StartsidenTips og rådProff

Nå kan Leca levere nøyaktig den EPD-en du trenger

Det blir stadig strengere krav til miljødokumentasjon i forbindelse med prosjekter. Nå vil Leca gjøre det enklere for entreprenørene følge opp vilkårene til blant annet BREEAM-sertifisering og anbud for grønne bygg.

 

Miljøfokus: Kjemiingeniør Tone Storbråten (t.v) og produksjonsdirektør Hege Eizenberger i Leca Norge kan levere akkurat den EPD du trenger til ditt Leca-prosjekt


 

 

– For en entreprenør vil det være en stor jobb å utarbeide miljødeklarasjoner for alle leveringer i et stort prosjekt. Dette håndterer Leca ved å lage prosjektbaserte EPD-er som kan leveres sammen med anbudet, sier Tone Storbråten, kjemiingeniør hos Leca Norge, i en pressemelding.

 

­– Sammen med LCA.no har vi utviklet en applikasjon som gjør at vi kan levere EPD-er på forespørsel. Det betyr at entreprenører kan kontakte oss, fortelle oss hvor mye de trenger, hvor de vil ha det levert og hvordan. I løpet av en dag eller to, får kunden en EPD med miljøbelastning for hele leveransen. Deretter er det bare å levere inn anbudet, fortsetter hun.

 

Grønne bygg og BREEAM

I Grønn Byggallianse og Norsk Eiendoms anbefalte strakstiltak for boligutviklere, står det blant annet at det bør etableres rutiner for å stille miljøkrav ved innkjøp av bygningsprodukter. Selvaag Eiendom, Skanska CDN og Usbl er blant de største aktørene som har sluttet seg til disse tiltakene.

 

BREEAM-sertifiseringen, som mange ønsker å oppnå, krever at du kan dokumentere bestemte miljøprestasjoner. Et BREEAM-bygg har høyere markedsverdi, lavere driftskostnader og økt brukertilfredshet. Også Statsbygg stiller strenge krav om EPD-er fra sine leverandører. Dermed hevder Leca at det ligger i kortene at EPD-er vil bli helt sentralt i anbudsprosesser i tiden fremover.

 

– Lecas prosjektspesifikke EDP-er gjør dette enkelt og effektivt, fortsetter Storbråten.

 

Den nye EDP-generatoren som beregner miljøbelastning, baserer seg på den nye EPD-en for løs Leca ISO 10-20. Løs Leca regnes som bærekraftig, særlig i materialeffektivitet og i leveringsleddet. Én kvadratmeter leire blir omdannet til mellom fire- og fem kvadratmeter Leca, og lavere vekt gjør at materialene kan fraktes ved hjelp av være lastebiler.


– Vi henter skånsomt naturlig leire, produserer og leverer produktet på en bærekraftig måte og når produktet en gang skal deponeres, har ikke Lecaen annen miljøpåvirkning enn den hadde den gangen den bare var leire, avslutter Storbråten.

 

Vil du ha materialene dine levert rett på byggeplassen? Byggmakkers logistikkløsninger kan spare deg for både tid og penger

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.

Proffkunder med papirene i orden Byggmakker

Proffkunder med papirene i orden

31.10.2019

Det stilles strenge krav til dokumentasjon i norsk bygg- og anleggsbransje, samtidig som konsekvensene kan bli alvorlige hvis du ikke har alt på stell.

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.