StartsidenTips og rådProff

Stort behov etter arbeidskraft også i Sogn og Fjordane

Da Lærlinglekene tok turen innom Førde, møtte over 50 lærlinger og elever fra yrkesutdanningen opp. Samtidig ser de lokale byggmesterne etter mer arbeidskraft.

BRA OPPMØTE: Over 50 lærlinger og byggfag-elever ble på Lærlinglekene i Førde utfordret i praktiske og teoretiske utfordringer på Lærlinglekene.

Sola sto høyt på himmelen da Byggmakker svingte innom Førde for å arrangere Lærlinglekene. Mellom fjell og fjorder kunne over 50 håpefulle og motiverte lærlinger delta i konkurransen om gavekort på flere tusen kroner hos Byggmakker. Det skulle vise seg å bli jevnere enn først antatt.

Med en avsluttende Kahoot-quiz som skulle skille klinten fra hveten, stakk førsteplassen av med et gavekort på 5000 kroner, bare et lite knepp foran andre- og tredjeplassen.

Byggmesterne skriker etter arbeidskraft
For daglig leder ved Byggmakker Bruland i Førde, Øystein Hope, er det svært positivt å se så mange ungdommer i aktivitet.

– Dette er noe vi har etterspurt – et arrangement som går spesifikt ut til lærlingene. Vi ved Byggmakker Bruland ønsker å være med på å styrke anseelsen rundt yrkesfag. Dette er en flott måte å komme i bedre kontakt med lærlingene på, sier Hope.

Han mener Lærlinglekene og lignende arrangementer kan være med på å sørge for at yrkesutdanningen i distriktene for et oppsving.

– Definitivt. Vi vet at byggmesterne som er innom her skriker etter arbeidskraft. Dette gjelder nok for hele landet, men spesielt er det krevende å holde på de flinke folka i distriktene, på grunn av fraflytting til de større byene, fortsetter han.

 

SVÆRT FORNØYD: Daglig leder ved Byggmakker Bruland, Øystein Hope.

Alltid ønsket å bli tømrer

Lærlingene Andreas Vallestad og Børge Espeseth er begge ansatt i Espeseth Bygg AS, og har flere år igjen som lærlinger. På spørsmål om hvorfor de valgte yrkesutdanningen, er svaret klart.

– Det er egentlig det som alltid har vært naturlig for meg. Jeg har alltid likt å drive med praktiske ting, og det virker som det skal gå greit å skaffe seg jobb, sier Andreas Vallestad, voksenlærling i Espeseth Bygg AS.

– Vi kjenner flere som nylig har avsluttet lærlingperioden sin, og skaffet seg jobb raskt, følger kompisen Børge Espeseth opp med.

 

FÅTT LÆRLINGPLASS: Børge Espeseth og Andreas Vallestad er begge talentfulle lærlinger som jobber i distrikene.

Lærlinglekene har nå reist landet rundt, og har besøkt syv ulike plasser i Norge. På arrangementet får lærlinger og elever fra de lokale yrkesutdanningene muligheten til å bli kjent med Byggmakkers ulike leverandører, og med det bli kjent med nye produkter og fremgangsmåter innenfor ulike deler av faget.

– Det er et veldig kult opplegg. Vi lærer masse om forskjellige produkter og om hvordan de fungerer. Vi er veldig glad for å delta på dette, avslutter Børge Espeseth.

 

FREMTIDIG LEDER: Denne eleven har åpenbart en lederspire i magen. Her under delegering av oppgaver.

LES OGSÅ: Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

NYSGJERRIGE: Lærlingene er nysgjerrige på hva Moelven hadde å si.

Neste stopp for Lærlinglekene er:

2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

Les om Lærlinglekene så langt:

 

Leverandørene som deltar på Lærlinglekene er:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

Bli Byggmakker Proff kunde

Få tilgang til bransjens beste fordeler og nettbutikk. Registrer deg her.

Link
Kährs Woodloc – legg parkett raskere og enklere enn noensinne Byggmakker

Kährs Woodloc – legg parkett raskere og enklere enn noensinne

01.12.2021

Kährs-gulv gjør jobben enkel for deg som håndverker. Og med rask legging, høy kvalitet, stort utvalg og matchende gulv- og funksjonslister, har spesielt Kährs Woodloc blitt svært populært blant Byggmakkers proffkunder.

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser Byggmakker

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser

18.11.2021

Håndverkere som benytter seg av Essve-universet skryter av enkelhet, effektivitet og holdbarhet. Siden 1970 har de kalt seg “din proffpartner på festemidler” gjennom å tilby produkter, tjenester og service du som håndverker trenger for å få gjort jobben skikkelig – og for å få fornøyde kunder.

Spar tid og penger med S-bjelken – proffens favoritt Byggmakker

Spar tid og penger med S-bjelken – proffens favoritt

17.11.2021

S-bjelken kommer fra Moelven Limtre. Dette er en lokalt norskprodusert, meget sterk og stiv splittet limtrebjelke som er optimal til bjelkelag og takkonstruksjoner. Den er laget av spesialsortert nedtørket trelast, er rett og nøyaktig å bearbeide og montere, har enkel innfesting og kan leveres direkte til byggeplassen med ferdige hakk, hull og skråskjæringer.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.