StartsidenTips og rådProff

Nå kan Leca levere nøyaktig den EPD-en du trenger

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Det blir stadig strengere krav til miljødokumentasjon i forbindelse med prosjekter. Nå vil Leca gjøre det enklere for entreprenørene følge opp vilkårene til blant annet BREEAM-sertifisering og anbud for grønne bygg.

Miljøfokus: Kjemiingeniør Tone Storbråten (t.v) og produksjonsdirektør Hege Eizenberger i Leca Norge kan levere akkurat den EPD du trenger til ditt Leca-prosjekt


 

– For en entreprenør vil det være en stor jobb å utarbeide miljødeklarasjoner for alle leveringer i et stort prosjekt. Dette håndterer Leca ved å lage prosjektbaserte EPD-er som kan leveres sammen med anbudet, sier Tone Storbråten, kjemiingeniør hos Leca Norge, i en pressemelding.

­– Sammen med LCA.no har vi utviklet en applikasjon som gjør at vi kan levere EPD-er på forespørsel. Det betyr at entreprenører kan kontakte oss, fortelle oss hvor mye de trenger, hvor de vil ha det levert og hvordan. I løpet av en dag eller to, får kunden en EPD med miljøbelastning for hele leveransen. Deretter er det bare å levere inn anbudet, fortsetter hun.

Grønne bygg og BREEAM

I Grønn Byggallianse og Norsk Eiendoms anbefalte strakstiltak for boligutviklere, står det blant annet at det bør etableres rutiner for å stille miljøkrav ved innkjøp av bygningsprodukter. Selvaag Eiendom, Skanska CDN og Usbl er blant de største aktørene som har sluttet seg til disse tiltakene.

BREEAM-sertifiseringen, som mange ønsker å oppnå, krever at du kan dokumentere bestemte miljøprestasjoner. Et BREEAM-bygg har høyere markedsverdi, lavere driftskostnader og økt brukertilfredshet. Også Statsbygg stiller strenge krav om EPD-er fra sine leverandører. Dermed hevder Leca at det ligger i kortene at EPD-er vil bli helt sentralt i anbudsprosesser i tiden fremover.

– Lecas prosjektspesifikke EDP-er gjør dette enkelt og effektivt, fortsetter Storbråten.

Den nye EDP-generatoren som beregner miljøbelastning, baserer seg på den nye EPD-en for løs Leca ISO 10-20. Løs Leca regnes som bærekraftig, særlig i materialeffektivitet og i leveringsleddet. Én kvadratmeter leire blir omdannet til mellom fire- og fem kvadratmeter Leca, og lavere vekt gjør at materialene kan fraktes ved hjelp av være lastebiler.


– Vi henter skånsomt naturlig leire, produserer og leverer produktet på en bærekraftig måte og når produktet en gang skal deponeres, har ikke Lecaen annen miljøpåvirkning enn den hadde den gangen den bare var leire, avslutter Storbråten.

Vil du ha materialene dine levert rett på byggeplassen? Byggmakkers logistikkløsninger kan spare deg for både tid og penger

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.