Startsiden

Den Grønne Hammeren

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Den grønne hammeren er vår egen merkeordning for bærekraftige produkter.

Bakgrunnen for at vi har laget en merkeordning for bærekraftige produkter er et genuint ønske om at våre kunder skal kunne gjøre bærekraftige valg. Hva som er bærekraft er stort og kompleks og det ligger ingen nøyatkig vitenskap bak utvelgelsen av produktene, men vi har utfordret våre leverandører, studert sertifiseringsdataen og brukt egen kunnskap til å plukke ut produkter vi mener skiller seg ut som spesielt gode valg innenfor sin kategori.

Målet er å synliggjøre produktene og forhåpentligvis øke salget av disse produktene slik at vi og våre kunder gir et bidrag til et mer bærekraftig samfunn.

 

Her er våre utvalgte produkter:

Parkett 15 Eik Springfield 242

Parkett Eik Springfield har en rekke Miljøsertifiseringer - Svanemerket, M1 sertifikat som forteller at produktet har lave emisjoner og sertifikat for bærekraftig skogbruk FSC/PEFC. Gulvet har en vannbasert overflatebehandling. Treavfallet fra produksjonen av gulvet går til lokalt energiselskap.

Link

Korkgulv wise srt contempo rust

Wise er et korkgulv som er spesielt bærekraftig. Gulvet gir mer til miljøet enn det tar fra råvare til ferdig produkt. Gulvet har rett og slett et negativt CO2 fotavtrykk og negativt karbontrykk. Grunnen til dette er at når man høster korken, kutter man ikke ned trærne, men tar av barken. Det "nakene" treet får da egenskapen til å trekke til seg CO2. PVC fritt gulv produktert med kork i samtlige sjikt som gir kompromissløs gangkomfort, støyreduksjon, varmeisolasjon og støtmostand. Wise gulvene har "Blue angel" miljømerke som et en av de høyst rangerte i verden. Wise har også "Greenguard Gold" sertifikat som viser at produktet har meget lav emisjon, noe som er svært bra for inneklimaet. Wise er også et BREEAM godkjent produkt.

Link

Trefiberisolasjon 50/100 565 1220 NATIVO

All isolasjon er på mange måter bærekraftige produkter med tanke på at dem holder bygningene tette og at produkter stabiliserer temperaturen i hus. Dette gjør at klimautslipp går ned. Det spesielle med Trefiberisolasjon er at Trefiber har hygroskopiske egenskaper som gjør at den håndterer kondens og reduserer fuktskader. Nativo trefiberisolasjon er hovedsaklig basert på naturlig trefiber som er en fornybar råvare. Produktet er basert på granflis fra skog og lagrer karbon gjennom hele produktets livsløp. Rester av produktene kan gjenbrukes til nye isolasjonsprodukter eller kildesorteres som trevirke.

Link

Sens Vegg/Panel/List

Sens er et kjent og godt markedsført produkt som mange kjenner til. Produktet er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund. Det gir ingen malingslukt under eller etter påføring. Det gir ingen skadelig avdampning. Er et BREEAM godkjent produkt, har svanemerket og M1 sertifikat som forteller at produktet har lave emisjoner og er testet i et uavhengig labratorium. Flere av Jotuns produkter er svanemerket. Se mer informasjon i kildehenvisningen nederst på siden.

Link

Terrassebord furu 28x120 glatt

Kebony er et vakkert produkt som i tillegg med unik produksjonsmåte oppfyller mange krav til et bærekraftig produkt. Råstoffet fra Kebony kommer fra bærekraftig hogst, PEFC/FSC sertifisert. Ingen bruk av giftige eller skadelige impregneringsstoffer. Ingen etterbehandling nødvending utover normal rengjøring. Kebony er svanemarket under beskrivelsen "Teakens grønne fetter". Kebony har garantert utendørs levetid på 30 år.

Link

Takplate trefiber huntonit antikk 11x600x1200mm hvit

Huntonit vegg og takplater er produkter som har en trefiberkjerne og som er det eneste produktet som anbefales av Norges Astma og Allergiforbund. Det Danske teknologiske institutt har også godkjent produktet med sitt inneklimamerket. Bakgrunnen for at produktet blir anbefalt er at det ikke brukes lim eller andre tilsetningsstoffer, noe som gjør at produktet ikke gir avdampning og lukt. Har også M1 sertifikat.

Link

Veggplate trefiber kostemalt faspanel 8b hvit 2390

Huntonit vegg og takplater er produkter som har en trefiberkjerne og som er det eneste produktet som anbefales av Norges Astma og Allergiforbund. Det Danske teknologiske institutt har også godkjent produktet med sitt inneklimamerket. Bakgrunnen for at produktet blir anbefalt er at det ikke brukes lim eller andre tilsetningsstoffer, noe som gjør at produktet ikke gir avdampning og lukt. Har også M1 sertifikat.

Link

Avretting rett på gulvet turbo 25kg

Rett på gulvet - Turbo er en avretningsmasse. Heydi er den første bedriften med svanemerkede produkter innefor deres vareområde "Kjemiske byggprodukter" i Norden. Produktet er BREEAM godkjent. Produktet skiller seg ut i sin kategori. Flere av Heydis produkter er svanemerket. Se mer informasjon i kildehenvisningen nederst på siden.

Link

Dampsperre 2,6mx15m 150my 'grønn'

Det spesielle med denne dampsperren er at den et produsert av fornybart råstoff. Produktet er produsert av sukkerrør. Tommen Gram er første leverandør med denne typen miljøvennlig dampssperre og produktet har samme gode egenskap som ordinær dampsperre.

Link

Mood care wall 5 hvit/a-base 2,7l

Svanemerket produkt både i Norge og i Sverige. Har Emisjonsertifkatet M1 og produktet er delvis biobasert. Det betyr at deler av ingrediensene er basert på vekster, skoger og alger. Veggmaling av høyeste kvalitet innenfor dekkevne og slitestyrke med gode egenskaper for inneklimaet.

Link

Spylervæske 2 ltr kartong

Spylerveske i praktisk pappkartong. Får den "Grønne Hammern" med bakgrunn i at den sparer produktet for 50 gram plast og 300 gram CO2 pr. enhet. Selve innholdet i pakken har vi ikke god nok dokumentasjon til å si noe på.

Link

Søppelsekk klar 125l, 10/rull

Avfallssekker laget av 100% gjenvunnet brukt plastfolie som er innsamlet i Norge via systemer etablert av grønt punkt og gjenvunnet på Folldal i Hedmark. Redusert energiforbruk med 80%. 90% mindre CO2 utslipp sammenlignet med sekker av ny plast. Har "Blue Angel" sertifisering.

Link

Sponplatelim hybrid 300ml

Sponplatelim uten løsemidler for liming av sponplategulv til trebjelkelag. Produktet er BREEAM godkjent og registert i Svaens husproduktportal. M1 sertifkat for lave emisjoner.

Link

Monteringshanske Dry-Fit

Monsteringhanske med høy kvalitet. Miljøvennlig smartfiber/gran fra resikulerte plastflasker og belegg av nedbrytbart gummi.

Link

Avløpsrens naturent dobbel styrke

Biologisk avløpsrens. Bryter ned organisk avfall. Inneholder kun naturlige virkestoffer og er biologisk nedbrytbart. Trenger noe mer tid en ordinær plumbo.

Link

Avløpsrensere naturent rørpinner

Biologisk avløpsrensere i sticks/pinner. Bryter ned organisk avfall. Inneholder kun naturlige virkestoffer og er biologisk nedbrytbart. Legges i avløp og holder til 1 års forbruk.

Link

Rens til wc naturent biologisk 1l

Biologisk WC rens. Inneholder kun naturlige virkestoffer og er biologisk nedbrytbart.

Link

Sanitærvæske naturent biologisk

Biologisk Sanitærvekse.Inneholder kun naturlige virkestoffer og er biologisk nedbrytbart.

Link

Transportkasse 40x30x20CM 16L

Spraglekassa er produsert i 100% resirkulert polypropylen og er 100% resirkulerbare! Produsert i Stjørdal! Fargen kan variere pga. plastikken som brukes i resirkuleringen.

Link