StartsidenTips og rådProff

Nå kan du styre verktøyet med mobilen


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Bosch lanserer en rekke nye elektroverktøy som kan styres via appen Bosch Toolbox. Løsningen innebærer at verktøyet er utstyrt med en avtagbar chip som overfører informasjon mellom maskinen og mobil-appen.

– Kravene til planlegging, gjennomføring og kvalitet i byggebransjen har aldri vært høyere. Med tilkoblede verktøy som kan styres digitalt vil vi gjøre hverdagen enklere for profesjonelle håndverkere, sier Christoffer Baumgarten, nordisk sjef for batteridrevne verktøy i Bosch.

I år lanserer selskapet sin første serie med verktøy som håndverkerne kan tilpasse etter eget bruk. På de nye maskinene som har en chip kan du justere flere innstillinger og funksjoner, deriblant KickBack Control og lysstyrke, samt hente råd og tips som gjelder det aktuelle Bosch-verktøyet. I tillegg får du beskjed når motoren blir for varm eller når KickBack Control-funksjonen er aktivert. Via appen kan du også sjekke når verktøyet ble brukt sist, noe som utvilsomt kan være praktisk i enkelte sammenhenger.

Med appen Toolbox kan du styre Bosch-verktøyet fra mobilen. Foto: Bosch PT

Bosch har lansert to mobil-apper, kalt Toolbox og Measuring Master, som er kompatible med de tilkoblede maskinene som lanseres i år:

Verktøykasse på mobilen
Bosch Toolbox har en rekke praktiske funksjoner, fra dokumentasjon av prosjekter til digital rapportseddel for registrering av reisetid, utført arbeid og materialer. Appen har også kalkulator for rask konvertering av mer enn 50 enheter, samt lommelykt, forhandlersøk og produktkatalog.

Alle måledata på ett sted
Med Bosch Measuring Master kan du registrere måleverdier, lage lynskisser, plantegninger og opprette prosjektmapper som kan deles med andre via smarttelefon eller eksporteres som PDF. Appen har også en funksjon som gjør det mulig å overføre måleverdier til bilder via kameraet på mobilen eller et nettbrett. Appen er kompatibel med de digitale avstandsmålerne GLM 50C og GLM 100C og termodetektoren GIS 1000 C. For sistnevnte kan Measuring Master også ta bilde og legge inn temperaturmålepunkt som dokumentasjon. Measuring Master App kan i tillegg vise temperatur og fuktnivå i et rom direkte i appen.

Begge appene er gratis, og er kompatible med iOS- og Android-enheter.

Nye, smarte verktøy på vei

Bosch har lansert flere produkter som fungerer sammen med appen Bosch Toolbox: Det nye arbeidslyset GLI 18V 1900 C kan for eksempel raskt stilles inn via mobilen, slik at du slipper å bruke unødvendig tid på å justere lyset hver gang. Lampen har en maksimal lysstyrke på 199 lumen. Appen gjør det også mulig å kontrollere flere lamper samtidig, samt bestemme når lampene skal skrus av – eller stille inn intervaller for lampene på forhånd.

Et annet produkt som har fått app-støtte er den batteridrevne vinkelsliperen Bosch GWS 18V-125 SC, som er utstyrt med en elektronisk HMI fargeskjerm som viser batterinivå og status for overoppheting. Med den nye bor-/skrumaskinen GSR 18V-85 C og skrumaskinen GSR 18V-60 C kan du blant annet stille inn KickBack Control-funksjonen som utløses via mobilen, samt få beskjed dersom motoren blir overopphetet.

–Bosch har som ambisjon å bli verdensledende innen Internet Of Things. Nå håper vi at norske håndverkere vil ta i bruk den nye teknologien slik som i resten av verden, avslutter Baumgarten.

Disse jobbene trenger kunden fremdeles Byggmakker

Disse jobbene trenger kunden fremdeles

03.04.2020

Norge befinner seg i en krise som følge av koronaviruset, og stadig flere næringer blir nødt til å midlertidig lukke dørene. Regjeringen oppfordrer imidlertid folket til å ta tak i oppussingsprosjekter. Her er våre tips til hvilke jobber du trygt kan gjennomføre.

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer? Byggmakker

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer?

27.03.2020

Forbedringene som har blitt gjort i BM Portalen det siste året, har gitt mange av proffkundene til Byggmakker gode gevinster. Integrasjon med kalkulasjonsprogrammer og et nytt BREEAM-filter er noen av funksjonene som skal gi deg en mer effektiv hverdag – hver dag!

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv! Byggmakker

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv!

06.01.2020

Byggmakkers skreddersydde nettjeneste for proffen har fått mange nye brukere i 2019. Enda enklere varebestilling og tilgang til informasjon og dokumentasjon gjør hverdagen mer effektiv.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.