StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker fortsetter veksten

På tross av lettelser i corona-restriksjonene i tredje kvartal var nordmenn like opptatte av hus og hjem. Byggmakker vokste med 9,9 prosent i tredje kvartal, det kommer frem i kvartalsrapporten til morselskapet Kesko. Elektrogrossisten Onninen, som også har samme eier, vokste med 28,4 prosent.

– Mange har spådd at forbruket skulle vris tilbake til opplevelser og restaurantbesøk, men oppussingsboomen har fortsatt med stor styrke. Selv om også vi har hatt utfordringer med varemangel på enkelte produkter, har vi hatt langt mindre problemer enn vi ser i andre bransjer. Alt i alt kan vi se tilbake på et sterkt kvartal for byggevare, sier administrerende direktør for Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.

Kvartalstallene viser økt etterspørsel etter Byggmakkers produkter i Norge. Byggmakker omsatte for 184,3 millioner euro i tredje kvartal. Etter at oppkjøpet av Carlsen Fritzøe er konsolidert inn i regnskapene, tilsvarer dette en vekst på 9,9 prosent sammenliknet med tredje kvartal i fjor. 

Formidabel vekst for Onninen
Elektrogrossisten Onninen har vokst enda raskere enn Byggmakker de siste månedene. Onninen omsatte for 70,3 millioner euro i tredje kvartal, det tilsvarer en vekst på 28,4 prosent i kvartalet sammenliknet med tredje kvartal i fjor.

– Det er spesielt stor etterspørsel etter kompetanse og materiell mot elektro innen bygg- og anleggsbransjen, noe som gjenspeiles i en formidabel vekst for Onninen. Så har vi også en kjempevekst innen installasjon av elbil-ladere i norske hjem. Onninen tar betydelige markedsandeler i Norge og er virkelig på offensiven, sier Kristoffersen.

For mer informasjon, kontakt:
Petter Knutsen, Direktør Kommunikasjon, Konsepter & eCom, +47 90 96 43 66

Om Kesko Norge
Byggmakker og Onninen som eies av finske Kesko. Kesko er en av de største detaljhandelsselskapene i Nord Europa. Forretningsområdet byggevarer og teknisk handel med sine 17000 ansatte har et omfattende tilbud av produkter til proff og forbruker. Salget skjer gjennom et omfattende nettverk av butikker, e-handel og digitale tjenester.

 

Byggmakker og Onninen samles i ett selskap – merkevarene består Byggmakker

Byggmakker og Onninen samles i ett selskap – merkevarene består

23.11.2021

Målet med samlingen er at fagfolkene skal få mer tid til kundene og bruke mindre tid på administrasjon og interne prosesser. Navnet på det nye selskapet blir Kesko AS – som sitt finske eierselskap. Byggmakker og Onninen vil fortsatt bestå som selvstendige merkevarer.

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge  Byggmakker

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

04.06.2021

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

29.04.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.