StartsidenTips og rådProff

Rekord i Steinkjer: Tredoblet antall jenter på Lærlinglekene!

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

3 av 50 deltakere på Lærlinglekene i Steinkjer var jenter. Og det er rekord. Nå vil jentene selv ha endring.

GOD STEMNING. Lærlinger og elever på bygg- og anleggsteknikk ble utfordret i praktiske og teoretiske oppgaver på Lærlinglekene i Steinkjer.

 

Mer enn 50 ungdommer troppet opp for å oppleve Lærlinglekene hos Byggmakker Steinkjer.

Her møtes ungdommer i skjæringspunktet mellom leverandørene, proffene og yrkesutdanningen. Lærlinglekene i Steinkjer er det åttende arrangementet Byggmakker kjører denne høsten. Hittil har nærmere 1000 lærlinger deltatt.

– Jeg er imponert over hvor seriøse leverandørene er, og positivt overrasket over interessen fra lærlingene og elevene. Et kjempearrangement, sier Bjørn Trygve Olsen, salgsleder hos Byggmakker Steinkjer.

– Da jeg så invitasjonen, spurte jeg meg om hvorfor vi ikke har gjort dette i mange år allerede. Etter i dag håper jeg i det minste at Lærlinglekene har kommet for å bli, fortsetter han.

FORNØYD MED INNSATSEN

Bjørn Trygve Olsen i Byggmakker.

 

LES OGSÅ: Behov for arbeidskraft i Sogn og Fjordane

 

Jenter i undertall

Lærlinglekene i Steinkjer satte rekord med 3 av 50 påmeldte jenter. Den store kjønnsforskjellen har flere årsaker, mener jentene selv – men i all hovedsak dreier det seg om informasjon.

– Vi er ikke overrasket over at det er få jenter her. Man må vise oss frem, og vise at det også er mulig for kvinner å få jobb i håndverkerbransjen, sier Maiken Dyrstad.

Hun går sammen med Ine Marie Vesterdal og Rebekka Vanebo i andreklasse på bygg- og anleggsteknikk ved Steinkjer VGS. De syns noe av det beste med bransjen er at hele utdanningen bygger på det praktiske.

– Jeg ble lei av å sitte på skolebenken og gjøre lekser. Nå gleder jeg meg til å bli lærling, og det vet jeg at jeg blir. Vi kan egentlig velge og vrake fordi alle vil ha jenter med på laget, ler Vanebo og Vesterdal.

SIKRET LÆRLINGPLASS. Fra venstre: Maiken Dyrstad, Ine Marie Vesterdal og Rebekka Vanebo.

 

Én kvinnelig tømrer på 28 år

Læreren til jentene er Jon Olav Kringen. Han har jobbet som lærer på yrkesfag siden 1991 og har siden da hatt kun én kvinnelig elev som ble tømrer. Han innrømmer at det er et mannsdominert yrke, men mener at det nå er på tide å ta grep.

ØNSKER KJØNNSBALANSE. Lærer ved Steinkjer VGS, Jon Olav Kringen

 

–Tidligere har vi mistet jentene til andre yrker allerede det andre året på videregående. Vi må ta bedre vare på dem – og hele bygg- og anleggsbransjen er ansvarlige for å trekke i samme retning. Få dem ut i bedriftene og fortell dem hvordan de kan bidra, oppfordrer Kringen, som også er fornøyd med gjennomføringen av Lærlinglekene.

– Det er utrolig gøy å se hvordan leverandørene ikke snakker over hodet på elevene. De gjør det forenklet og forståelig, slik at alle føler en relevans i innholdet.

LES OGSÅ: Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

 

Neste stopp for Lærlinglekene er:

  1. oktober: Trondheim
  2. november: Askim

 

Les om Lærlinglekene så langt:

 

Leverandørene som deltar på Lærlinglekene er:

 

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

 

FORTJENT AVSLUTNING: Uten mat og drikke, duger lærling ikke.

Bli med i det beste teamet, Byggmakker Team Proff!

Byggmakker jobber for å gi deg en effektiv hverdag- hver dag! Registrer deg, og les mer om hvordan vi kan lette hverdagen din

Link
Røff og robust gipsplate Byggmakker

Røff og robust gipsplate

29.06.2020

Ultraboard gir deg brannsikrede og lyddempede vegger, i tillegg til en solid og skruefast overflate. Les mer om den robuste gipsplaten fra Norgips.

Byggmakker jakter håndverkere Byggmakker

Byggmakker jakter håndverkere

19.06.2020

Etterspørselen på Byggmakkers konsept for sluttkunden, Fiks Ferdig, øker kraftig. Det gjør at Byggmakker nå leter etter flere håndverkere.

Ett kontaktpunkt på 1500 m² Byggmakker

Ett kontaktpunkt på 1500 m²

16.06.2020

Når Freddy Engebretsen bestiller materialer til den gigantiske eneboligen på Nesøya er Byggmakker entreprenørens eneste kontaktpunkt.

En arbeidssko å regne med Byggmakker

En arbeidssko å regne med

05.06.2020

Ute etter en vernesko som dekker dine behov uansett oppdrag? Verneskoene fra Sievi er både behagelige og brukervennlige. Les mer om de her.