StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker heier frem de unge

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

160 ungdomsbedrifter fra ulike videregående skoler i Akershus deltok under GründerExpo 2019 / Akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter. Arrangementet som er det 20. i rekken fant sted på Norges Varemesse i Lillestrøm torsdag 28. februar. Byggmakker har siden 2016 vært samarbeidspartner med Ungt Entreprenørskap Akerhus.

Ungt, nyttig og fremtidsrettet!

Det ble konkurrert i 14 ulike konkurranser og alle regionene i Akershus er representert ved i alt 26 deltakende skoler. Flere av klassevinnere går videre til Norgesmesterskapet som avholdes 25. og 26. april på samme sted.

85 representanter fra arbeids- og næringslivet, deriblant Byggmakker, stilte opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører og ledere.

Deres oppgave var blant annet å finne messens mest innovative produkt. Etter å ha besøkt over 100 stands og nominert 9, endte de opp med å kåre ungdomsbedriften FireSec UB ved Roald Amundsen videregående skole på Sofiemyr, som vinner.

Juryens begrunnelse

- Løser et globalt sikkerhetsproblem, både privat og basert på grundig research. Meget engasjert gjeng, som har stor tro på eget produkt, uttaler prisutdeler Kari Moberg, salgs- og markedsdirektør, fra Byggmakker Handel.

Kari hadde gleden av å representere Byggmakker under årets GründerExpo, som juryleder. - Det er veldig gøy å se at det også var flere UBèr fra byggfag, så det blomstrer der ute.

Om produktet

FireSec UB har utviklet et todelt produkt, hvor de tilbyr en app koblet opp mot en ekstern sensor, som festes på brannslukningsapparatet. Appen informerer og varsler om trykkfall av slukningsapparat og rutinesjekk av brannsikkerhet. 

Ungdomsbedriften FireSec UB er en av mange bedrifter ved Roald Amundsen videregående skole, og den er organisert som et helt vanlig foretak. HR-sjef er Espen Vatne (18), Kristian Lefdal (18) er salg- og produktsjef , daglig leder er Ole Henrik Sæve (18) mens Marius Jahr (18) styrer pengene som økonomisjef.

Fem førsteplasser

Totalt tok FireSec UB fem førsteplasser under Gründerexpo 2019: 

1. plass - Beste forretningsplan

1. plass - Beste markedsføring

1. plass - Beste innovative produkt

1. plass - Beste samarbeid med næringslivet. 

I tillegg ble daglig leder Ole Henrik Sæve vinner av Ung Entreprenørskaps lederskapspris, og får følge en toppleder på nasjonalt nivå gjennom en hel arbeidsdag. 

Meget engasjert gjeng F.v.: Marius Korslund Jahr, Ole Henrik Sæve, Kristian Lefdal, Espen Wise Vatne og Kari Moberg (Byggmakker Handel) (Foto UE Akershus)

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel Byggmakker

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel

08.07.2020

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe Carlsen Fritzøe Handel AS, som i 2019 omsatte for nær 2,2 milliarder kroner. Oppkjøpet styrker Byggmakker-konsernets markedsposisjon vesentlig: Med oppkjøpet får Byggmakker 25 byggevarehus, 6 kjøkkensenter og ett distribusjonssenter i et av landets mest attraktive vekstområder.

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker  Byggmakker

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker

01.07.2020

Olav Thon Gruppen har de neste fire årene behov for nærmere 1250 kjøkken og hvitevarer til sine leilighets- og hotellprosjekter. Norema-avdelingen i Byggmakker Brobekk i Oslo er nå valgt som leverandør og er allerede i gang med første leveranse av kjøkken. – At vi kom raskt i gang med å levere i henhold til avtalen er et synlig bevis på at vi er på vei tilbake til en mer normal situasjon i markedet, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.

Frykter massive permitteringer i byggenæringen Byggmakker

Frykter massive permitteringer i byggenæringen

29.05.2020

I et brev til de parlamentariske lederne på Stortinget ber konsernsjef Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge at de nå iverksetter mer aktive tiltak som respons på Covid-19. – Jeg frykter at vi kan komme i en situasjon med over 100 000 permitterte innen byggenæringen i løpet av det neste halvåret.

Byggmakker kåret årets leverandører Byggmakker

Byggmakker kåret årets leverandører

10.02.2020

I forbindelse med Byggmakker forum 2020 ble prisen for årets leverandører i 2019 utdelt. Av totalt nærmere 200 leverandører fra hele landet gikk seieren til ESSVE og Blåkläder. – Dette er en viktig pris for oss i Byggmakker. I et sterkt konkurransepreget marked er vi nemlig helt avhengige av å ha samarbeidspartnere som tenker helhetlig og som bidrar til å gjøre hverdagen til proffkundene våre mer effektiv og lønnsom, sier Bård Løkke, Commercial Director i Byggmakker.