StartsidenTips og rådProff

Tror på flere lærlingplasser i Bodø

Lærlingene i Bodø er ikke så mange, men de er flinke – og de har all grunn til å se lyst på fremtiden.

LÆRLING: Sven-Børge Møllersen er lærling hos Byggmester Sætherhaug og deltok på Byggmakker-arrangementet Lærlinglekene.

– Det er mangel på lærlinger, men det jobbes med å få opp antallet. Det står blant annet på agendaen hos fylkeskommunen, og forhåpentligvis gjør det at rekrutteringen blir bedre i årene som kommer, sier Øystein Sjøteig, som er salgsleder for Proff hos Byggmakker GJ i Bodø.

Han sier både flytting av flyplassen og det generelle byggetempoet i Bodø er faktorer som vil bidra til positiv vekst for bransjen i årene som kommer.

– Flytting av flyplassen vil frigjøre halve Bodøhalvøya nye byggeprosjekter, og vi har ekstremt høy fart på bygging her nå. Behovet for lærlinger blir bare større og større, sier Sjøteig.

FORNØYD: Salgsleder Proff, Øystein Sjøteig, håper deltakerne på Lærlinglekene dro hjem med mer faglig kunnskap, et godt inntrykk av Byggmakker og av bransjen de skal inn.

Det var om lag 10 lærlinger fra små og store lokale firmaer og rundt 15 elever fra byggfag som deltok da Byggmakker arrangerte Lærlinglekene i Bodø på torsdag. Deltakerne ble utfordret i praktiske og teoretiske oppgaver fra Byggmakker sine leverandører. På tampen av dagen ble de «testet» i det de hadde lært gjennom en Kahoot-quiz. Vinneren stakk av med et gavekort hos Byggmakker på 5000 kroner.

– Jeg mener at dette er et veldig viktig arrangement, både for bransjen og for oss som byggevareleverandør. Vi må ta  godt vare på de lærlingene vi har. Til de som vurderer denne karriereretningen vil jeg si at det er en fin og hyggelig bransje der alle tar vare på hverandre, enten du er Byggmester, entreprenør eller byggevareforhandler. Det er rett og slett en trivelig bransje – og du er sikret jobb, sier Sjøteig. 

 

UTFORDRENDE: Deltakerne ble møtt med en rekke faglige utfordringer på Lærlinglekene. Her får de brynet seg på isolasjonstape fra Isola.

Fra idrettslinja til lærlingplass

Sven-Børge Møllersen er en av to lærlinger hos Byggmester Sætherhaug. Han gikk opprinnelig idrett på videregående, men så muligheter som lærling.

– Jeg var litt lei av skole og ville tjene penger, så jeg begynte med voksenopplæring. Det betyr at jeg har litt lengre læretid. Jeg har vært lærling i tre år nå og har ett år igjen. Jeg har lært mye på kort tid, i og med at jeg ikke hadde skoleerfaringen fra før, men jeg synes det er en bra måte å lære på. Veldig praktisk. Det er et bra yrke hvis du ikke er en lesehest. Du er ute hele dagen og får bruke kroppen, sier Møllersen.

Han mener Lærlinglekene er et bra initiativ, både for lærlinger og for de som skal inn i bransjen. Selv synes han det var spesielt interessant å høre og lære om nye løsninger og metoder som ha ikke kjente til fra før i hverdagen som bygglærling.

 

KAHOOT: God stemning under kunnskapsquizen i Bodø.

Vil du vite mer om fordelene du får som Team Proff-medlem?

Klikk deg inn her for å lese mer

Leverandørene som deltar på Lærlinglekene er:

Glava, BMI, Byggma, ESSVE, Moelven, Jackon, Rockwool, Flexit, Isola, Weber, Natre og Norgips.

 

Lærlinglekene 2019:
3. september: Elverum
5. september: Brobekk
11. september: Lillehammer
12. september: Lillestrøm
17. september: Bergen
19. september: Bodø
-------------------------------------------
25. september: Førde
2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

Bli Byggmakker Proff kunde

Få tilgang til bransjens beste fordeler og nettbutikk. Registrer deg her.

Link
Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.