StartsidenTips og rådProff

Montering av veggpanel: Slik går du frem

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Veggpanelene fra Fibo er enkle å installere og lette å holde rene. Her kan du lese om hvordan du monterer dem.

Med Fibo veggpanel kommer du raskere i mål med fornyelsen av kundens baderom. Det er fem ganger raskere enn flis og kan gi en kostnadsbesparelse på opp mot 60 prosent.

– Glem alle stegene med gips, membran og fliser. Alt finnes allerede i panelet, sier markedssjef i Fibo, Kevin Hægeland.

Panelene fra Fibo kan festes på tre- og stålstendere, eller direkte på eksisterende vegg. De er både miljøvennlige, økonomibesparende og enkle å montere. 

KJAPT OG ENKELT: Slik kan baderommet ditt se ut med veggpanel fra Fibo.

Rengjør alltid før og etter fuging med Fibo Wipes for best mulig resultat.

Her får du monteringsprosessen steg for steg:

 1. Monter sokkellist og todelt innvendig hjørne
  Før du kan begynne å montere panelet må du legge en sokkellist. Denne skal ha en avstand fra gulv til underkanten av sokkellisten på 60 til 80 mm. Membran eller belegg skal minimum 25 mm opp bak panelet. Sett den todelte hjørnelisten på sokkellisten og skru den fast.

 2. Monter første plate fra hjørne
  Begynn monteringen fra venstre mot høyre. Panelet skrus med cc 200 mm. Den nederste skruen skal skrus gjennom panel og sokkellist og skal 20 mm fra bunnen av panelet. Avslutt med å fuge med Fibo Seal og fortsett monteringen av neste panel.

  STEG FOR STEG: Med Fibo Veggpanel er oppskriften klar.

 3. Skjult innvendig hjørnelist og fuging av kuttflate og plater
  Hjørneprofilen skal skrus inn på baksiden av panelet med spesialtilpassede skruer. Den innvendige hjørneprofilen skal festes til stenderes i ferdig borede og forsenkede hull. Så kan du tilpasse neste plate i bredden. Husk nok fugemasse på enden og skyv platen inn i hjørnet.

  Videre fuges kuttflate og plater. Sjekk at panelet er rent for støv når du skal montere. Her er det viktig å bruke nok fugemasse før du klikker du panelet på plass. Fugemasse skal tyte ut i hele panelets lengde. Etter endt tilkobling fjerner du fugemassen med en fugekloss. Husk å rengjøre etter hvert steg.

 4. Fuging av sokkellist og horisontal utlekting
  Det skal alltid brukes godkjent fugemasse, også her mellom panel og sokkellist. Spray med Fibo Clean og fjern overflødig fugemasse. Deretter rengjør du. Ved horisontal utlekting er det viktig å tilpasse panelet slik at det er i lodd. Mål hele veggen slik at mønster kan fordeles og monter panelet i hjørnelisten og skru det fast.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.