StartsidenTips og rådProff

Montering av veggpanel: Slik går du frem

Veggpanelene fra Fibo er enkle å installere og lette å holde rene. Her kan du lese om hvordan du monterer dem.

Med Fibo veggpanel kommer du raskere i mål med fornyelsen av kundens baderom. Det er fem ganger raskere enn flis og kan gi en kostnadsbesparelse på opp mot 60 prosent.

– Glem alle stegene med gips, membran og fliser. Alt finnes allerede i panelet, sier markedssjef i Fibo, Kevin Hægeland.

Panelene fra Fibo kan festes på tre- og stålstendere, eller direkte på eksisterende vegg. De er både miljøvennlige, økonomibesparende og enkle å montere. 

KJAPT OG ENKELT: Slik kan baderommet ditt se ut med veggpanel fra Fibo.

Rengjør alltid før og etter fuging med Fibo Wipes for best mulig resultat.

Her får du monteringsprosessen steg for steg:

 1. Monter sokkellist og todelt innvendig hjørne
  Før du kan begynne å montere panelet må du legge en sokkellist. Denne skal ha en avstand fra gulv til underkanten av sokkellisten på 60 til 80 mm. Membran eller belegg skal minimum 25 mm opp bak panelet. Sett den todelte hjørnelisten på sokkellisten og skru den fast.

 2. Monter første plate fra hjørne
  Begynn monteringen fra venstre mot høyre. Panelet skrus med cc 200 mm. Den nederste skruen skal skrus gjennom panel og sokkellist og skal 20 mm fra bunnen av panelet. Avslutt med å fuge med Fibo Seal og fortsett monteringen av neste panel.

  STEG FOR STEG: Med Fibo Veggpanel er oppskriften klar.

 3. Skjult innvendig hjørnelist og fuging av kuttflate og plater
  Hjørneprofilen skal skrus inn på baksiden av panelet med spesialtilpassede skruer. Den innvendige hjørneprofilen skal festes til stenderes i ferdig borede og forsenkede hull. Så kan du tilpasse neste plate i bredden. Husk nok fugemasse på enden og skyv platen inn i hjørnet.

  Videre fuges kuttflate og plater. Sjekk at panelet er rent for støv når du skal montere. Her er det viktig å bruke nok fugemasse før du klikker du panelet på plass. Fugemasse skal tyte ut i hele panelets lengde. Etter endt tilkobling fjerner du fugemassen med en fugekloss. Husk å rengjøre etter hvert steg.

 4. Fuging av sokkellist og horisontal utlekting
  Det skal alltid brukes godkjent fugemasse, også her mellom panel og sokkellist. Spray med Fibo Clean og fjern overflødig fugemasse. Deretter rengjør du. Ved horisontal utlekting er det viktig å tilpasse panelet slik at det er i lodd. Mål hele veggen slik at mønster kan fordeles og monter panelet i hjørnelisten og skru det fast.

Kährs Woodloc – legg parkett raskere og enklere enn noensinne Byggmakker

Kährs Woodloc – legg parkett raskere og enklere enn noensinne

01.12.2021

Kährs-gulv gjør jobben enkel for deg som håndverker. Og med rask legging, høy kvalitet, stort utvalg og matchende gulv- og funksjonslister, har spesielt Kährs Woodloc blitt svært populært blant Byggmakkers proffkunder.

Slik monterer du baderomspanel på en weekend Byggmakker

Slik monterer du baderomspanel på en weekend

18.11.2021

Gi badet ditt et ansiktsløft med baderomspanel! Du kan montere det helt selv, det er godkjent til bruk i våtrom, og gjør renovering og bygging av badet ditt til en lek.

Dette er baderomstrendene i 2022 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2022

18.11.2021

Naturstein, marmor, farger fra naturen og lekre detaljer i kontrast beskriver baderomstrendene akkurat nå. Les videre for å finne ut hvordan du kan gjenskape de eksklusive stilene uten å bruke en formue.

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser Byggmakker

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser

18.11.2021

Håndverkere som benytter seg av Essve-universet skryter av enkelhet, effektivitet og holdbarhet. Siden 1970 har de kalt seg “din proffpartner på festemidler” gjennom å tilby produkter, tjenester og service du som håndverker trenger for å få gjort jobben skikkelig – og for å få fornøyde kunder.