StartsidenTips og rådProff

Proffkunder med papirene i orden

Det stilles strenge krav til dokumentasjon i norsk bygg- og anleggsbransje, samtidig som konsekvensene kan bli alvorlige hvis du ikke har alt på stell.

ALT PÅ STELL: Som proffkunde hos Byggmakker får du de verktøyene du trenger.

 

I bygg- og anleggsbransjen i dag har det blitt langt strengere med korrekt og oppdatert dokumentasjon enn det var tidligere. Enten det gjelder miljøsertifiseringen BREEAM eller fortløpende FDV-dokumentasjon, ender de aller fleste prosjekter opp med store mengder papirarbeid som må håndteres på riktig måte.

– Det er mange krav, ja. Enten det gjelder stoffer som ligger på A20-lista eller generell FDV-dokumentasjon, får vi mange forespørsler rundt dette. Men det er positivt at bransjen tar det alvorlig, for det er viktig, sier salgsleder Øystein Sjøteig i Byggmakker Gunvald Johansen, Bodø.

A20-listen er listen over de mest helse- og miljøfarlige stoffene, og skal virke mot benyttelse av materialer som inneholder skadelige miljøgifter. FDV-dokumentasjon dreier seg om dokumentasjon vedrørende forvaltning, drift og vedlikehold for nybygg. Denne dokumentasjonen avslører hva slags utstyr og hvilke leverandører som er brukt, samt tegninger, beskrivelser og annen informasjon som er relevant for vedlikeholdet.

 

Entrepenørbedriften Kjellmark sparer mye tid ved å bruke BM Portalen
Les om deres erfaringer med tjenesten

 

BM Portalen

Entrepenørbedriften Kjellmark sparer mye tid ved å bruke BM Portalen. Les mer her.

Link

Byggmakker har skreddersydde løsninger

Som proffkunde hos Byggmakker har du tilgang til en rekke fordeler gjennom Fordelsprogrammet. Via BM Portalen har du for eksempel tilgang til ByggDok, en løsning som samler all relevant dokumentasjon på ett sted.

Systemene snakker sammen

Datasystemene til ByggDok og Byggmakker snakker sammen. Når du handler varer hos oss, blir det samtidig automatisk registrert i ByggDok, og du kan når som helst hente ut den ønskede dokumentasjonen. -Øystein Sjøteig, Byggmakker

– Med ByggDok blir hele ordren automatisk koblet mot byggevarene i Norsk Byggtjeneste AS (NOBB), og all dokumentasjon som tilhører de varer som er handlet blir samlet i mapper du får tilgang til. Hvis du i tillegg har kontroll på Cobuilder Collaborate (tidligere kjent som ProductXChange), kan du være helt sikker på at du har god kontroll, sier Sjøteig.

Cobuilder Collarborate er bransjesystemet som hjelper deg med å oppfylle kravene som stilles til bruk av produkter og kjemikalier på en byggeplass. Systemet er skreddersydd for håndverkere og entreprenører som skal oppfylle lov og markedskrav til dokumentasjon av produkter.

«Cobuilder Collaborate er veldig relevant for entreprenører, fordi det gir dem full kontroll på produktene som brukes. Dersom de for eksempel har en byggherre som stiller ulike miljøkrav, vil Cobuilder Collaborate sørge for at du har dokumentasjonen som trengs for å være innenfor kravene, dersom du er det»
-Øystein Sjøteig, Byggmakker

På lag med proffen

Målet med tjenestene er at proffkundene til Byggmakker skal føle seg trygge på at all dokumentasjon er i orden, noe Sjøteig føler de mestrer.

– Entreprenører skal føle seg trygge på oss. Vi må kunne vise at vi som leverandør er trygge å samarbeide med – vi får ikke være med på leken hvis ikke vi også fremstår som en seriøs aktør. Det er viktig at Byggmakker ligger i forkant på dette området, avslutter han.

 

Ønsker du mer tid på byggeplassen?
Se alle Byggmakker Team Proff-fordelene her

Bli kunde av Byggmakker team Proff

Se mer her

Link
Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.

Lærlinglekene: Den neste generasjonen  Byggmakker

Lærlinglekene: Den neste generasjonen

04.10.2019

Når Lærlinglekene blir arrangert i Trondheim, er det for å knytte kontakter mellom den nåværende og den neste generasjonen håndverkere. – De er fremtiden vår, sier proffselger.