StartsidenEventer

Oppussing på en dag

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Denne høsten rykker TVNorge ut for å bistå med boligfiksing der det virkelig trengs – uten at eieren selv har noen som helst aning. Deltakerne er blitt plukket ut etter tips fra publikum, og når vedkommende forlater boligen sin, rykker en gjeng med håndverkere inn for å pusse opp det de klarer innen den intetanende boligeieren kommer tilbake for sitt livs oppussingssjokk.

Programmet ledes av Rune Haraldsen, en av Norges mest kjente influensere innen oppussing og interiør. Oppussing på en dag er programmet for deg som ønsker inspirasjon og gode tips til hvordan du kjapt og enkelt kan gjøre noe med alt det du ikke har fått gjort noe med på årevis.

Premiere mandag 7. oktober

Bare å glede seg til premien mandag 7. oktober kl. 19:30 på TVNorge. Programmet vil sendes hver dag mandag-torsdag kl. 19:30.

Alle byggevarene som brukes i forbindelse med oppussingen finner du i din nærmeste Byggmakker.

Episode 1 - Mandag 7. oktober

Bestemor Jorunn vil overraske barnebarnet, Celina som har kjøpt seg en sliten liten ettroms på Jordal som sårt trenger oppussing. Jorunn håper at Celina skal trives bedre med å bo alene hvis hun får pusset opp. Det blir mye jobb for de rundt 20 håndverkere som kommer for å pusse opp stue, gang, balkong og kjøkken. Denne enorme overraskelsen skal vi klare på en dag. Og uten at Celina vet noe som helst. I denne episoden er det brukt tapeten Passepartout 0605662 fra Borge. Se høstens tapettrender her.

link

Produkter brukt i episode 1:

Episode 2 - Tirsdag 8. oktober

Lina er bestevennen til Yngvar og i denne episoden skal Lina gi Yngvar tidenes overraskelse. Yngvar bor i en liten og sliten 2-roms ved Ringnes Park. Her har han bodd siden 2012. Lina ønsker han skal få en koseligere leilighet der han kan invitere venner. I løpet av en dag forvandler Rune og teamet hele leiligheten uten at Yngvar vet det. Det blir en vanskelig dag for gjengen med 16 etasjer og bare en fungerende heis. I denne episoden er det brukt malingen LADY Pure Color fra Jotun; Vegg og gulv soverom: 9938 Dempet sort. Veggfarge stue: Klassisk hvit, Dempet sort og 20120 Organic red. Se fargetrendene for 2020 her.

link

Produkter brukt i episode 2:

Episode 3 - Onsdag 9. oktober

Marianne ønsker å gi eks-mannen en positiv overraskelse! Reimen er deltids- alenepappa til de to sønnene på syv og ni år. Alenepapparollen krever sitt, og i tillegg til jobb og fritid havner oppussingsprosjektene gjerne bakerst i rekken av prioriteringer. Mor til barna, Marianne, har ikke så stor plass hjemme hos seg, og vil gjerne gjøre det enda hyggeligere for guttene sine når de er hos faren som har bedre plass. I denne episoden er det brukt malingen LADY Pure Color fra Jotun; Gult soverom: 10235 Sommergul og nederst 10001 Dijon Yellow. Blått soverom: 5249 Linblå og nederst 5030 St. Pauls Blue. Loftstue: 10235 Sommergul. Les mer om hvordan du kan jukse deg til romfølelse med noen veldig enkle grep.

link

Produkter brukt i episode 3:

Episode 4 - Torsdag 10. oktober

Øystein ønsker å overraske kjæresten Nina. Hennes drøm er å få noe mer ut av kjellerstuen så den kan bli en fin plass for barna. I tillegg ønsker Øystein og gi kjæresten Nina en ny og forbedret terrasse. Farge vegg 2482 Washed Limestone og farge mur 1453 Bomull. Likte du gulvet som ble lagt? Det er fra Berry Alloc. Les mer om lamintatgulvet som tåler alt her.

link

Produkter brukt i episode 4:

Episode 5 - Mandag 14. oktober

Emilie ønsket å overraske lillebroren sin Henrik. Han har bodd i kollektiv i Oslo de siste årene og Emilie er veldig glad for å ha han tilbake i Drammen, der han nå har kjøpt sin første leilighet. Farge på vegg er 9938 Dempet Sort, Jotun Pure Color. Gulvet som er lagt i Henriks leilighet er laminatgulvet Original Hvit Eik fra BerryAlloc. Les mer om gulvene fra BerryAlloc her.

link

Produkter brukt i episode 5:

Episode 6 - Tirsdag 15. oktober

Fredrik og søsteren Marte ønsker at moren, Monica, skal få hjelp til å pusse opp kjellerstua. Monica som ble hardt skadd i en rasulykke for noen år siden blir fort sliten og tør ikke starte på store oppussingsprosjekter. I løpet av en arbeidsdag forvandler Rune og gjengen hans kjellerstuen uten at Monica vet noe. Fargen som er brukt på tak og vegger heter 10679 Washed Linen fra Jotun. Likte du veggplatene som ble brukt? Les mer om farger og muligheter med Smartpanel her.

link

Produkter brukt i episode 6:

Episode 7 - Onsdag 16. oktober

Nylig flyttet samboerparet Daniel og Vidar på landet, men idyllen har uteblitt da det viste seg å være for mye å pusse opp. Daniel ønsker nå å overraske Vidar. Det er soverommet som blir helt nytt på kun en arbeidsdag. Fargen på vegg er 7629 Antique green LADY Pure Color. I denne episoden er det brukt tapeten Colourful Nature 860917 fra Borge. Se høstens tapettrender her.

link

Produkter brukt i episode 7:

Episode 8 - Torsdag 17. oktober

Christoffer og Hanne møttes for over 1 år siden, og nå ønsker de å flytte sammen. Men slik leiligheten til Christoffer er nå er det ikke plass. Leiligheten trenger en ansiktsløftning og bedre oppbevaring, både for sko og klær. I løpet av en arbeidsdag går Oppussing på en dag teamet igang med både stue, gang og soverom, helt uten at Christoffer vet noe. Liker du også farger på veggene hjemme hos deg? Se fargetrendene for 2020 her.

link

Produkter brukt i episode 8:

Episode 9 - Mandag 21. oktober

Andrea ønsker å hjelpe tvillingsøsteren og samboeren hennes med oppussing av leiligheten deres. I løpet av en arbeidsdag fikser Oppussing på en dag-gjengen stuen og kjøkkenet helt uten at paret vet noe. Fargen som er brukt på veggene er Lady Pure Color 7163 Minty Breeze og 6325 Balanse. Les mer om fargetrendene for 2020 her.

link

Produkter brukt i episode 9:

Episode 10 - Tirsdag 22. oktober

I denne episoden drar Oppussing på en dag - gjengen hjem til Kristine. Søsteren Terese ønsker å overraske søsteren og nevøen sin med en aldri så liten makeover. Veggfargene som er brukt er Pure Color 3377 Slate Lavender og 7628 Trasure. Gulvet er parkett fra Kährs, Eik Springfield. Les dette før du kjøper gulv.

link

Produkter brukt i episode 10:

Episode 11 - Onsdag 23. oktober

De to siste årene har Emiejain kjørt en omvei på tjue minutter for å plukke opp kollegaen Anders på vei til jobb. Anders synes han har verdens beste kollega og nå ønsker han å gi noe tilbake. Oppussing på en dag - teamet drar hjem til Emiejain uten at hun vet det og pusser opp stuen og kjøkkenet hennes. Sortfargen som er brukt på vegg er 9938 Dempet Sort. Se fargetrendene for 2020 her.

link

Produkter brukt i episode 11:

Episode 12 - Torsdag 24. oktober

Liv bor i 2. etasje i det som er hennes barndomshjem på Nordberg i Oslo. For 2 år siden flyttet Ida og familien inn i 1. etasje og har pusset opp, gravd opp hagen for drenering og ny inngang til kjeller. Nå begynner de å bli ferdige, og vil gjerne gi noe tilbake til Liv, som har vært veldig tålmodig, søt og snill under hele denne byggeprosessen. Uten at Liv vet noe kommer Oppussing på en dag - gjengen og pusser opp deres felles inngangsparti og trappen opp til Livs leilighet. Farge på vegg i gang er Lady Pure Color 5044 Blåis. Trenger du også en ny ytterdør? Finn ut hvilken stil du liker best.

link

Produkter brukt i episode 12:

Episode 13 - Mandag 28. oktober

Da Magnus fra Hamar, skulle begynne på idrettslinjen på Vang for noen år siden, flyttet han inn hos bestefaren Reidar i Oslo. Bestefaren kjørte han blant annet til og fra trening hver dag! Nå ønsker Magnus å gi bestefaren noe tilbake, nemlig oppgradering av leiligheten. I løpet av en arbeidsdag oppgraderer Oppussing på en dag - teamet Reidars kjøkken fra 50-talls stil til dagens standard. Veggfarge: NCS S 3606-Y36R, farge til kjøkkenfronter: NCS S 5005-Y50R og farge til kjøkkenskrog: NCS S 0502-Y. Ønsker du å skifte benkeplate? Se hvordan velge riktig benkeplate på kjøkkenet.

link

Produkter brukt i episode 13:

Episode 14 - Tirsdag 29. oktober

Betty ønsker å hjelpe sin svigerinne Synnøve som har flyttet hjem igjen til Asker etter en skilsmisse. Synnøve er en handy dame som gjør mye selv, men tid og penger strekker ikke helt til, for her er det mye å pusse opp. I løpet av en arbeidsdag pusser, Oppussing på en dag - teamet, opp kjelleren til Synnøve og lager et soverom spesielt til henne. Farge som er brukt på vegg og tak er Jotun Pure Color 20047 Blushing Peach. Se fargetrendene for 2020 her.

link

Produkter brukt i episode 14:

Episode 15 - Onsdag 30. oktober

For 2 år siden kjøpte Hanne og Øystein et oppussingsprosjekt i Ski, utenfor Oslo. De satte i gang fulle av entusiasme, men hverdagen med arbeid, to barn og ikke minst økonomi bremset oppussingen. Hannes venninne ønsker å hjelpe, og Oppussing på en dag - gjengen lager derfor et nytt soverom til paret i kjelleren. I tillegg blir trapperom og inngangsparti oppgradert. Veggfargen som er brukt er NCS S 3606-Y36R. Trådhyllesystemet som er brukt selges hos Byggmakker. Ønsker du deg en lekker og ryddig garderobe, men vet ikke helt hvor du skal starte? Se vår rom-for-rom-guide med inspirasjon for hvordan du kan planlegge og tilpasse drømmegarderoben etter dine spesifikke oppbevaringsbehov.

link

Produkter brukt i episode 15:

Episode 16 - Torsdag 31. oktober

Daniel og Thomas er kjærester og møttes på folkehøgskole for to år siden. I dag er de samboere i en knøttliten ettroms på Majorstua. De har hver sin dataskjerm, og de kan gjerne sitte til langt på natt og game. Daniels far Øystein ønsker å gi leiligheten deres en helomvending. Oppussing på en dag - teamet rykker ut for å hjelpe dem med å pusse opp leiligheten i soner slik at den skal bli mer funksjonell for det unge paret. Veggfarge hvit: Jotun NCS S 0500-N. Veggfarge blå: Jotun NCS S 3560-R80B. Se fargetrendene for 2020 her.

link

Produkter brukt i episode 16:

Episode 17 - Mandag 4. november

Mortens hus er ikke pusset opp siden 90-tallet. Med mye jobb og som trener for sønnens fotballag, strekker ikke tiden til. Nå har Morten fått ny kjæreste men foreløpig ønsker han ikke ta med kjæreste hjem på overnatting. Oppussing på en dag - teamet skal derfor overraske Morten med ny gang og nytt soverom. Farge i tak NCS S 7020-R90B. Likte du veggene med smartpanel? Her er det brukt Smartpanel Furu Wood Kalkhvit. Du kan bruke smartpanel i alle rom.

link

Produkter brukt i episode 17:

Episode 18- Tirsdag 5. november

Tove er alenemor med to barn i et rekkehus i dårlig stand. Hun er en sterk dame som har opplevd mye tøft, men klarer likevel å fokusere på det viktigste, og ser fremover. Med hjelp fra bestevenninnen Lillian, låser Oppussing på en dag - gjengen seg inn for å pusse opp stuen og gangen mens Tove er på jobb. Veggfarge gang grønn: Jotun Pure Color Balance 6325 Veggfarge trenigsrom: Jotun Pure Color Minty Breeze. Slik gjør du rommene større med farge.

link

Produkter brukt i episode 18:

Episode 19 - Onsdag 6. november

I dag skal vi overraske Joachim med en ny bar. Han er en veldig sosial fyr som alltid stiller opp for andre. Kona Elisabeth slipper oss inn mens Joachim er på jobb og ikke vet hva som foregår hjemme. Farge vegg: 9938 Dempet sort og 12074 Peachy. Bardisken er plassbygget av snekker med benkeplater fra Byggmakker. Se hvordan lage en smart oppbevaringskasse.

link

Produkter brukt i episode 19:

Episode 20 - Torsdag 7. november

Gorm er alenepappa for de tre sønnene sine. Han har kjøpt nytt hus slik guttene skal få det så bra som mulig. Men med lite tid til andre ting enn å være pappa, trenger han hjelp for å få huset helt ferdig. Oppussing på en dag - teamet får hjelp av venninnen Silje, som låser oss inn mens Gorm er på jobb. Vi pusser opp stuen og spisestuen uten at Gorm vet noe som helst. Vegg i spisestue 5044 Blåis. Vegg i stue 4477 Deco Blue. Ønsker du noe Fiks Ferdig Malt? Les mer her.

link

Produkter brukt i episode 20:

Episode 21 - Mandag 11. november

Jeanette og Per Christian har vært sammen i 33 år, og kjent hverandre siden de var 14 år. Per Christian har fridd hele fem ganger, fått ja alle gangene, og til helgen skal de endelig gifte seg. Datteren Tatjana og broren ønsker å overraske de med nytt kjøkken og stue før den store dagen. Veggfarge 20120 Organic Red. Kjøkkenventilator fra Røroshetta - selges hos Byggmakker. Les mer om kjøkken og ventilatorer her.

link

Produkter brukt i episode 21:

Episode 22 - Tirsdag 12. november

Alexander ønsker å gi klubben i sitt hjerte, Kjelsås IL et skikkelig løft, ved å pusse opp garderobe og kontor i klubbhuset. Det er liten tid, men med nesten 20 håndverkere gjør Oppussing på en dag - teamet et forsøk på å rekke alt sammen på en dag. Blåfargen på vegg er NCS S 3560-R80B. Skap plass til hverdagen i alle rom. Les mer her.

link

Produkter brukt i episode 22:

Episode 23 - Onsdag 13. november

Mai Britt driver et ridesenter for barn. Ridesenteret hun har drevet i 20 år har betydd mye for Linda, som ønsker å overraske May Britt med et nytt oppholdsrom. Oppussing på en dag - teamet tar på seg oppdraget og drar på gårdsbesøk. Farge på vegg NCS S 0550-G80Y. Likte du vinylgulvet som ble lagt i denne episoden?Tarkett Extra - Tile Diagonal Light. Les mer om gulv fra Byggmakker her.

link

Produkter brukt i episode 23:

Episode 24 - Torsdag 14. november

Madeeha og familien kjøpte hus i 2018, men oppdaget råte og muselort og måtte rive mye av det innvendige på grunn av dette. Jobben med å bygge det opp igjen tar tid, så Oppussing på en dag- gjengen trår til med en hjelpende hånd og pusser opp de to barnerommene. På gutterommet er det brukt tapeten Graphic world 8806 Borge og veggfarge NCS S 6010-B10G. På jenterommet er det brukt tapeten Trapez 2739 Skandinavian Designers og veggfargen 7163 Minty Breeze. Se høstens tapettrender her.

link

Produkter brukt i episode 24:

Episode 25 - Mandag 18. november

Surinder og familien har hatt en del å gjøre med huset. De har blant annet hatt fukt i kjelleren og har gjort mye jobb for å fikse dette. De har drenert, men har ikke økonomi eller krefter til å fullføre. Hele familien bor nå på samme soverom, så broren Varinder ønsker derfor å overraske de med et nytt soverom i kjelleren samt ny terrasse. På soveromsveggen ble det brukt Lady Minerals 12075 Soothing beige. Les mer om kalkmalingen Lady Minerals her.

link

Produkter brukt i episode 25:

Episode 26 - Tirsdag 19. november

Marius og familien har lenge ønsket å pusse opp kjellerstuen, slik at det kan bli et oppholdsrom for lek og hygge. Men tid og penger har ikke strukket til. Marius er en blid kar som alltid hjelper andre. Nå har bestevennen, Raymond, fått med seg Oppussing på en dag- gjengen for å overraske Marius og familien med ny kjellerstue. Fargene som er brukt i denne episoden er; gul vegg NCS S 0560-G80Y, grønn vegg NCS S 2050-G10Y, vegg og tak NCS S 0500-N og stolen ble malt i fargen Hot Lips. Se fargetrendene for 2020 her.

link

Produkter brukt i episode 26:

Episode 27 - Onsdag 20. november

Svanhild og sønnen Tom har alltid hatt et nært forhold. Tom bor i egen leilighet på Manglerud, men han synes at leiligheten er trist. Så nå ønsker Svanhild og gi sønnen en hyggelig overraskelse. Hun tar med seg Oppussing på en dag-gjengen for å overraske sønnen. Farge på vegg og tak Industrial Blue 5455. I denne episoden ble det brukt smartpanel. Les om nye farger til smarte vegger her.

link

Produkter brukt i episode 27:

Episode 28 - Torsdag 21. november

I denne episoden ønsker Kine å overraske bestevenninnen Vibecke og familien. De kjøpte nytt rekkehus i fjor og har pusset opp siden. Men med to små som krever sitt, strekker ikke tiden til. Oppussing på en dag- teamet lager et barnerom til den minste. Likte du vinylgulvet? Se flere her.

link

Produkter brukt i episode 28:

Episode 29 - Mandag 25. november

Helene ønsker å overraske broren Espen. Espen kjøpte leilighet i fjor, og med på flyttelasset fikk han foreldrene sine. De har solgt huset sitt og kjøpt seg ny leilighet som ikke er ferdig ennå, så de bor midlertidig hos Espen. Helene ønsker derfor at broren skal få en leilighet som ikke er fylt av tingene til foreldrene, som skal flytte ut snart. Oppussing på en dag-teamet hjelper til og pusser opp stuen. Likte du tapeten? Tapeten heter Scandinavian Designers Bolbous 2757, Boråstapeter. Kan bestilles hos Byggmakker. Farge på vegg NCS S 0502-Y. Les mer om høstens tapettrender her.

link

Produkter brukt i episode 29:

Episode 30 - Tirsdag 26. november

Stine ønsker å overraske moren sin Lise. Moren har lenge slitt med rusproblemer, men har jobbet hardt for å få livet på rett kjøl og har vært rusfri i 15 år. Hun har pusset opp et koselig hus, men problemer med bygging av trappen gjør at hun må gå ut for å komme seg ned i kjelleren og vaskerommet. Dette er kaldt på vinteren og Oppussing på en dag-gjengen trår til for å gi Lise et pent trapperom og oppgradere uteområdet. Bålpannen får du kjøpt hos Byggmakker. Les mer her

link

Produkter brukt i episode 30:

Episode 31 - Onsdag 27. november

Stein ønsker å overraske vennen Inger-Marie. Stein mistet huset i en brann, og fikk tilbud om å bo hos Inger-Marie med sine to barn. Selv om det er liten plass med to voksne og fire barn under samme tak. Oppussing på en dag-temaet hjelper derfor til å pusser opp stuen og gjør den mer funksjonell for storfamilien, uten at Inger-Marie vet noe. Farge på vegg; Terracotta Jotun Lady 2993 Kilim. Les mer om farger på vegg her.

link

Produkter brukt i episode 31:

Episode 32 - Torsdag 28. november

I dag avslutter vi årets sesong med noe litt annet. Vi skal nemlig overraske beboerne på Sofienberghjemmet med et nytt og koselig oppholdsrom. Det er mange av beboerne som ikke lenger er friske nok til å ta del i aktivitetene som skjer utenfor. Vi gjør derfor om tre kontorer til et oppholdsrom. Farger på vegger; Grønn: 3010-G70Y, Klassisk hvit. Farge tak; Jotun Linblå 5249. Stadig flere innser at taket i stua eller på soverommet ikke trenger å være hvitt. Les mer her.

link

Produkter brukt i episode 32:

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp Byggmakker

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp

14.12.2020

Å pusse opp miljøvennlig er bra for mer enn kloden – det kan gjøre at du sparer penger også. Her er fem smarte, bærekraftige tips.

Kundeanmeldelse: Min opplevelse med Fiks Ferdig Byggmakker

Kundeanmeldelse: Min opplevelse med Fiks Ferdig

01.12.2020

Planlegger du å pusse opp, men lurer på hvor du skal begynne? For familien Bue startet prosessen med et Googlesøk – og et lykketreff.

Planlegger du oppussing?  Dette kan du få gjort hjemme nå Byggmakker

Planlegger du oppussing? Dette kan du få gjort hjemme nå

03.04.2020

Våren er tid for oppussing, hagearbeid og uteprosjekter. Men hvilke oppgaver bør du prioritere akkurat nå – og hvilke forholdsregler bør du ta hjemme hos deg?