StartsidenTips og rådProff

Ny Leca isoblokk er raskere, enklere og gir bedre isolasjon

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Første april kommer det en nyhet som vil gjøre muring med Leca Isoblokk enda enklere, lettere og raskere.

De nye isoblokkene fra Leca med not og fjær, samt forenklede mure- og monteringsteknikker (Leca Lock), er sterkere og veier vesentlig mindre (LSX-teknologien) enn før.

– Nyhetene gjelder Isoblokk 30-og 35 cm. Nå kommer de med not og fjær, og en revolusjonerende hjørneløsning som eliminerer kuldebroer i hjørnene. Det blir også slutt på laftevatt i fugene, sier produktansvarlig Helge Huser i Leca Norge AS.

Færre komponenter enn tidligere

Blokkene skal mures med en nyutviklet og meget effektiv mørtelkasse, som gjør mørtelutleggingen rask, enkel og renslig. Mørtelkassen halverer fugehøyden og gir en kraftig reduksjon av mørtelforbruket. I sum består systemene av færre komponenter enn tidligere. Det gjelder særlig hjørneløsningen – den nye Multicut-blokken – som faktisk er flere produkter i ett; Denne kan brukes både som endeblokk og høyre- eller venstre hjørneblokk.

Leca Isoblokk produseres på Leca-fabrikken i Borge ved Fredrikstad, og selges også på det svenske markedet gjennom Leca Sverige AB.

Isolerer enda bedre

Leca Isoblokk 35 cm. er den best isolerte Leca-veggen med U-verdi 0,15 W/m2K, mens 30-centimeteren er godt innenfor TEK 10-kravene til U-verdi for yttervegger.

Lettere og sterkere

Allerede i fjor kom Isoblokkene med den patenterte LSX-teknologien som kombinerte 30 prosent lettere vekt med økt styrke.

Seks gode nyheter

  1. Slutt på laftestrimmelen. Blokkene er utformet slik at isolasjon møter isolasjon.
  2. Smalere fuger og halvert fugehøyde gir lavere mørtelforbruk og raskere utlegging.
  3. Ny mørtelkasse gjør utleggingen enda enklere, rensligere og hurtigere.
  4. Not og fjær (Leca Lock) gjør at blokkene smetter på plass i korrekt posisjon og trenger minimalt med justering i skiftet.
  5. Lavere vekt. Det betyr flere hundre kilo spart for ryggen hver eneste dag.
  6. Færre elementer. Multicut-blokken kombinerer endeblokk, høyre og venstre hjørne i én og samme blokk
Ett kontaktpunkt på 1500 m² Byggmakker

Ett kontaktpunkt på 1500 m²

16.06.2020

Når Freddy Engebretsen bestiller materialer til den gigantiske eneboligen på Nesøya er Byggmakker entreprenørens eneste kontaktpunkt.

Inspirasjon: Fire flotte funkishus bygget med Leca	 Byggmakker

Inspirasjon: Fire flotte funkishus bygget med Leca

14.04.2020

Det er lange tradisjoner for å bygge trehus i Norge – men bygger du et murhus, sikrer du deg mange viktige fordeler. Og la oss være ærlige: Moderne murhus er utrolig lekkert. Les videre og bli inspirert.

Bygg ditt eget utekjøkken  Byggmakker

Bygg ditt eget utekjøkken

29.03.2019

Gjør deg klar for en fantastisk sommersesong. Du trenger verken byggetillatelse eller håndverksferdigheter for å lage eget utekjøkken.

Nå kan Leca levere nøyaktig den EPD-en du trenger Byggmakker

Nå kan Leca levere nøyaktig den EPD-en du trenger

11.12.2018

Det blir stadig strengere krav til miljødokumentasjon i forbindelse med prosjekter. Nå vil Leca gjøre det enklere for entreprenørene følge opp vilkårene til blant annet BREEAM-sertifisering og anbud for grønne bygg.