StartsidenTips og rådProff

Tynn veggisolasjon ga boligbrakker nytt liv

Hanøytangen utenfor Bergen er en av Europas største tørrdokker, med et stort behov for boligbrakker for å huse de flere hundre arbeiderne som jobber der på midlertidige prosjekter.

Henbu AS har fått i oppdrag å etterisolere sju store boligbrakker med til sammen 360 rom på industriøya Hanøy utenfor Bergen. I disse brakkene huses arbeidere i alt fra én natt til flere måneder mens de jobber på ulike prosjekter i området rundt tørrdokken. Totalt skal byggefirmaet isolere hele 5 500 kvadratmeter brakkevegg på Hanøytangen.

For å begrense arbeidet og kostnadene på dette prosjektet, falt valget på den tynne isolasjonsplaten GLAVA Veggplate 31. Hadde de valgt tykkere isolasjon, ville arbeidet blitt langt mer omfattende. I så fall ville de trolig valgt å kjøpe helt nye brakker fremfor å oppgradere, noe som ville ført til langt større kostnader for oppdragsgiver.

Rask isolering i ruskevær

Det er flere grunner til at firmaet valgte GLAVAs Veggplate 31 da de gikk i gang med prosjektet. At monteringen går kjapt er én av dem:

– Det er ekstreme værforhold her til tider. Mye regn gjør at vi er avhengige av å kunne lukke veggene raskt. Med disse veggplatene er det enkelt og det går kjapt, forteller daglig leder Håkon Egge Nilsen i Henbu AS.

I løpet av halvannen dag klarer to av håndverkerne hans å isolere og legge vindsperreduk på cirka 120 kvadratmeter vegg. Veggisolasjonen kan leveres i tre ulike tykkelser: 48 mm, 68 mm eller 98 mm. Isolasjonsplatene monteres med veggbraketter i samme størrelse.

Nilsen sier videre at de har termomålt ytterveggene på de første oppgraderte brakkene som stod klare, og kan bekrefte at de tilfredsstiller alle gjeldene krav til isolering.

Prosjektet ferdigstilles i løpet av 2018, og da vil samtlige av boligbrakkene på Hanøytangen være forsterket med GLAVA Veggplate 31.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.

Proffkunder med papirene i orden Byggmakker

Proffkunder med papirene i orden

31.10.2019

Det stilles strenge krav til dokumentasjon i norsk bygg- og anleggsbransje, samtidig som konsekvensene kan bli alvorlige hvis du ikke har alt på stell.

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.