StartsidenTips og rådProff

Makita lanserer børsteløs 18V 165 mm sirkelsag

Makitas nye DHS660 er en lett og kompakt sirkelsag som gir mindre belastning på armer og skuldre når du jobber

Bilde: Makitas nye DHS660

Komponentene i DHS660 er laget av magnesium, noe som gjør at vekten på sirkelsagen kun ligger på mellom 2,9- og 3,2 kg., avhengig av hvilket batteri du bruke. I en test som ble gjennomført på et brett med diameteren 38 x 235 mm., klarte sirkelsagen 200 kapp på et fulladet 5.0 Ah batteri.

Ergonomisk utforming
Håndtaket på Makita DHS660 er dekket med gummi. I tillegg har håndtaket god ergonomi, sånn at arbeidsstillingen blir både komfortabel og trygg. Den nye sirkelsagen dessuten utstyrt med en sikkerhetsbryter som forhindrer at du starter den ved en feil.

 

Automatisk kapphastighet
Sagen kan også skilte med noe som Makita kaller «ADT» – eller Automatic torque Drive Technology. Det smarte med ADT er at kapphastigheten endres automatisk slik at den matcher lasten. Ved lav belastning, kjøer saga på høy hastighet, men med tyngre belastning vil maskinen jobbe med et høyere dreiemoment.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.

Proffkunder med papirene i orden Byggmakker

Proffkunder med papirene i orden

31.10.2019

Det stilles strenge krav til dokumentasjon i norsk bygg- og anleggsbransje, samtidig som konsekvensene kan bli alvorlige hvis du ikke har alt på stell.

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.