StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Stor test av byggevarehus: Byggmakker er best på kjøkken

Byggmakker tilbyr de beste kjøkkenløsningene og tjenestene i Norge, og er det opplagte førstevalget for fullverdige kjøkkenløsninger blant byggevareforhandlerne.

Det lyder begrunnelsen fra Vi anbefaler som har vurdert kjøkkentilbudet hos alle de største byggevarehusene i Norge. Vinneren av testen ble Byggmakker som slo konkurrentene Montér, Maxbo, Bauhaus og Ski Bygg med 100 av 100 mulige poeng i 12 kategorier.

Testen viser hvilken av kjedene som leverer de mest komplette, varierte og prisgunstige tjenestene, og hvorvidt det er lønnsomt å kjøpe kjøkken hos byggevarehus fremfor etablerte kjøkkenforhandlere.

Konklusjonen er klar: Det lønner seg hvis man går til en byggevareforhandler som har alt under samme tak. Her får Byggmakker full score.

— For oss som er totalleverandør til to markeder er det avgjørende at proffkunder får et like komplett tilbud som privatkunder.

Det omfatter alt fra produkter og tjenester til logistikk og fagekspertise i butikk, forteller Linn Bragstad, kategorisjef for kjøkken i Byggmakker.

Best i butikk – og på nett

Det er mange grunner til at Byggmakker vinner testen. Byggevarehuset skiller seg særlig ut med et innholdsrikt og variert VVS-sortiment, og er en av få aktører som tilbyr både flatpakket og ferdigmontert kjøkken.

— Produktene og tjenestene våre skal være like tilgjengelige i fysisk butikk og online. Vi jobber aktivt med å optimalisere brukeropplevelsen i alle kanaler for både proff- og privatkunder, sier Bragstad.

«Vi anbefaler» trekker også frem samarbeidet med en av Norges beste kjøkkenforhandlere. Norema er i familie med HTH Kjøkkenforum som tidligere har blitt kåret til Norges mest komplette kjøkkenleverandør.

Byggmakker får også skryt for brukervennlige og inspirerende nettsider med et stort varesortiment som gjør det enkelt for både forbruker og fagfolk å ta gode valg.

«Mange byggevarehus har mye å lære om kundeorienterte nettsider. Byggmakker tar deg med på en inkluderende kundereise. Her kommer alle de andre konkurrentene til kort», skriver anbefalerne.

«Fiks Ferdig» får stjerne i boka

Hver tredje nordmann har et oppussingsprosjekt som venter på å bli fullført. Det viser tall fra den årlige Oppussingsindeksen til Byggmakker der nordmenn har svart på spørsmål om oppgradering av hjemmet.

– Mange ønsker å pusse opp selv, men undervurderer omfanget av jobben. Det er ikke uvanlig at privatkunder leier inn profesjonelle håndverkere for å pusse opp kjøkkenet, forteller Bragstad.

I testen får Byggmakker plusspoeng for konseptet Fiks Ferdig – et komplett tilbud der kyndige fagfolk hjelper folk med å fullføre små og store prosjekter. Håndverkerne er håndplukket av Byggmakker, og alle har gjennomgått opplæring for å tilfredsstille kjedens kvalitetskrav.

— Oppussing skal være ålreit, uansett om man gjør jobben selv eller får hjelp fra fagfolk. Det innebærer at prosessen må være sømløs gjennom hele kundereisen. Tilbakemeldingene fra «Vi Anbefaler» er et tydelig tegn på at vi gjør noe riktig, avslutter kategorisjefen.

Byggevarehusene ble målt på følgende parameter:

 • Katalog
 • Fronter og farger
 • Benkeplater
 • Løsninger
 • Garantier
 • Hvitevarer
 • VVS
 • Levering
 • Tilbyr montering
 • Tilbyr flatpakket
 • Tilbyr ferdigmontert
 • Finansieringsløsning

For mer informasjon, kontakt:
Linn Hege Bragstad, kategoriansvarlig for kjøkken i Byggmakker
Epost: [email protected] 

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel Byggmakker

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel

08.07.2020

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe Carlsen Fritzøe Handel AS, som i 2019 omsatte for nær 2,2 milliarder kroner. Oppkjøpet styrker Byggmakker-konsernets markedsposisjon vesentlig: Med oppkjøpet får Byggmakker 25 byggevarehus, 6 kjøkkensenter og ett distribusjonssenter i et av landets mest attraktive vekstområder.

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker Byggmakker

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker

01.07.2020

Olav Thon Gruppen har de neste fire årene behov for nærmere 1250 kjøkken og hvitevarer til sine leilighets- og hotellprosjekter. Norema-avdelingen i Byggmakker Brobekk i Oslo er nå valgt som leverandør og er allerede i gang med første leveranse av kjøkken. – At vi kom raskt i gang med å levere i henhold til avtalen er et synlig bevis på at vi er på vei tilbake til en mer normal situasjon i markedet, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.

Frykter massive permitteringer i byggenæringen Byggmakker

Frykter massive permitteringer i byggenæringen

29.05.2020

I et brev til de parlamentariske lederne på Stortinget ber konsernsjef Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge at de nå iverksetter mer aktive tiltak som respons på Covid-19. – Jeg frykter at vi kan komme i en situasjon med over 100 000 permitterte innen byggenæringen i løpet av det neste halvåret.

Byggmakker kåret årets leverandører Byggmakker

Byggmakker kåret årets leverandører

10.02.2020

I forbindelse med Byggmakker forum 2020 ble prisen for årets leverandører i 2019 utdelt. Av totalt nærmere 200 leverandører fra hele landet gikk seieren til ESSVE og Blåkläder. – Dette er en viktig pris for oss i Byggmakker. I et sterkt konkurransepreget marked er vi nemlig helt avhengige av å ha samarbeidspartnere som tenker helhetlig og som bidrar til å gjøre hverdagen til proffkundene våre mer effektiv og lønnsom, sier Bård Løkke, Commercial Director i Byggmakker.