StartsidenTips og rådProff

Skjult innfesting sørger for at terrassegulvet ikke fliser

– For meg som håndverker er det gøy å se et flott terrassegulv hvor du slipper å oppleve at treverket flises opp av skruer, sier tømrer Helge Rognes.

Huset som tømreren har jobbet på er totalrehabilitert, og blant annet har mesteparten av gressplenen blitt erstattet av en 170 m 2 stor terrasse. Som terrassebord valgte familien som bor der gråfarget Royalimpregnert. Rognes anbefalte i den forbindelse å velge skjult innfesting med terrasseskruen HDS fra ESSVE, noe kunden virker godt fornøyd med:

– Det er godt å slippe å få flis i foten når vi beveger oss rundt her barbent, kommenterer far i huset.

Enkel montering

Ifølge Rognes er den største fordelen med dette systemet at monteringen går enklere og raskere. I tillegg tror han at kunden setter pris på å få «det lille ekstra» – noe de kanskje ikke hadde tenkte på da de bestemte seg for å bygge ny, fin terrasse.

For proffen er det også en fordel med enkel montering: ESSVEs monteringsverktøy plasseres der du skal skru, noe som samtidig sørger for at du får korrekt avstand mellom terrassebordene. HDS- skruene puttes på plass og skrus deretter ned med det spesialtilpassede bitset. Skruen er riktig montert når bitset frikobles fra skruehodet, noe som skjer automatisk.

Skrueprodusenten anbefaler for øvrig å laske bjelkene der terrassebordene må skjøtes, eller legge dobbelt bjelkelag. Dette for å få plassert HDS-skruene noe lenger fra endene enn ellers.

Tørmreren forteller at de hos denne kunden valgte å feste skjøtene fra oversiden med de samme HDS-skruene. Fordi denne skruen har et mindre hode enn tradisjonelle terrasseskruer, bidrar det til at oppflising av trefibre reduseres til et minimum. På den måten blir overflaten tilnærmet like glatt som om skjøtene ikke var skrudd.

– Behovet for lasking eller bredere bjelkelag vil avhenge litt av hvor godt materialene er tørket og hvor mye spenn det er i bordene, avslutter Rognes.

Tekniske Tjenester – en mer effektiv hverdag for deg som er proff Byggmakker

Tekniske Tjenester – en mer effektiv hverdag for deg som er proff

14.12.2021

Byggmakkers Tekniske Tjenester frigjør tid for deg og bedriften din, gir dere bedre inntjening, og sørger for trygg og lovlig boligbygging – uten bruk av dyre konsulenter.

Norema kjøkken – trygghet og kvalitet i hele leveransen Byggmakker

Norema kjøkken – trygghet og kvalitet i hele leveransen

14.12.2021

Neste gang du skal bestille kjøkken til et prosjekt er det mange grunner til å velge kjøkken fra Norema og Byggmakker.

God logistikk øker effektiviteten og lønnsomheten din Byggmakker

God logistikk øker effektiviteten og lønnsomheten din

14.12.2021

Bruker du og bedriften din mye tid på logistikk? Om det gjelder bestillinger, leveringer på byggeplassen eller transport – når du bruker tid på dette tar du vekk fokus fra det du faktisk tjener penger på. Så hvorfor gjøre logistikken selv når Byggmakkers skreddersøm hjelper deg til suksess?

DIY: Hvordan lage utebord Byggmakker

DIY: Hvordan lage utebord

07.12.2021

Å bygge ditt eget utebord er enklere enn du tror. Her er fremgangsmåten!