StartsidenTips og rådProff

Tynn veggisolasjon ga boligbrakker nytt liv

Hanøytangen utenfor Bergen er en av Europas største tørrdokker, med et stort behov for boligbrakker for å huse de flere hundre arbeiderne som jobber der på midlertidige prosjekter.

Henbu AS har fått i oppdrag å etterisolere sju store boligbrakker med til sammen 360 rom på industriøya Hanøy utenfor Bergen. I disse brakkene huses arbeidere i alt fra én natt til flere måneder mens de jobber på ulike prosjekter i området rundt tørrdokken. Totalt skal byggefirmaet isolere hele 5 500 kvadratmeter brakkevegg på Hanøytangen.

For å begrense arbeidet og kostnadene på dette prosjektet, falt valget på den tynne isolasjonsplaten GLAVA Veggplate 31. Hadde de valgt tykkere isolasjon, ville arbeidet blitt langt mer omfattende. I så fall ville de trolig valgt å kjøpe helt nye brakker fremfor å oppgradere, noe som ville ført til langt større kostnader for oppdragsgiver.

Rask isolering i ruskevær

Det er flere grunner til at firmaet valgte GLAVAs Veggplate 31 da de gikk i gang med prosjektet. At monteringen går kjapt er én av dem:

– Det er ekstreme værforhold her til tider. Mye regn gjør at vi er avhengige av å kunne lukke veggene raskt. Med disse veggplatene er det enkelt og det går kjapt, forteller daglig leder Håkon Egge Nilsen i Henbu AS.

I løpet av halvannen dag klarer to av håndverkerne hans å isolere og legge vindsperreduk på cirka 120 kvadratmeter vegg. Veggisolasjonen kan leveres i tre ulike tykkelser: 48 mm, 68 mm eller 98 mm. Isolasjonsplatene monteres med veggbraketter i samme størrelse.

Nilsen sier videre at de har termomålt ytterveggene på de første oppgraderte brakkene som stod klare, og kan bekrefte at de tilfredsstiller alle gjeldene krav til isolering.

Prosjektet ferdigstilles i løpet av 2018, og da vil samtlige av boligbrakkene på Hanøytangen være forsterket med GLAVA Veggplate 31.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.