StartsidenTips og rådSesong

Dugnad i hagen - Vi har tipsene og produktene

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Hvis du er glad i hagearbeid, vil du ha de beste redskapene til enhver hageoppgave. Å holde på ute gjør oss glade.

Enten du luker, kløyver, feier eller beskjærer, så gjør redskapene fra Fiskars oppgavene enklere og mer effektive år ut og år inn.

Hagebår fra Fiskars


Skal du virkelig få orden på hagen er det 5 produkter du bør ha:

 1. Beskjæringssaks
  Dette er en håndholdt saks som egner seg til å klippe mindre grener og kvist.

 2. Rydningssaks
  Denne brukes for å klippe større greiner.

 3. Mulitikutter - Beskjæringsprodukt for tretoppene
  En såkalt multikutter gir deg mulighet til å trimme både trekroner og tette busker uten stige, såvel som beskjære busker på bakkenivå uten å bøye ryggen eller ligge på kne.

 4. Rive
  En god rive er et must i hagen. Den er perfekt til å fjerne løv, gress og annet hageavfall, samtidig som den også lufter underlaget.

 5. Hekksaks
  Å formklippe hekken er et eget kapittel. Til dette bør du ha en hekksaks, som har lengre blader enn rydningssaksen. Denne saksen fungerer til alle typer hekker.

 

Beskjæring. Trær og busker beskjæres tidlig vår eller om sommeren, avhengig av type. Vanligvis er juli og august de beste månedene for sommerbeskjæring, når buskene har vokst seg ferdig for i år. 

 

Tips for beskjæring av ulike trær

 • Det er om sommeren at beskjæring av kirsebær-, plomme-, valnøtt- og for eksempel lønnetrær bør gjøres da de ofte "blør" mye hvis beskjæringen skjer på våren. Plomme- og kirsebærtrær bør beskjæres etter at frukten er plukket.

 • Epletrær kan bli beskjært om våren eller om sommeren. De er ofte enklere å beskjære på våren før bladene kommer, da det er lettere å se hvilke grener som bør beskjæres. Men uansett så vil beskjæring på sommeren bremse ned veksten hvis ønskelig. 

 • Hvis du skal fjerne ødelagte eller døde grener, kan du beskjære når du måtte ønske. 

 • Start jobben med å analysere treet eller busken, og prøv å forestille deg hvordan det kommer til å se ut når du er ferdig. 

 • Fjern først skadde og døde grener. Fiskars beskjærings-/ og rydningssakser er spesielt designet for klipping av harde og tørre grener.

 

 • Når du skal beskjære friske grener og skudd så er en rydningssaks det ideelle redskapet. Ikke fjern grener med større diameter enn 5-7 cm, slik at treet ikke blir skadet av for store sår. 

 • Fiskars Grensager er fine redskaper når større grener enn det saksene kan ta skal fjernes. Pass på at redskapen du bruker er skarp, slik at det blir rene kutt.

 • Trimming og tynning av trekroner gjør treet mer luftig og slipper mer lys inn mot treet. Klipp vekk grener som vokser inn mot trekronen, samt grener som gnir seg mot hverandre.

 • Med Fiskars’ PowerGear X™ Multikutter kommer du til høyt oppe i trekronene eller inne i buskene. Teleskopversjonens rekkevidde på opptil 6 meter, gjør at disse produktene må være både presise og inneha en unik styrke. PowerGear X™ Multikutterne har et oransje blad for økt presisjon høyt der oppe, samtidig som at hodet kan justeres 230°. Klippemekanismen klipper opptil 12 x lettere enn standard varianter, noe som gjør produktene helt unike i bruk.

Video: Se den smarte PowerGear Multikutteren med teleskopstang "in action":

 

 • Trær er relativt motstandsdyktige mot bekjæring og tåler en del, men vær forsiktig slik at treet ikke skades. Det anbefales derfor at tung beskjæring bør posisjoneres utover flere år, slik at treet ikke skades eller dør.

 

Rengjøring av takrenner - enkelt og trygt!

Rensing av takrenner går som en lek med QuikFit Takrenne Renser. Nå slipper du nemlig å klatre opp på stiger eller stå på taket når du skal rense takrennene for løv og skitt.


Video: Fiskars QuikFit redskapsystem er både smart og enkelt å bruke, bare se her:

Beskjæringsguide: Dette er hageekspertenes tips Byggmakker

Beskjæringsguide: Dette er hageekspertenes tips

27.03.2020

Du trenger ikke mer enn basiskunnskap og de riktige redskapene for å gjøre hagen din klar til utesesongen.

Fordelene du får ved å velge en moderne øks Byggmakker

Fordelene du får ved å velge en moderne øks

07.01.2016

Disse skal tåle minst 25 år med hogg, kakk og kløyving.