StartsidenTips og rådProff

Montering av veggpanel: Slik går du frem

Veggpanelene fra Fibo er enkle å installere og lette å holde rene. Her kan du lese om hvordan du monterer dem.

Med Fibo veggpanel kommer du raskere i mål med fornyelsen av kundens baderom. Det er fem ganger raskere enn flis og kan gi en kostnadsbesparelse på opp mot 60 prosent.

– Glem alle stegene med gips, membran og fliser. Alt finnes allerede i panelet, sier markedssjef i Fibo, Kevin Hægeland.

Panelene fra Fibo kan festes på tre- og stålstendere, eller direkte på eksisterende vegg. De er både miljøvennlige, økonomibesparende og enkle å montere. 

KJAPT OG ENKELT: Slik kan baderommet ditt se ut med veggpanel fra Fibo.

Rengjør alltid før og etter fuging med Fibo Wipes for best mulig resultat.

Her får du monteringsprosessen steg for steg:

 1. Monter sokkellist og todelt innvendig hjørne
  Før du kan begynne å montere panelet må du legge en sokkellist. Denne skal ha en avstand fra gulv til underkanten av sokkellisten på 60 til 80 mm. Membran eller belegg skal minimum 25 mm opp bak panelet. Sett den todelte hjørnelisten på sokkellisten og skru den fast.

 2. Monter første plate fra hjørne
  Begynn monteringen fra venstre mot høyre. Panelet skrus med cc 200 mm. Den nederste skruen skal skrus gjennom panel og sokkellist og skal 20 mm fra bunnen av panelet. Avslutt med å fuge med Fibo Seal og fortsett monteringen av neste panel.

  STEG FOR STEG: Med Fibo Veggpanel er oppskriften klar.

 3. Skjult innvendig hjørnelist og fuging av kuttflate og plater
  Hjørneprofilen skal skrus inn på baksiden av panelet med spesialtilpassede skruer. Den innvendige hjørneprofilen skal festes til stenderes i ferdig borede og forsenkede hull. Så kan du tilpasse neste plate i bredden. Husk nok fugemasse på enden og skyv platen inn i hjørnet.

  Videre fuges kuttflate og plater. Sjekk at panelet er rent for støv når du skal montere. Her er det viktig å bruke nok fugemasse før du klikker du panelet på plass. Fugemasse skal tyte ut i hele panelets lengde. Etter endt tilkobling fjerner du fugemassen med en fugekloss. Husk å rengjøre etter hvert steg.

 4. Fuging av sokkellist og horisontal utlekting
  Det skal alltid brukes godkjent fugemasse, også her mellom panel og sokkellist. Spray med Fibo Clean og fjern overflødig fugemasse. Deretter rengjør du. Ved horisontal utlekting er det viktig å tilpasse panelet slik at det er i lodd. Mål hele veggen slik at mønster kan fordeles og monter panelet i hjørnelisten og skru det fast.

Dette er baderomstrendene i 2021 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2021

01.02.2021

Mørke fliser, geometriske former og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de eksklusive stilene uten å bruke en formue.

Disse arbeidsklærne vil proffen ha Byggmakker

Disse arbeidsklærne vil proffen ha

28.01.2021

Utvalget av arbeidsklær har tidligere vært preget av enkle universalløsninger og kjedelig design. I takt med tiden har også funksjonalitet, tekniske løsninger, personlig sikkerhet – og stil, blitt viktigere enn noensinne.

Byggebransjen tar miljøansvar Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.

Praktisk med container på byggeplassen Byggmakker

Praktisk med container på byggeplassen

27.01.2021

Høres det fristende ut med automatisk etterfylling av varer og innendørs lagring av utstyr? Hos Byggmakker kan du leie din egen byggeplasscontainer som effektiviserer arbeidsdagen.