StartsidenTips og rådProff

Tynn veggisolasjon ga boligbrakker nytt liv


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Hanøytangen utenfor Bergen er en av Europas største tørrdokker, med et stort behov for boligbrakker for å huse de flere hundre arbeiderne som jobber der på midlertidige prosjekter.

Henbu AS har fått i oppdrag å etterisolere sju store boligbrakker med til sammen 360 rom på industriøya Hanøy utenfor Bergen. I disse brakkene huses arbeidere i alt fra én natt til flere måneder mens de jobber på ulike prosjekter i området rundt tørrdokken. Totalt skal byggefirmaet isolere hele 5 500 kvadratmeter brakkevegg på Hanøytangen.

For å begrense arbeidet og kostnadene på dette prosjektet, falt valget på den tynne isolasjonsplaten GLAVA Veggplate 31. Hadde de valgt tykkere isolasjon, ville arbeidet blitt langt mer omfattende. I så fall ville de trolig valgt å kjøpe helt nye brakker fremfor å oppgradere, noe som ville ført til langt større kostnader for oppdragsgiver.

Rask isolering i ruskevær

Det er flere grunner til at firmaet valgte GLAVAs Veggplate 31 da de gikk i gang med prosjektet. At monteringen går kjapt er én av dem:

– Det er ekstreme værforhold her til tider. Mye regn gjør at vi er avhengige av å kunne lukke veggene raskt. Med disse veggplatene er det enkelt og det går kjapt, forteller daglig leder Håkon Egge Nilsen i Henbu AS.

I løpet av halvannen dag klarer to av håndverkerne hans å isolere og legge vindsperreduk på cirka 120 kvadratmeter vegg. Veggisolasjonen kan leveres i tre ulike tykkelser: 48 mm, 68 mm eller 98 mm. Isolasjonsplatene monteres med veggbraketter i samme størrelse.

Nilsen sier videre at de har termomålt ytterveggene på de første oppgraderte brakkene som stod klare, og kan bekrefte at de tilfredsstiller alle gjeldene krav til isolering.

Prosjektet ferdigstilles i løpet av 2018, og da vil samtlige av boligbrakkene på Hanøytangen være forsterket med GLAVA Veggplate 31.

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer? Byggmakker

Mindre punsjing neste gang du bestiller byggevarer?

27.03.2020

Forbedringene som har blitt gjort i BM Portalen det siste året, har gitt mange av proffkundene til Byggmakker gode gevinster. Integrasjon med kalkulasjonsprogrammer og et nytt BREEAM-filter er noen av funksjonene som skal gi deg en mer effektiv hverdag – hver dag!

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv! Byggmakker

Kraftig vekst i BM Portalen: Proffen vil bestille selv!

06.01.2020

Byggmakkers skreddersydde nettjeneste for proffen har fått mange nye brukere i 2019. Enda enklere varebestilling og tilgang til informasjon og dokumentasjon gjør hverdagen mer effektiv.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.