StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker heier frem de unge

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

160 ungdomsbedrifter fra ulike videregående skoler i Akershus deltok under GründerExpo 2019 / Akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter. Arrangementet som er det 20. i rekken fant sted på Norges Varemesse i Lillestrøm torsdag 28. februar. Byggmakker har siden 2016 vært samarbeidspartner med Ungt Entreprenørskap Akerhus.

Ungt, nyttig og fremtidsrettet!

Det ble konkurrert i 14 ulike konkurranser og alle regionene i Akershus er representert ved i alt 26 deltakende skoler. Flere av klassevinnere går videre til Norgesmesterskapet som avholdes 25. og 26. april på samme sted.

85 representanter fra arbeids- og næringslivet, deriblant Byggmakker, stilte opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører og ledere.

Deres oppgave var blant annet å finne messens mest innovative produkt. Etter å ha besøkt over 100 stands og nominert 9, endte de opp med å kåre ungdomsbedriften FireSec UB ved Roald Amundsen videregående skole på Sofiemyr, som vinner.

Juryens begrunnelse

- Løser et globalt sikkerhetsproblem, både privat og basert på grundig research. Meget engasjert gjeng, som har stor tro på eget produkt, uttaler prisutdeler Kari Moberg, salgs- og markedsdirektør, fra Byggmakker Handel.

Kari hadde gleden av å representere Byggmakker under årets GründerExpo, som juryleder. - Det er veldig gøy å se at det også var flere UBèr fra byggfag, så det blomstrer der ute.

Om produktet

FireSec UB har utviklet et todelt produkt, hvor de tilbyr en app koblet opp mot en ekstern sensor, som festes på brannslukningsapparatet. Appen informerer og varsler om trykkfall av slukningsapparat og rutinesjekk av brannsikkerhet. 

Ungdomsbedriften FireSec UB er en av mange bedrifter ved Roald Amundsen videregående skole, og den er organisert som et helt vanlig foretak. HR-sjef er Espen Vatne (18), Kristian Lefdal (18) er salg- og produktsjef , daglig leder er Ole Henrik Sæve (18) mens Marius Jahr (18) styrer pengene som økonomisjef.

Fem førsteplasser

Totalt tok FireSec UB fem førsteplasser under Gründerexpo 2019: 

1. plass - Beste forretningsplan

1. plass - Beste markedsføring

1. plass - Beste innovative produkt

1. plass - Beste samarbeid med næringslivet. 

I tillegg ble daglig leder Ole Henrik Sæve vinner av Ung Entreprenørskaps lederskapspris, og får følge en toppleder på nasjonalt nivå gjennom en hel arbeidsdag. 

Meget engasjert gjeng F.v.: Marius Korslund Jahr, Ole Henrik Sæve, Kristian Lefdal, Espen Wise Vatne og Kari Moberg (Byggmakker Handel) (Foto UE Akershus)

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge  Byggmakker

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

04.06.2021

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

29.04.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

22.02.2021

Etter at Kesko kjøpte Carlsen Fritzøe juli 2020 starter nå en landsomfattende omprofilering av kjeden. Først ut er Moss, hvor Carlsen Fritzøe blir til Byggmakker mandag 22. februar.