StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker får nytt medlem

Lia Sagbruk i Skjelsvik i Porsgrunn blir nytt medlem i Byggmakker Handel AS. Selskapet som i 2017 omsatte for 62 millioner kroner har bestemt seg for at de ønsker å bli tilknyttet en kjede med vekstambisjoner. – Jeg opplever at Byggmakker-kjeden er på offensiven og når de samtidig kunne vise frem gode medlemsbetingelser var det ikke et vanskelig valg å ta om å bli medlem, sier daglig leder Jan Bjørn Holte i Lia Sagbruk.

Lia Sagbruk er en tradisjonsrik virksomhet fra Grenlandsområdet. Det hele startet for 85 år siden, i 1933. Da ble sagbruket etablert, men som i 1982 ble utvidet med et trelastutsalg. Og i 1996 overtok eierne Inger og Oddbjørn Lia også driften av det som het Eidanger Byggsenter. Og det er anlegget i Skjelsvik som blir profilert som et Byggmakker-anlegg.

– Anlegget solgte i 2017 for 62 millioner kroner og hvor 60 prosent av omsetningen kommer fra proffmarkedet. Vi har gjort det bra de senere årene, men ser potensialet i å bli tilknyttet en anerkjent og aktiv kjede. Vi tror det blant annet kan gi oss en markedsføringseffekt, bedre leverandørbetingelser og et mer effektivt IT-system. På den måten kan vi få mer tid til utadrettet salgsarbeid. Byggmakker kom på banen mye takket være at kjeden er ekspansiv og ble vurdert til å ha den beste kombinasjonen av medlemsbetingelser, sier Holte.

Veldrevet byggevareutsalg

For Byggmakker er det viktig å styrke tilstedeværelsen i Grenlandsområdet. – Lia Sagbruk er et velkjent og vel etablert byggevaresenter med nærmere 20 medarbeidere. Flere av de ansatte er fagutdannet innen bygg og har erfaring fra snekkeryrket. Jeg opplever at det er en solid gjeng med mye kunnskap. Og for Byggmakker er det et kvalitetsstempel når vi fikk høre historien om han som har jobbet i selskapet helt siden 1983. Da skjønner du hvorfor de alltid skriver «Å bygge er ikke bare plankekjøring» i sine annonser. Vi gleder oss til å bli bedre kjent og videreutvikle virksomheten i et spennende geografisk område. Fra Byggmakkers side handler dette om et langvarig samarbeid og derfor har vi allerede drøftet muligheten for å investere i en ny sentral lokasjon, sier kjededirektør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Handel AS.

 

For nærmere informasjon, kontakt:

Jan Bjørn Holte, daglig leder i Lia Sagbruk,
tlf 916 48 054 eller e-post: [email protected]

Raymond Gabrielsen, Kjededirektør i Byggmakker Handel AS,
tlf 958 66 199 eller e-post: [email protected]

Hilde Kristoffersen blir ny administrerende direktør i Kesko Norge Byggmakker

Hilde Kristoffersen blir ny administrerende direktør i Kesko Norge

28.09.2020

Hilde Kristoffersen er ansatt som ny administrerende direktør for Kesko Norge, en av Norges ledende aktører innen byggevarehandel, med sine 63 Byggmakker-butikker og 25 butikker knyttet til Carlsen Fritzøe. I tillegg eier og driver selskapet elektrogrossisten Onninen med sine 18 butikker.

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel Byggmakker

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel

08.07.2020

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe Carlsen Fritzøe Handel AS, som i 2019 omsatte for nær 2,2 milliarder kroner. Oppkjøpet styrker Byggmakker-konsernets markedsposisjon vesentlig: Med oppkjøpet får Byggmakker 25 byggevarehus, 6 kjøkkensenter og ett distribusjonssenter i et av landets mest attraktive vekstområder.

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker  Byggmakker

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker

01.07.2020

Olav Thon Gruppen har de neste fire årene behov for nærmere 1250 kjøkken og hvitevarer til sine leilighets- og hotellprosjekter. Norema-avdelingen i Byggmakker Brobekk i Oslo er nå valgt som leverandør og er allerede i gang med første leveranse av kjøkken. – At vi kom raskt i gang med å levere i henhold til avtalen er et synlig bevis på at vi er på vei tilbake til en mer normal situasjon i markedet, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.

Frykter massive permitteringer i byggenæringen Byggmakker

Frykter massive permitteringer i byggenæringen

29.05.2020

I et brev til de parlamentariske lederne på Stortinget ber konsernsjef Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge at de nå iverksetter mer aktive tiltak som respons på Covid-19. – Jeg frykter at vi kan komme i en situasjon med over 100 000 permitterte innen byggenæringen i løpet av det neste halvåret.