StartsidenTips og rådProff

Ny Leca isoblokk er raskere, enklere og gir bedre isolasjon


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Første april kommer det en nyhet som vil gjøre muring med Leca Isoblokk enda enklere, lettere og raskere.

De nye isoblokkene fra Leca med not og fjær, samt forenklede mure- og monteringsteknikker (Leca Lock), er sterkere og veier vesentlig mindre (LSX-teknologien) enn før.

– Nyhetene gjelder Isoblokk 30-og 35 cm. Nå kommer de med not og fjær, og en revolusjonerende hjørneløsning som eliminerer kuldebroer i hjørnene. Det blir også slutt på laftevatt i fugene, sier produktansvarlig Helge Huser i Leca Norge AS.

Færre komponenter enn tidligere

Blokkene skal mures med en nyutviklet og meget effektiv mørtelkasse, som gjør mørtelutleggingen rask, enkel og renslig. Mørtelkassen halverer fugehøyden og gir en kraftig reduksjon av mørtelforbruket. I sum består systemene av færre komponenter enn tidligere. Det gjelder særlig hjørneløsningen – den nye Multicut-blokken – som faktisk er flere produkter i ett; Denne kan brukes både som endeblokk og høyre- eller venstre hjørneblokk.

Leca Isoblokk produseres på Leca-fabrikken i Borge ved Fredrikstad, og selges også på det svenske markedet gjennom Leca Sverige AB.

Isolerer enda bedre

Leca Isoblokk 35 cm. er den best isolerte Leca-veggen med U-verdi 0,15 W/m2K, mens 30-centimeteren er godt innenfor TEK 10-kravene til U-verdi for yttervegger.

Lettere og sterkere

Allerede i fjor kom Isoblokkene med den patenterte LSX-teknologien som kombinerte 30 prosent lettere vekt med økt styrke.

Seks gode nyheter

  1. Slutt på laftestrimmelen. Blokkene er utformet slik at isolasjon møter isolasjon.
  2. Smalere fuger og halvert fugehøyde gir lavere mørtelforbruk og raskere utlegging.
  3. Ny mørtelkasse gjør utleggingen enda enklere, rensligere og hurtigere.
  4. Not og fjær (Leca Lock) gjør at blokkene smetter på plass i korrekt posisjon og trenger minimalt med justering i skiftet.
  5. Lavere vekt. Det betyr flere hundre kilo spart for ryggen hver eneste dag.
  6. Færre elementer. Multicut-blokken kombinerer endeblokk, høyre og venstre hjørne i én og samme blokk
Bygg ditt eget utekjøkken  Byggmakker

Bygg ditt eget utekjøkken

29.03.2019

Gjør deg klar for en fantastisk sommersesong. Du trenger verken byggetillatelse eller håndverksferdigheter for å lage eget utekjøkken.

Effektiv etterisolering og drenering av gammel grunnmur Byggmakker

Effektiv etterisolering og drenering av gammel grunnmur

15.02.2018

Det finnes titusener av eldre eneboliger i Norge der dreneringen er gått ut på dato, og som også ville hatt godt av etterisolering. Slik som denne gamle eneboligen i Drammen. Da den gamle grunnmuren skulle dreneres og isoleres, var blåsing av Leca det beste alternativet.

Et Ønske om minimalt vedlikehold gjør at murhus gjør at murhus er i vinden Byggmakker

Et Ønske om minimalt vedlikehold gjør at murhus gjør at murhus er i vinden

15.02.2018

Interessen for å bygge i mur er stor, både rene murhus hvor det knapt brukes andre materialer eller kombinasjonshus hvor mur brukes sammen med andre materialer. For den som ønsker minimalt med vedlikehold er murhus et meget godt alternativ.

Etterisolering av kjelleren Byggmakker

Etterisolering av kjelleren

26.01.2018

Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer. Her skal vi på de mest aktuelle løsningene.