StartsidenTips og rådProff

Proffgulv som sparer tid og helse

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Dette proffgulvet er det eneste av sitt slag på markedet. Forestia proffgulv er gulvrevolusjonen som både er lettere og kortere enn «vanlige» gulvplater.

Gulvunderlag skal tåle belastning uten at det oppstår skader eller knirking når bjelkene tørker. Det trenger du ikke bekymre deg for med Forestia proffgulv. Overflaten blir alltid jevn, og du kan enkelt montere proffgulvet alene. Da kan du spare tid, penger – og ryggen din.

— Det er flere håndverkere som har begynt å se de helsemessige gevinstene ved å bruke Forestia proffgulv. De som har valgt å prøve det går ikke tilbake til de vanlige standardplatene.

Det sier produktsjef i Forestia, Christian Sørlie. Han kaller gulvplatene en revolusjon for håndverkere, og flere og flere har de siste årene fått øynene opp for nettopp Forestia proffgulv. Det er det grunner til.

«Det er mye lettere arbeid å gjennomføre, og det vil spesielt lønne seg i lengden»

— Christian Sørlie, produktsjef Forestia proffgulv

Énmannsjobb å legge proffgulv

Proffgulvet har redusert lengden fra standard 2,40 meter til 1,80 meter. Dermed har gulvplaten blitt enklere å håndtere for håndverkeren.

I tillegg har platene en enkel og brukervennlig klikkprofil som ikke finnes på markedet fra før. Klikkprofilen og den kortere lengden gjør at man ikke lenger trenger å bruke ressurser og tid på å være to for å legge gulv.

— Å legge gulv har blitt en énmannsjobb, sier Sørlie.

Som følge av at lengden er redusert, har naturlig nok vekten også gått ned. Nå veier en gulvplate 16 kg, der den før veide 22 kg. Klikkprofilen gjør også at gulvet alltid blir jevnt og fint.

— Når det blir jevnt og tett trenger man heller ikke bruke tid og ressurser på etterarbeid på plata. Det er viktig å lette hverdagen til byggmesterne, uten at det skal gå ut over kvaliteten på produktene, sier Sørlie.

PÅ PLASS: Forestia Proffgulv er enkelt å håndtere.  

Slik bestiller du varene enklest mulig:

 

Mindre belastning

Selv om Sørlie og Forestia er stolte av sitt velutviklede klikksystem, understreker han at resultat ikke er alt. Den reduserte vekten på platene gir et lettere arbeid, som går positivt utover den totale belastningen det gir på kroppen.

— Du sparer på både helsa og ryggen. Det er mye lettere arbeid å gjennomføre, og det vil spesielt lønne seg i lengden, sier Sørlie.

Han forteller at han har et inntrykk at håndverkere blir stadig mer bevisste på å bruke produkter som er enklere å håndtere.

— I Forestia er vi stolte over å utvikle produkter som tar HMS på alvor. Proffgulv fra Forestia er i en særklasse når det gjelder HMS for de som legger gulv, sier Sørlie.

ÉNMANNSJOBB: Forestia proffgulv er både kortere og lettere enn andre standardplater. Da kan du legge gulv på egenhånd.

Ikke medlem av Team Proff?

 

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv Byggmakker

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv

23.08.2021

Det er mange gode grunner til å velge laminat: Det er vedlikeholdsfritt, pent å se på, gjør det selv-vennlig og slitesterkt – på noen merker får du til og med livstidsgaranti! Vi viser deg hvordan du enkelt legger laminatgulvet selv.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.