StartsidenTips og rådProff

Trefiberisolasjon som «puster» kan bidra til å skape et godt inneklima i nybygg


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Refseth bygg som holder til på Støren i Sør-Trøndelag er en av håndverkerbedriftene som for lengst har gått over til å bruke Nativo trefiberisolasjon fra Hunton. Grunnen er at dette er et miljøvennlig valg, samtidig som det sikrer et godt arbeidsklima for bedriftens ansatte. Viktigst av alt er likevel at husene de bygger blir behagelige å bo i for de som flytter inn når jobben er gjort.

– For selve bygget betyr det mye at det ikke blir for tett, men at det «puster» og bidrar til å skape et godt inneklima, forklarer Kenneth Refseth, medeier i bedriften.

Trefiberisolasjon er å foretrekke, ettersom dette isolasjonsmaterialet er i stand til å ta opp-, transportere- og avgi fukt i mye større grad enn andre isolasjonstyper. Dette reduserer dermed faren for kondens i konstruksjonen og relaterte byggeskader.

Etter omfattende testing, har også SINTEF Byggforsk konkludert med at trefiberisolasjon fra Hunton ikke er like avhengig av en tett, innvendig dampsperre som hvis du bruker mineralullisolasjon. I stedet for tett plast, kan du derfor bruke pustende dampbrems, noe som er en svært god løsning for å skape et sunt inneklima.

Godt arbeidsmiljø mens du isolerer

Det er en god stund siden Refseth Bygg begynte å bruke Hunton-systemet, og de har aldri sett seg tilbake. Trefiberisolasjon er et naturlig produkt som ikke gir irritasjon på huden eller ubehag i luftveiene – hverken under montering eller etter at beboerne har flyttet inn. Det avgis heller ingen skadelige avgasser eller svevestøv.

– Arbeidsklimaet på våre prosjekter er kjempegodt, selv mens isoleringsarbeidet pågår. I tillegg får vi den fine lukten av sagbruk over hele byggeplassen, avslutter Refseth.

Om Hunton Nativo Trefiberisolasjon 

  • Teknisk godkjent av SINTEF Byggforsk
  • Lagrer varme
  • Lyddempende
  • Transporterer fukt
  • Gir ikke ubehag eller irritasjon ved montering
  • Lagrer karbon og reduserer CO2-utslipp
  • Laget av gjenvinnbart materiale

(Les mer: www.hunton.no)

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer? Byggmakker

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer?

27.03.2020

Forbedringene som har blitt gjort i BM Portalen det siste året, har gitt mange av proffkundene til Byggmakker gode gevinster. Integrasjon med kalkulasjonsprogrammer og et nytt BREEAM-filter er noen av funksjonene som skal gi deg en mer effektiv hverdag – hver dag!

Slik får du en «pustende» bolig Byggmakker

Slik får du en «pustende» bolig

26.03.2020

Denne isolasjonen bidrar til et naturlig og behagelig inneklima, gir god lyddemping og er behagelig å jobbe med. Her er alt du trenger å vite om trefiberisolasjon.

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv! Byggmakker

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv!

06.01.2020

Byggmakkers skreddersydde nettjeneste for proffen har fått mange nye brukere i 2019. Enda enklere varebestilling og tilgang til informasjon og dokumentasjon gjør hverdagen mer effektiv.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.