StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker heier frem de unge

160 ungdomsbedrifter fra ulike videregående skoler i Akershus deltok under GründerExpo 2019 / Akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter. Arrangementet som er det 20. i rekken fant sted på Norges Varemesse i Lillestrøm torsdag 28. februar. Byggmakker har siden 2016 vært samarbeidspartner med Ungt Entreprenørskap Akerhus.

Ungt, nyttig og fremtidsrettet!

Det ble konkurrert i 14 ulike konkurranser og alle regionene i Akershus er representert ved i alt 26 deltakende skoler. Flere av klassevinnere går videre til Norgesmesterskapet som avholdes 25. og 26. april på samme sted.

85 representanter fra arbeids- og næringslivet, deriblant Byggmakker, stilte opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører og ledere.

Deres oppgave var blant annet å finne messens mest innovative produkt. Etter å ha besøkt over 100 stands og nominert 9, endte de opp med å kåre ungdomsbedriften FireSec UB ved Roald Amundsen videregående skole på Sofiemyr, som vinner.

Juryens begrunnelse

- Løser et globalt sikkerhetsproblem, både privat og basert på grundig research. Meget engasjert gjeng, som har stor tro på eget produkt, uttaler prisutdeler Kari Moberg, salgs- og markedsdirektør, fra Byggmakker Handel.

Kari hadde gleden av å representere Byggmakker under årets GründerExpo, som juryleder. - Det er veldig gøy å se at det også var flere UBèr fra byggfag, så det blomstrer der ute.

Om produktet

FireSec UB har utviklet et todelt produkt, hvor de tilbyr en app koblet opp mot en ekstern sensor, som festes på brannslukningsapparatet. Appen informerer og varsler om trykkfall av slukningsapparat og rutinesjekk av brannsikkerhet. 

Ungdomsbedriften FireSec UB er en av mange bedrifter ved Roald Amundsen videregående skole, og den er organisert som et helt vanlig foretak. HR-sjef er Espen Vatne (18), Kristian Lefdal (18) er salg- og produktsjef , daglig leder er Ole Henrik Sæve (18) mens Marius Jahr (18) styrer pengene som økonomisjef.

Fem førsteplasser

Totalt tok FireSec UB fem førsteplasser under Gründerexpo 2019: 

1. plass - Beste forretningsplan

1. plass - Beste markedsføring

1. plass - Beste innovative produkt

1. plass - Beste samarbeid med næringslivet. 

I tillegg ble daglig leder Ole Henrik Sæve vinner av Ung Entreprenørskaps lederskapspris, og får følge en toppleder på nasjonalt nivå gjennom en hel arbeidsdag. 

Meget engasjert gjeng F.v.: Marius Korslund Jahr, Ole Henrik Sæve, Kristian Lefdal, Espen Wise Vatne og Kari Moberg (Byggmakker Handel) (Foto UE Akershus)

Vellykket åpning av ny butikk Byggmakker

Vellykket åpning av ny butikk

10.10.2019

Etter ett halv år i telt kunne Byggmakker endelig åpne sitt nye moderne varehus i den nye handelsparken utenfor Hamar. - Vi har nå fått et effektivt bygg på et sentralt handelssted, godt synlig fra E6, og hvor alle kunder kan handle alt de vil under tak. Og starten lover godt. Det var lange køer under åpningsdagene og vi solgte for seks ganger mer enn vanlig, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.

Byggmakker lanserer Lærlinglekene Byggmakker

Byggmakker lanserer Lærlinglekene

29.08.2019

Byggmakker lanserer nå Lærlinglekene, hvor de skal heie frem alle som begynner som elev og lærling innenfor bygg- og anleggsteknikk. Målet er å styrke anseelsen og rekrutteringen til byggfagene. – De neste to månedene skal over 600 elever og lærlinger fra bygg- og anleggsteknikk over hele landet delta i en kunnskapsløype hvor de skal løse praktiske og teoretiske oppgaver fra våre viktigste leverandører. I tillegg får de en mulighet til å knytte relasjoner til viktige aktører i bransjen, sier Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

Ny kjededirektør i Byggmakker Byggmakker

Ny kjededirektør i Byggmakker

20.08.2019

Petter Knutsen blir ny kjededirektør i Byggmakker. – Jeg er veldig glad for at vi har kapret en kapasitet til Byggmakker-laget. Med Petter på plass skal vi styrke arbeidet med både kjedeutvikling, medlemsservice og kundefokus. Han vil også inngå i min konsernledergruppe, sier Country Director Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge.

Byggmakker heier på Allsang på Grensen! Byggmakker

Byggmakker heier på Allsang på Grensen!

18.06.2019

Vi i Byggmakker ønsker også i år å heie litt ekstra på denne kjente og kjære folkefesten som har holdt på siden 2007. Allsang på Grensen 2019 spilles inn hver onsdag i sommer fra 26.juni - 7.august. Byggmakker deler ut billetter!