Oppussing på en dag


 

Klar for den kalde fine tida?  Bjørkeved


 

Denne høsten rykker TVNorge ut for å bistå med boligfiksing der det virkelig trengs – uten at eieren selv har noen som helst aning. Deltakerne er blitt plukket ut etter tips fra publikum, og når vedkommende forlater boligen sin, rykker en gjeng med håndverkere inn for å pusse opp det de klarer innen den intetanende boligeieren kommer tilbake for sitt livs oppussingssjokk.

Oppussing på en dag Byggmakker

Programmet ledes av Rune Haraldsen, en av Norges mest kjente influensere innen oppussing og interiør. Oppussing på en dag er programmet for deg som ønsker inspirasjon og gode tips til hvordan du kjapt og enkelt kan gjøre noe med alt det du ikke har fått gjort noe med på årevis.

Premiere mandag 7. oktober

Bare å glede seg til premien mandag 7. oktober kl. 19:30 på TVNorge. Programmet vil sendes hver dag mandag-torsdag kl. 19:30.

Alle byggevarene som brukes i forbindelse med oppussingen finner du i din nærmeste Byggmakker.

Episode 1 - Mandag 7. oktober

Bestemor Jorunn vil overraske barnebarnet, Celina som har kjøpt seg en sliten liten ettroms på Jordal som sårt trenger oppussing. Jorunn håper at Celina skal trives bedre med å bo alene hvis hun får pusset opp. Det blir mye jobb for de rundt 20 håndverkere som kommer for å pusse opp stue, gang, balkong og kjøkken. Denne enorme overraskelsen skal vi klare på en dag. Og uten at Celina vet noe som helst. I denne episoden er det brukt tapeten Passepartout 0605662 fra Borge. Se høstens tapettrender her.

link

Produkter brukt i episode 1:

Episode 2 - Tirsdag 8. oktober

Lina er bestevennen til Yngvar og i denne episoden skal Lina gi Yngvar tidenes overraskelse. Yngvar bor i en liten og sliten 2-roms ved Ringnes Park. Her har han bodd siden 2012. Lina ønsker han skal få en koseligere leilighet der han kan invitere venner. I løpet av en dag forvandler Rune og teamet hele leiligheten uten at Yngvar vet det. Det blir en vanskelig dag for gjengen med 16 etasjer og bare en fungerende heis. I denne episoden er det brukt malingen LADY Pure Color fra Jotun; Vegg og gulv soverom: 9938 Dempet sort. Veggfarge stue: Klassisk hvit, Dempet sort og 20120 Organic red. Se fargetrendene for 2020 her.

link

Episode 3 - Onsdag 9. oktober

Marianne ønsker å gi eks-mannen en positiv overraskelse! Reimen er deltids- alenepappa til de to sønnene på syv og ni år. Alenepapparollen krever sitt, og i tillegg til jobb og fritid havner oppussingsprosjektene gjerne bakerst i rekken av prioriteringer. Mor til barna, Marianne, har ikke så stor plass hjemme hos seg, og vil gjerne gjøre det enda hyggeligere for guttene sine når de er hos faren som har bedre plass. I denne episoden er det brukt malingen LADY Pure Color fra Jotun; Gult soverom: 10235 Sommergul og nederst 10001 Dijon Yellow. Blått soverom: 5249 Linblå og nederst 5030 St. Pauls Blue. Loftstue: 10235 Sommergul. Les mer om hvordan du kan jukse deg til romfølelse med noen veldig enkle grep.

link

Episode 4 - Torsdag 10. oktober

Øystein ønsker å overraske kjæresten Nina. Hennes drøm er å få noe mer ut av kjellerstuen så den kan bli en fin plass for barna. I tillegg ønsker Øystein og gi kjæresten Nina en ny og forbedret terrasse. Farge vegg 2482 Washed Limestone og farge mur 1453 Bomull. Likte du gulvet som ble lagt? Det er fra Berry Alloc. Les mer om lamintatgulvet som tåler alt her.

link

Episode 5 - Mandag 14. oktober

Emilie ønsket å overraske lillebroren sin Henrik. Han har bodd i kollektiv i Oslo de siste årene og Emilie er veldig glad for å ha han tilbake i Drammen, der han nå har kjøpt sin første leilighet. Farge på vegg er 9938 Dempet Sort, Jotun Pure Color. Gulvet som er lagt i Henriks leilighet er laminatgulvet Original Hvit Eik fra BerryAlloc. Les mer om gulvene fra BerryAlloc her.

link

Episode 6 - Tirsdag 15. oktober

Fredrik og søsteren Marte ønsker at moren, Monica, skal få hjelp til å pusse opp kjellerstua. Monica som ble hardt skadd i en rasulykke for noen år siden blir fort sliten og tør ikke starte på store oppussingsprosjekter. I løpet av en arbeidsdag forvandler Rune og gjengen hans kjellerstuen uten at Monica vet noe. Fargen som er brukt på tak og vegger heter 10679 Washed Linen fra Jotun. Likte du veggplatene som ble brukt? Les mer om farger og muligheter med Smartpanel her.

link

Produkter brukt i episode 6:

Episode 7 - Onsdag 16. oktober

Nylig flyttet samboerparet Daniel og Vidar på landet, men idyllen har uteblitt da det viste seg å være for mye å pusse opp. Daniel ønsker nå å overraske Vidar. Det er soverommet som blir helt nytt på kun en arbeidsdag. Fargen på vegg er 7629 Antique green LADY Pure Color. I denne episoden er det brukt tapeten Colourful Nature 860917 fra Borge. Se høstens tapettrender her.

link

Produkter brukt i episode 7:

Episode 8 - Torsdag 17. oktober

Christoffer og Hanne møttes for over 1 år siden, og nå ønsker de å flytte sammen. Men slik leiligheten til Christoffer er nå er det ikke plass. Leiligheten trenger en ansiktsløftning og bedre oppbevaring, både for sko og klær. I løpet av en arbeidsdag går Oppussing på en dag teamet igang med både stue, gang og soverom, helt uten at Christoffer vet noe. Liker du også farger på veggene hjemme hos deg? Se fargetrendene for 2020 her.

link

Produkter brukt i episode 8:

Episode 9 - Mandag 21. oktober

Se forandringen her

Link
Oppussingsvettreglene Byggmakker

Oppussingsvettreglene

21.03.2018

Påsken er rett rundt hjørnet og mange nordmenn benytter anledningen til å planlegge og gjennomføre oppussingsprosjekter i hus, hytte og hage. Inspirert av Fjellvettreglene har Byggmakker laget ni Oppussingsregler som gjør jobben enklere – og resultatet mye bedre.

Moderne på landet Byggmakker

Moderne på landet

11.07.2017

Da Silje og Brede skulle oppgradere fra leilighet til hus, var de egentlig på jakt etter et oppussingsprosjekt. Paret endte i stedet opp med å bygge ny enebolig – og kunne plutselig leke seg med ulike løsninger og interiørvalg.

Hamptons på Kragerø Byggmakker

Hamptons på Kragerø

27.06.2017

Et av de kuleste prosjektene i sesong to av «Eventyrlig oppussing» på TV3 var båthuset på Rytterholmen, som ble forvandlet til å ligne et landsted på «The Hamptons» på Long Island utenfor New York.

Seks stoler ble til ny førsteetasje Byggmakker

Seks stoler ble til ny førsteetasje

19.08.2016

Oppussingseventyret startet da Øydis arvet syv antikke spisestuestoler etter sin mormor. Nå er hele første etasje i eneboligen på Bjørndal totalrenovert med elementer fra ulike årstall på 1900-tallet og frem til i dag.