Rekord i Steinkjer: Tredoblet antall jenter på Lærlinglekene!


 

Klar for den kalde fine tida?  Peis eller vedovn


 

3 av 50 deltakere på Lærlinglekene i Steinkjer var jenter. Og det er rekord. Nå vil jentene selv ha endring.

Rekord i Steinkjer: Tredoblet antall jenter på Lærlinglekene! Byggmakker

GOD STEMNING. Lærlinger og elever på bygg- og anleggsteknikk ble utfordret i praktiske og teoretiske oppgaver på Lærlinglekene i Steinkjer.

 

Mer enn 50 ungdommer troppet opp for å oppleve Lærlinglekene hos Byggmakker Steinkjer.

Her møtes ungdommer i skjæringspunktet mellom leverandørene, proffene og yrkesutdanningen. Lærlinglekene i Steinkjer er det åttende arrangementet Byggmakker kjører denne høsten. Hittil har nærmere 1000 lærlinger deltatt.

– Jeg er imponert over hvor seriøse leverandørene er, og positivt overrasket over interessen fra lærlingene og elevene. Et kjempearrangement, sier Bjørn Trygve Olsen, salgsleder hos Byggmakker Steinkjer.

– Da jeg så invitasjonen, spurte jeg meg om hvorfor vi ikke har gjort dette i mange år allerede. Etter i dag håper jeg i det minste at Lærlinglekene har kommet for å bli, fortsetter han.

FORNØYD MED INNSATSEN. Bjørn Trygve Olsen i Byggmakker.  

 

LES OGSÅ: Behov for arbeidskraft i Sogn og Fjordane

 

Jenter i undertall

Lærlinglekene i Steinkjer satte rekord med 3 av 50 påmeldte jenter. Den store kjønnsforskjellen har flere årsaker, mener jentene selv – men i all hovedsak dreier det seg om informasjon.

– Vi er ikke overrasket over at det er få jenter her. Man må vise oss frem, og vise at det også er mulig for kvinner å få jobb i håndverkerbransjen, sier Maiken Dyrstad.

Hun går sammen med Ine Marie Vesterdal og Rebekka Vanebo i andreklasse på bygg- og anleggsteknikk ved Steinkjer VGS. De syns noe av det beste med bransjen er at hele utdanningen bygger på det praktiske.

– Jeg ble lei av å sitte på skolebenken og gjøre lekser. Nå gleder jeg meg til å bli lærling, og det vet jeg at jeg blir. Vi kan egentlig velge og vrake fordi alle vil ha jenter med på laget, ler Vanebo og Vesterdal.

SIKRET LÆRLINGPLASS. Fra venstre: Maiken Dyrstad, Ine Marie Vesterdal og Rebekka Vanebo.

 

Én kvinnelig tømrer på 28 år

Læreren til jentene er Jon Olav Kringen. Han har jobbet som lærer på yrkesfag siden 1991 og har siden da hatt kun én kvinnelig elev som ble tømrer. Han innrømmer at det er et mannsdominert yrke, men mener at det nå er på tide å ta grep.

ØNSKER KJØNNSBALANSE. Lærer ved Steinkjer VGS, Jon Olav Kringen

 

–Tidligere har vi mistet jentene til andre yrker allerede det andre året på videregående. Vi må ta bedre vare på dem – og hele bygg- og anleggsbransjen er ansvarlige for å trekke i samme retning. Få dem ut i bedriftene og fortell dem hvordan de kan bidra, oppfordrer Kringen, som også er fornøyd med gjennomføringen av Lærlinglekene.

– Det er utrolig gøy å se hvordan leverandørene ikke snakker over hodet på elevene. De gjør det forenklet og forståelig, slik at alle føler en relevans i innholdet.

LES OGSÅ: Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

 

Neste stopp for Lærlinglekene er:

  1. oktober: Trondheim
  2. november: Askim

 

Les om Lærlinglekene så langt:

 

Leverandørene som deltar på Lærlinglekene er:

 

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

 

FORTJENT AVSLUTNING: Uten mat og drikke, duger lærling ikke.

Bli kunde av Byggmakker Team Proff!

Se mer her

Link
Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.

Lærlinglekene: Den neste generasjonen  Byggmakker

Lærlinglekene: Den neste generasjonen

04.10.2019

Når Lærlinglekene blir arrangert i Trondheim, er det for å knytte kontakter mellom den nåværende og den neste generasjonen håndverkere. – De er fremtiden vår, sier proffselger.

Stort behov etter arbeidskraft også i Sogn og Fjordane Byggmakker

Stort behov etter arbeidskraft også i Sogn og Fjordane

26.09.2019

Da Lærlinglekene tok turen innom Førde, møtte over 50 lærlinger og elever fra yrkesutdanningen opp. Samtidig ser de lokale byggmesterne etter mer arbeidskraft.

Tror på flere lærlingplasser i Bodø  Byggmakker

Tror på flere lærlingplasser i Bodø

20.09.2019

Lærlingene i Bodø er ikke så mange, men de er flinke – og de har all grunn til å se lyst på fremtiden.