StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Stor test av byggevarehus: Byggmakker er best på kjøkken

Byggmakker tilbyr de beste kjøkkenløsningene og tjenestene i Norge, og er det opplagte førstevalget for fullverdige kjøkkenløsninger blant byggevareforhandlerne.

Det lyder begrunnelsen fra Vi anbefaler som har vurdert kjøkkentilbudet hos alle de største byggevarehusene i Norge. Vinneren av testen ble Byggmakker som slo konkurrentene Montér, Maxbo, Bauhaus og Ski Bygg med 100 av 100 mulige poeng i 12 kategorier.

Testen viser hvilken av kjedene som leverer de mest komplette, varierte og prisgunstige tjenestene, og hvorvidt det er lønnsomt å kjøpe kjøkken hos byggevarehus fremfor etablerte kjøkkenforhandlere.

Konklusjonen er klar: Det lønner seg hvis man går til en byggevareforhandler som har alt under samme tak. Her får Byggmakker full score.

— For oss som er totalleverandør til to markeder er det avgjørende at proffkunder får et like komplett tilbud som privatkunder.

Det omfatter alt fra produkter og tjenester til logistikk og fagekspertise i butikk, forteller Linn Bragstad, kategorisjef for kjøkken i Byggmakker.

Best i butikk – og på nett

Det er mange grunner til at Byggmakker vinner testen. Byggevarehuset skiller seg særlig ut med et innholdsrikt og variert VVS-sortiment, og er en av få aktører som tilbyr både flatpakket og ferdigmontert kjøkken.

— Produktene og tjenestene våre skal være like tilgjengelige i fysisk butikk og online. Vi jobber aktivt med å optimalisere brukeropplevelsen i alle kanaler for både proff- og privatkunder, sier Bragstad.

«Vi anbefaler» trekker også frem samarbeidet med en av Norges beste kjøkkenforhandlere. Norema er i familie med HTH Kjøkkenforum som tidligere har blitt kåret til Norges mest komplette kjøkkenleverandør.

Byggmakker får også skryt for brukervennlige og inspirerende nettsider med et stort varesortiment som gjør det enkelt for både forbruker og fagfolk å ta gode valg.

«Mange byggevarehus har mye å lære om kundeorienterte nettsider. Byggmakker tar deg med på en inkluderende kundereise. Her kommer alle de andre konkurrentene til kort», skriver anbefalerne.

«Fiks Ferdig» får stjerne i boka

Hver tredje nordmann har et oppussingsprosjekt som venter på å bli fullført. Det viser tall fra den årlige Oppussingsindeksen til Byggmakker der nordmenn har svart på spørsmål om oppgradering av hjemmet.

– Mange ønsker å pusse opp selv, men undervurderer omfanget av jobben. Det er ikke uvanlig at privatkunder leier inn profesjonelle håndverkere for å pusse opp kjøkkenet, forteller Bragstad.

I testen får Byggmakker plusspoeng for konseptet Fiks Ferdig – et komplett tilbud der kyndige fagfolk hjelper folk med å fullføre små og store prosjekter. Håndverkerne er håndplukket av Byggmakker, og alle har gjennomgått opplæring for å tilfredsstille kjedens kvalitetskrav.

— Oppussing skal være ålreit, uansett om man gjør jobben selv eller får hjelp fra fagfolk. Det innebærer at prosessen må være sømløs gjennom hele kundereisen. Tilbakemeldingene fra «Vi Anbefaler» er et tydelig tegn på at vi gjør noe riktig, avslutter kategorisjefen.

Byggevarehusene ble målt på følgende parameter:

 • Katalog
 • Fronter og farger
 • Benkeplater
 • Løsninger
 • Garantier
 • Hvitevarer
 • VVS
 • Levering
 • Tilbyr montering
 • Tilbyr flatpakket
 • Tilbyr ferdigmontert
 • Finansieringsløsning

For mer informasjon, kontakt:
Linn Hege Bragstad, kategoriansvarlig for kjøkken i Byggmakker
Epost: [email protected] 

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

22.02.2021

Etter at Kesko kjøpte Carlsen Fritzøe juli 2020 starter nå en landsomfattende omprofilering av kjeden. Først ut er Moss, hvor Carlsen Fritzøe blir til Byggmakker mandag 22. februar.

Suverent resultat i 2020 – starter 2021 med åpning av ny Byggmakker-butikk i Bodø Byggmakker

Suverent resultat i 2020 – starter 2021 med åpning av ny Byggmakker-butikk i Bodø

04.02.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen, omsatte for 7,8 milliarder kroner i 2020. Driftsresultatet endte på 316,6 millioner kroner, i et år med sterk organisk vekst og oppkjøp av Carlzen Fritzøe-kjeden.

Ny administrerende direktør i Carlsen Fritzøe Byggmakker

Ny administrerende direktør i Carlsen Fritzøe

28.01.2021

Kjell Vidar Dokken er ansatt som ny administrerende direktør i Carlsen Fritzøe Handel AS. Han overtar stillingen etter Cato Ness.