StartsidenTips og rådProff

Montering av veggpanel: Slik går du frem

Veggpanelene fra Fibo er enkle å installere og lette å holde rene. Her kan du lese om hvordan du monterer dem.

Med Fibo veggpanel kommer du raskere i mål med fornyelsen av kundens baderom. Det er fem ganger raskere enn flis og kan gi en kostnadsbesparelse på opp mot 60 prosent.

– Glem alle stegene med gips, membran og fliser. Alt finnes allerede i panelet, sier markedssjef i Fibo, Kevin Hægeland.

Panelene fra Fibo kan festes på tre- og stålstendere, eller direkte på eksisterende vegg. De er både miljøvennlige, økonomibesparende og enkle å montere. 

Få rask tilgang på Fibo Veggpanel

Logg deg inn i BM-portalen.

Link

Her får du monteringsprosessen steg for steg:

 1. Monter sokkellist og todelt innvendig hjørne
  Før du kan begynne å montere panelet må du legge en sokkellist. Denne skal ha en avstand fra gulv til underkanten av sokkellisten på 60 til 80 mm. Membran eller belegg skal minimum 25 mm opp bak panelet. Sett den todelte hjørnelisten på sokkellisten og skru den fast.

 

 1. Monter første plate fra hjørne
  Begynn monteringen fra venstre mot høyre. Panelet skrus med cc 200 mm. Den nederste skruen skal skrus gjennom panel og sokkellist og skal 20 mm fra bunnen av panelet. Avslutt med å fuge med Fibo Seal og fortsett monteringen av neste panel.

STEG FOR STEG: Med Fibo Veggpanel er oppskriften klar.

 1. Skjult innvendig hjørnelist og fuging av kuttflate og plater
  Hjørneprofilen skal skrus inn på baksiden av panelet med spesialtilpassede skruer. Den innvendige hjørneprofilen skal festes til stenderes i ferdig borede og forsenkede hull. Så kan du tilpasse neste plate i bredden. Husk nok fugemasse på enden og skyv platen inn i hjørnet.

Rengjør alltid før og etter fuging med Fibo Wipes for best mulig resultat.

Videre fuges kuttflate og plater. Sjekk at panelet er rent for støv når du skal montere. Her er det viktig å bruke nok fugemasse før du klikker du panelet på plass. Fugemasse skal tyte ut i hele panelets lengde. Etter endt tilkobling fjerner du fugemassen med en fugekloss. Husk å rengjøre etter hvert steg.

 1. Fuging av sokkellist og horisontal utlekting
  Det skal alltid brukes godkjent fugemasse, også her mellom panel og sokkellist. Spray med Fibo Clean og fjern overflødig fugemasse. Deretter rengjør du. Ved horisontal utlekting er det viktig å tilpasse panelet slik at det er i lodd. Mål hele veggen slik at mønster kan fordeles og monter panelet i hjørnelisten og skru det fast.

Interessert i mer produktinspirasjon?

Besøk Produktsenteret her!

KJAPT OG ENKELT: Slik kan baderommet ditt se ut med veggpanel fra Fibo.

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link
Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører Byggmakker

Setter ny kvalitetsstandard for vinduer og dører

15.09.2020

Som ekspert på vinduer tilpasset nordiske forhold, har Natre nå utviklet praktiske innadslående vinduer, samt videreutviklet sine klassiske heve- og skyvedører for det moderne hjem.

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass Byggmakker

Har funnet nøkkelen til en effektiv byggeplass

02.09.2020

For Entreprenør Svein Rommen AS handler veien til en effektiv byggeplass om grundig planlegging, god logistikk og en effektiv bruk av ressursene.

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold Byggmakker

Nyhet: Arbeidshansker tilpasset nordiske forhold

21.08.2020

Disse hanskene sitter som støpt på hendene, har lang levetid, full luftsirkulasjon og fingertupper laget for touchscreen.

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl Byggmakker

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl

21.08.2020

Parkett er et godt gulvvalg – men noen ganger fungerer andre gulvtyper bedre. Denne klikkvinylen egner seg like godt i privatboliger som næringsbygg – og har noen ekstra fordeler du som proff bør vite om.