20. Løs Leca regnes som bærekraftig, særlig i materialeffektivitet og i leveringsleddet. Én kvadratmeter leire blir omdannet til mellom fire- og fem kvadratmeter Leca, og lavere vekt gjør at materialene kan fraktes ved hjelp av være lastebiler.


– Vi henter skånsomt naturlig leire, produserer og leverer produktet på en bærekraftig måte og når produktet en gang skal deponeres, har ikke Lecaen annen miljøpåvirkning enn den hadde den gangen den bare var leire, avslutter Storbråten.

Vil du ha materialene dine levert rett på byggeplassen? Byggmakkers logistikkløsninger kan spare deg for både tid og penger

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link
Røff og robust gipsplate Byggmakker

Røff og robust gipsplate

29.06.2020

Ultraboard gir deg brannsikrede og lyddempede vegger, i tillegg til en solid og skruefast overflate. Les mer om den robuste gipsplaten fra Norgips.

Byggmakker jakter håndverkere Byggmakker

Byggmakker jakter håndverkere

19.06.2020

Etterspørselen på Byggmakkers konsept for sluttkunden, Fiks Ferdig, øker kraftig. Det gjør at Byggmakker nå leter etter flere håndverkere.

Ett kontaktpunkt på 1500 m² Byggmakker

Ett kontaktpunkt på 1500 m²

16.06.2020

Når Freddy Engebretsen bestiller materialer til den gigantiske eneboligen på Nesøya er Byggmakker entreprenørens eneste kontaktpunkt.

En arbeidssko å regne med Byggmakker

En arbeidssko å regne med

05.06.2020

Ute etter en vernesko som dekker dine behov uansett oppdrag? Verneskoene fra Sievi er både behagelige og brukervennlige. Les mer om de her.