StartsidenTips og rådProff

Weber lanserer skumlimet StoneFix

Produktnyhet fra Weber

Weber StoneFix
Weber Stone Fix er et hurtigherdende polyuretanbasert skumlim som er tilpasset liming av blant annet belegningsstein, murblokker av betong, tegl, samt Leca Lettveggblokker m.m. Produktet er utviklet for å erstatte sementbaserte murprodukter og kan påføres raskt uten bruk av vann, strøm eller verktøy. Stone Fix er enkelt å påføre, begynner å herde etter 15 minutter og oppnår full styrke etter ett døgn. Limet kan benyttes i minusgrader uten at styrken svekkes. Sammenlignet med tradisjonell murmørtel erstatter en flaske på 750ml ca. 100kg mørtel.

Weber Sokkelpuss, spesialpuss for sokler
Weber.therm 260 Sokkelpuss er en spesialpuss beregnet for isolerte, murte, støpte og pussete sokler. Den oppnår god vedheft til isolerte grunnlag kun ved å rubbe opp underlaget. Pussen er basert på kalk og sement og beregnet for flater som trenger ekstra fasthet og bestandighet. Den legges i to sjikt med et armeringsnett i det første sjiktet. Sokkelpussen behøver ikke overflatebehandling og fremstår da som en klassisk grå pusset sokkel. Sokkelpuss kan kombineres med Weber Fiberpuss systemet og Webers sluttbehandlinger basert på Silikonharpiks


Unngå riss i murverk
Utbedring av riss og sprekker i murverk er et stadig tilbakevendende tema. Ved større sprekker eller riss er det som regel anbefalt å legge inn en forsterkning, og nå har Weber kommet med et nytt rissarmeringsnett med glidesjikt på markedet. Sprekken åpnes minimum 10 cm på hver side, og så bakes nettet inn i grunningsmørtelen etter eventuelt resprekking av murverket. Deretter bygger du ny puss utenpå, som normalt. Fordelen er at risikoen for opprissing langs samme sprekk blir kraftig redusert. Weber 411 Rissarmeringsnett er laget av glassfiber, har høy strekkstyrke og er selvfølgelig alkaliebestandig for alle typer pussmørtler. Armeringsnettet kommer i ruller á 200 mm x 20m.

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser Byggmakker

Håndverkere ekstra utsatt: – Det kan få store konsekvenser

27.11.2019

– Vi ser veldig mye skader i håndverkerbransjen. Ikke fordi de gjør en dårlig jobb, men fordi en feil kan få veldig store konsekvenser, sier Harald Holm Glad, fagansvarlig for ansvarsforsikring i Gjensidige.

Aldri mer «løses på byggeplass»! Byggmakker

Aldri mer «løses på byggeplass»!

11.11.2019

Med helproffe tekniske tjenester levert av Byggmakker Team Proff vil prosjekteringsarbeidet ditt få en helt ny dimensjon.

Proffkunder med papirene i orden Byggmakker

Proffkunder med papirene i orden

31.10.2019

Det stilles strenge krav til dokumentasjon i norsk bygg- og anleggsbransje, samtidig som konsekvensene kan bli alvorlige hvis du ikke har alt på stell.

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint Byggmakker

Bruker BM Portalen fordi det er lettvint

21.10.2019

Rørosbedriften Kjellmark sparer mye tid på å legge inn varebestillinger og hente ut dokumentasjon fra Byggmakkers smarte nettløsning for proffen.