StartsidenTips og rådProff

Spar tid og penger med S-bjelken – proffens favoritt

S-bjelken kommer fra Moelven Limtre. Dette er en lokalt norskprodusert, meget sterk og stiv splittet limtrebjelke som er optimal til bjelkelag og takkonstruksjoner. Den er laget av spesialsortert nedtørket trelast, er rett og nøyaktig å bearbeide og montere, har enkel innfesting og kan leveres direkte til byggeplassen med ferdige hakk, hull og skråskjæringer.

Det har kommet nye og strengere krav til isolasjon og tetthet i bygninger. Dette stiller også strengere krav til konstruksjonmaterialene. En tidsbesparende fordel med S-bjelken er at du enkelt oppnår ønsket bjelkehøyde for nye isolasjonstykkelser i ett sjikt. 

Limtre som mønedragere sørger for bæringen av S-bjelker i takkonstruksjonen. 

Kortreist og enkel å jobbe med

En av dem som i flere år har brukt S-bjelken til taksperrer og bjelkelag, er byggmester Atle Bekkevold. For litt siden totalrestaurerte han og kollegaene et gammelt, laftet hus like ved Hamar. I den nye bærekonstruksjonen var det ingen tvil om at han skulle bruke S-bjelken. 

– Vi bruker S-bjelken fra Moelven fordi den tar lange spenn, og at det er hel ved gjør at den er enkel å jobbe med. Rettheten og stivheten på bjelkene er meget gode, derfor velger vi å benytte dem i slike prosjekter, forteller Atle.

– I tillegg er S-bjelken lett å feste og tilpasse. Samtidig er de laget av skog fra nærområdet, slik at materialene er kortreiste og bærekraftige. 

Byggmester Atle Bekkevold, salgssjef Proff Per Arne Bjørklund i Byggmakker Sør og proffselger Rune Johansen hos Byggmakker Hamar.

Anbefaler S-bjelken

Rune Johansen, som er proffselger hos Byggmakker Hamar, kan bekrefte at det er mange byggmestere som spør etter S-bjelken. Og det blir stadig flere. 

– Vi er mange som jobber med proffene her, og bare hos meg har jeg 10 kunder som bestiller disse fast. Det er allerede mange som bruker S-bjelken, og det blir stadig flere etter hvert som markedet blir kjent med den. 

Og ikke uventet – de som har brukt S-bjelken er svært fornøyd med hvordan den er å arbeide med, og hvordan selve sluttresultatet blir. 

– Byggmestrene kommer alltid tilbake og kjøper når de har behov for å bruke den på prosjektene dine. S-bjelken er jo spesielt fin på lange spenn, siden den er rett og stiv. 

– Hvis du selv skulle brukt limtrebjelke – ville du gått for S-bjelken?

– Å, jada, det kan jeg så absolutt! Jeg har brukt den selv, senest på et byggeprosjekt for et par måneder siden. Så jeg kan trygt anbefale S-bjelken. 

Mange fordeler

Når både Atle og Rune fremhever at S-bjelken tar lange spenn, som for øvrig egner seg spesielt godt som taksperrer med mye snølast, har de ordene sine i behold – direkte til lager eller byggeplass kan den leveres i lengder opptil 15 meter. 

Her er de gamle taksperrene erstattet med S-bjelken.

Og du får flere fordeler: Du kan få S-bjelken rettkappet eller som ferdige bearbeidede leveranser heiset på svill i hele landet. Det gjør at du får mindre svinn og kortere byggetid, og med standard isolasjon går byggingen raskere og mer effektivt. Når du bruker den som kantbjelke, er det enkelt å få bæring over dører og vinduer. Med andre ord – med S-bjelken går byggingen smart, raskt og enkelt.

Legg til at det er et stort utvalg, at S-bjelken er rett, stabil og sterk. Du kan bygge større rom, hvilket samtidig gir deg større fleksibilitet på romløsninger. Dessuten er det korte leveringstider på spesialkapp.

– Vi er meget godt fornøyd og vi sparer både byggetid, penger og kostnader ved å bruke S-bjelken, avslutter Atle.

S-bjelken er lett å bearbeide. Disse takutstikkene er skåret ut helt identisk med hvordan sperrene opprinnelig var for omtrent 100 år siden.

Fakta om S-bjelken

 • En ekte splittet limtrebjelke i styrkeklasse GL 28 Cs
 • Bredde 48 mm
 • Høyder fra 200 mm til 400 mm
 • Lengder på opptil 15 meter
 • Kan leveres ferdig bearbeidet
 • Lagerføres i faste lengder i de mest brukte dimensjonene

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

 • I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer.
 • Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter
 • Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon
 • Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser Byggmakker

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser

18.11.2021

Håndverkere som benytter seg av Essve-universet skryter av enkelhet, effektivitet og holdbarhet. Siden 1970 har de kalt seg “din proffpartner på festemidler” gjennom å tilby produkter, tjenester og service du som håndverker trenger for å få gjort jobben skikkelig – og for å få fornøyde kunder.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.