StartsidenTips og rådProff

Proffen møttes til «sirkeltrening» på Gardermoen

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

I høstens utgave av Praktisk Proffsamling fikk de drøyt 150 deltakerne trene på teknikker som vil være til hjelp i hverdagen. Med 45-minutters økter hos hver av Team Proff-leverandørene, fikk de teste mange ulike ferdigheter som de får bruk for på jobb.

På standen til Isola sitter en gruppe håndverkere rundt et bord og klistrer FlexWrap rundt en kloss. En annen gruppe et annet sted spikrer fast et bøyelig AquaPanel med spikerpistol hos Norgips. Vis-á-vis Makita-standen, hvor power tools-a durer i vei på full guffe, demonstrerer Berry Alloc hvor bra gulvbordene deres funker til lydisolering ved hjelp av en golfball. På samtlige stands er det noe nytt å lære – noe som faktisk er praktisk for proffen.

– Hvorfor skal vi jobbe praktisk her? Det er for at folk skal få ta og føle på produktene. De som er her er jo håndverkere, og det er klart at de synes det er mye gøyere å jobbe praktisk med produktene enn å stå og høre på et foredrag med PowerPoint! Det er hele cluet med hvorfor vi arrangerer dette her, og det er også derfor jeg tror vi får så god respons, sier Petter Skjerven, Salgsdirektør Proff i Byggmakker.

Han forteller videre at noen av leverandørene skal ha lagt inn små «feller» for å lure frem noen av de vanligste feilene som mange gjør. Det kan være smart, fordi mange reklamasjonssaker skyldes enten feil montering eller feil bruk av produkter. På Byggmakkers Prakisk Proffsamling er derimot meningen at proffen skal få lov til å prøve og feile.

Mye å lære

En av proffene som har tatt turen til Gardermoen er Daniel Bøe fra Bodø. Håndverkeren sier han lærer mye av å være med på Praktisk Proffsamling:

– Veldig lærerikt! Man får muligheten til å spørre leverandørene om forskjellig informasjon som man kanskje har lurt på tidligere, sier han.

For leverandørene er også årets samling gull verdt med tanke på å nå ut til de som faktisk bruker produktene og løsningene deres. At proffen får prøve for eksempel nye verktøy eller festemidler, eller kjenne hvordan materialer og produkter er i bruk, gjør det mye enklere å skjønne om dette er noe som er verdt å prøve når de er tilbake på jobb også.

– I stedet for å bare presentere, så er det mye viktigere at kunden får lov til å ta og føle på tingene, sier Rune Husby fra Flexit, som lager ventilasjonsanlegg og sentralstøvsugere.

– Vi treffer proffen på en litt annen arena enn på de andre messene, og de kan – litt mer håndfast – få testa ut produktene våre. Vi har også med en del nyheter, sånn som den nye treskruen Essdrive, som har revolusjonert markedet. Her får vi vist den fram på en litt annen måte enn å bare snakke om det, sier Tommy Kristiansen fra ESSVE.

I løpet av 2019 utvider Byggmakker satsningen, og arrangerer Praktisk Proffsamling i hele tre byer: Trondheim, Bodø og Oslo. Snakk med proffselgeren din hos Byggmakker for å melde din interesse!

Leverandører på Praktisk Proffsamling:

Jackon, Flexit, Rockwool, Fibo, Byggma, Natre, Norgips, ESSVE, Weber Leca, Isola, Moelven, Berry Alloc, Makita, Glava

Ikke medlem av Team Proff?

Få med deg alle fordelene her

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.