StartsidenTips og rådProff

Weber lanserer skumlimet StoneFix

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Produktnyhet fra Weber

Weber StoneFix
Weber Stone Fix er et hurtigherdende polyuretanbasert skumlim som er tilpasset liming av blant annet belegningsstein, murblokker av betong, tegl, samt Leca Lettveggblokker m.m. Produktet er utviklet for å erstatte sementbaserte murprodukter og kan påføres raskt uten bruk av vann, strøm eller verktøy. Stone Fix er enkelt å påføre, begynner å herde etter 15 minutter og oppnår full styrke etter ett døgn. Limet kan benyttes i minusgrader uten at styrken svekkes. Sammenlignet med tradisjonell murmørtel erstatter en flaske på 750ml ca. 100kg mørtel.

Weber Sokkelpuss, spesialpuss for sokler
Weber.therm 260 Sokkelpuss er en spesialpuss beregnet for isolerte, murte, støpte og pussete sokler. Den oppnår god vedheft til isolerte grunnlag kun ved å rubbe opp underlaget. Pussen er basert på kalk og sement og beregnet for flater som trenger ekstra fasthet og bestandighet. Den legges i to sjikt med et armeringsnett i det første sjiktet. Sokkelpussen behøver ikke overflatebehandling og fremstår da som en klassisk grå pusset sokkel. Sokkelpuss kan kombineres med Weber Fiberpuss systemet og Webers sluttbehandlinger basert på Silikonharpiks


Unngå riss i murverk
Utbedring av riss og sprekker i murverk er et stadig tilbakevendende tema. Ved større sprekker eller riss er det som regel anbefalt å legge inn en forsterkning, og nå har Weber kommet med et nytt rissarmeringsnett med glidesjikt på markedet. Sprekken åpnes minimum 10 cm på hver side, og så bakes nettet inn i grunningsmørtelen etter eventuelt resprekking av murverket. Deretter bygger du ny puss utenpå, som normalt. Fordelen er at risikoen for opprissing langs samme sprekk blir kraftig redusert. Weber 411 Rissarmeringsnett er laget av glassfiber, har høy strekkstyrke og er selvfølgelig alkaliebestandig for alle typer pussmørtler. Armeringsnettet kommer i ruller á 200 mm x 20m.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Revidert om yttervegg av bindingsverk Byggmakker

Revidert om yttervegg av bindingsverk

15.06.2021

En revidert anvisning i Byggforskserien om oppbygging av yttervegger med bindingsverk av tre, beskriver materialer, varmeisolasjon og tettesjikt. Her får du veiledning i montering av isolasjon, vindsperre og dampsperre.

Bli ekspert på gipsplater  Byggmakker

Bli ekspert på gipsplater

04.03.2021

Du som er håndverker, vet at ulike rom krever ulike konstruksjoner – men visste du at det finnes ulike gipsplater med ulike egenskaper? Vi har tatt for oss fem helt forskjellige produkter fra Norgips.

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner  Byggmakker

Derfor er jeg Fiks Ferdig-partner

02.03.2021

Snekker Evensen har mer enn hundre Fiks Ferdig-oppdrag på CVen. Les videre og finn ut hvorfor han tar flere av oppdragene sine i samarbeid med Byggmakker.