StartsidenTips og rådProff

Demper støy med perforerte gipsplater

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Norgips tror mange boligkjøpere ville valgt en slik løsning hvis de fikk vite mer om fordelene med god boligakustikk.

De fleste av oss har kjent på å være i et rom hvor det rett og slett er slitsomt å oppholde seg på grunn av høy lyd, bakgrunnsstøy eller irriterende gjenklang i veggene. Det er også noe av grunnen til at så mange ser seg nødt til å henge opp bilder, veggtepper og gardiner for å dempe alle disse ulydene som forstyrrer husfreden.

Dessverre er det fortsatt slik at folk flest glemmer å tenke på akustikk i forbindelse med nybygg og oppgraderinger. Noen tror kanskje at tunge møbler og pyntegjenstander i imitert pels skal gjøre susen? Uansett kan det være en god idé å tenke igjennom på forhånd hva slags akustikk du ønsker at de ulike rommene skal ha. Dette vil heve både lydkvaliteten og boligkomforten for de som skal bo i huset.

Enten du er entreprenør eller underleverandør, er det viktig å huske på at dette kan ha mye å si for hvor fornøyd sluttkunden blir med sin nye bolig:

– Akustikk handler om hvor lang tid lyden bruker på å miste sin energi. De materialene som hus er bygd i, er alle materialer hvor lyden lever lenge. Derfor bør man tilføre lydabsorberende materialer, sier produktsjef Thomas Mila i Norgips.

– I dag er det veldig få boligkjøpere eller -eiere som blir opplyst om boligakustikk, fordi det finnes ingen krav. Den gode – eller dårlige – opplevelsen kommer først når boligen er ferdig, sier han videre.

 

Enkelt å kartlegge behov

For de som allerede har flyttet inn i en ferdigbygd bolig, kan det være vanskelig å vite om det er behov for akustisk regulering med gipsplater – om det i det hele tatt har en effekt. Ifølge Mila bør du tilføre lydabsorberende materialer hvis:

  • Det er anstrengende å føre en samtale
  • Barn som leker føles som støy
  • Lydanlegget ikke spiller optimalt på grunn av mye romklang

– Dette er grunnleggende årsaker til at folk ønsker hjelp fra oss. Samtidig vil behovet alltid variere ut ifra størrelse på rom og materialene som er brukt i vegger og tak. For å oppnå best mulig demping av romklangen, anbefaler vi at hele takflaten dekkes med perforerte gipsplater. Er det snakk om veldig høye rom, bør det være akustikkregulering også på veggene, forklarer Mila. 

I møte med proffen

Norgips var en av leverandørene som deltok på høstens Praktisk proffsamling på Gardermoen, hvor proffen får mulighet til å teste nye produkter og løsninger, samt stille spørsmål. Mila benyttet blant annet anledningen til å demonstrere fordelene med deres lydabsorberende- og lyddempende gipsplater, som kan egne seg for ulike rom i en bolig.

­– Det er en kjempefordel når proffkundene får muligheten til å ta- og føle på ting, fremfor å kun se det i en katalog eller på en nettside. Vi fikk mange gode tilbakemeldinger etter proffsamlingen i år, og fikk vist frem flere av produktene våre og forklart hvordan de fungerer i praksis, avslutter Mila.

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Velg riktige gipsplater til hjemmet ditt Byggmakker

Velg riktige gipsplater til hjemmet ditt

03.03.2021

Skal du pusse opp? Med gipsplater på vegger og i tak får du brannsikre, lydisolerte rom med behagelig inneklima. Les videre og finn ut hvilke gipsplater som egner seg best til ulike rom.