StartsidenTips og rådProff

Nå kan du styre verktøyet med mobilen

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Bosch lanserer en rekke nye elektroverktøy som kan styres via appen Bosch Toolbox. Løsningen innebærer at verktøyet er utstyrt med en avtagbar chip som overfører informasjon mellom maskinen og mobil-appen.

– Kravene til planlegging, gjennomføring og kvalitet i byggebransjen har aldri vært høyere. Med tilkoblede verktøy som kan styres digitalt vil vi gjøre hverdagen enklere for profesjonelle håndverkere, sier Christoffer Baumgarten, nordisk sjef for batteridrevne verktøy i Bosch.

I år lanserer selskapet sin første serie med verktøy som håndverkerne kan tilpasse etter eget bruk. På de nye maskinene som har en chip kan du justere flere innstillinger og funksjoner, deriblant KickBack Control og lysstyrke, samt hente råd og tips som gjelder det aktuelle Bosch-verktøyet. I tillegg får du beskjed når motoren blir for varm eller når KickBack Control-funksjonen er aktivert. Via appen kan du også sjekke når verktøyet ble brukt sist, noe som utvilsomt kan være praktisk i enkelte sammenhenger.

Med appen Toolbox kan du styre Bosch-verktøyet fra mobilen. Foto: Bosch PT

Bosch har lansert to mobil-apper, kalt Toolbox og Measuring Master, som er kompatible med de tilkoblede maskinene som lanseres i år:

Verktøykasse på mobilen
Bosch Toolbox har en rekke praktiske funksjoner, fra dokumentasjon av prosjekter til digital rapportseddel for registrering av reisetid, utført arbeid og materialer. Appen har også kalkulator for rask konvertering av mer enn 50 enheter, samt lommelykt, forhandlersøk og produktkatalog.

Alle måledata på ett sted
Med Bosch Measuring Master kan du registrere måleverdier, lage lynskisser, plantegninger og opprette prosjektmapper som kan deles med andre via smarttelefon eller eksporteres som PDF. Appen har også en funksjon som gjør det mulig å overføre måleverdier til bilder via kameraet på mobilen eller et nettbrett. Appen er kompatibel med de digitale avstandsmålerne GLM 50C og GLM 100C og termodetektoren GIS 1000 C. For sistnevnte kan Measuring Master også ta bilde og legge inn temperaturmålepunkt som dokumentasjon. Measuring Master App kan i tillegg vise temperatur og fuktnivå i et rom direkte i appen.

Begge appene er gratis, og er kompatible med iOS- og Android-enheter.

Nye, smarte verktøy på vei

Bosch har lansert flere produkter som fungerer sammen med appen Bosch Toolbox: Det nye arbeidslyset GLI 18V 1900 C kan for eksempel raskt stilles inn via mobilen, slik at du slipper å bruke unødvendig tid på å justere lyset hver gang. Lampen har en maksimal lysstyrke på 199 lumen. Appen gjør det også mulig å kontrollere flere lamper samtidig, samt bestemme når lampene skal skrus av – eller stille inn intervaller for lampene på forhånd.

Et annet produkt som har fått app-støtte er den batteridrevne vinkelsliperen Bosch GWS 18V-125 SC, som er utstyrt med en elektronisk HMI fargeskjerm som viser batterinivå og status for overoppheting. Med den nye bor-/skrumaskinen GSR 18V-85 C og skrumaskinen GSR 18V-60 C kan du blant annet stille inn KickBack Control-funksjonen som utløses via mobilen, samt få beskjed dersom motoren blir overopphetet.

–Bosch har som ambisjon å bli verdensledende innen Internet Of Things. Nå håper vi at norske håndverkere vil ta i bruk den nye teknologien slik som i resten av verden, avslutter Baumgarten.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.