StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker heier frem de unge


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

160 ungdomsbedrifter fra ulike videregående skoler i Akershus deltok under GründerExpo 2019 / Akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter. Arrangementet som er det 20. i rekken fant sted på Norges Varemesse i Lillestrøm torsdag 28. februar. Byggmakker har siden 2016 vært samarbeidspartner med Ungt Entreprenørskap Akerhus.

Ungt, nyttig og fremtidsrettet!

Det ble konkurrert i 14 ulike konkurranser og alle regionene i Akershus er representert ved i alt 26 deltakende skoler. Flere av klassevinnere går videre til Norgesmesterskapet som avholdes 25. og 26. april på samme sted.

85 representanter fra arbeids- og næringslivet, deriblant Byggmakker, stilte opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører og ledere.

Deres oppgave var blant annet å finne messens mest innovative produkt. Etter å ha besøkt over 100 stands og nominert 9, endte de opp med å kåre ungdomsbedriften FireSec UB ved Roald Amundsen videregående skole på Sofiemyr, som vinner.

Juryens begrunnelse

- Løser et globalt sikkerhetsproblem, både privat og basert på grundig research. Meget engasjert gjeng, som har stor tro på eget produkt, uttaler prisutdeler Kari Moberg, salgs- og markedsdirektør, fra Byggmakker Handel.

Kari hadde gleden av å representere Byggmakker under årets GründerExpo, som juryleder. - Det er veldig gøy å se at det også var flere UBèr fra byggfag, så det blomstrer der ute.

Om produktet

FireSec UB har utviklet et todelt produkt, hvor de tilbyr en app koblet opp mot en ekstern sensor, som festes på brannslukningsapparatet. Appen informerer og varsler om trykkfall av slukningsapparat og rutinesjekk av brannsikkerhet. 

Ungdomsbedriften FireSec UB er en av mange bedrifter ved Roald Amundsen videregående skole, og den er organisert som et helt vanlig foretak. HR-sjef er Espen Vatne (18), Kristian Lefdal (18) er salg- og produktsjef , daglig leder er Ole Henrik Sæve (18) mens Marius Jahr (18) styrer pengene som økonomisjef.

Fem førsteplasser

Totalt tok FireSec UB fem førsteplasser under Gründerexpo 2019: 

1. plass - Beste forretningsplan

1. plass - Beste markedsføring

1. plass - Beste innovative produkt

1. plass - Beste samarbeid med næringslivet. 

I tillegg ble daglig leder Ole Henrik Sæve vinner av Ung Entreprenørskaps lederskapspris, og får følge en toppleder på nasjonalt nivå gjennom en hel arbeidsdag. 

Meget engasjert gjeng F.v.: Marius Korslund Jahr, Ole Henrik Sæve, Kristian Lefdal, Espen Wise Vatne og Kari Moberg (Byggmakker Handel) (Foto UE Akershus)

Byggmakker kåret årets leverandører Byggmakker

Byggmakker kåret årets leverandører

10.02.2020

I forbindelse med Byggmakker forum 2020 ble prisen for årets leverandører i 2019 utdelt. Av totalt nærmere 200 leverandører fra hele landet gikk seieren til ESSVE og Blåkläder. – Dette er en viktig pris for oss i Byggmakker. I et sterkt konkurransepreget marked er vi nemlig helt avhengige av å ha samarbeidspartnere som tenker helhetlig og som bidrar til å gjøre hverdagen til proffkundene våre mer effektiv og lønnsom, sier Bård Løkke, Commercial Director i Byggmakker.

Byggmakker Dokka  - Vant nasjonal kåring Byggmakker

Byggmakker Dokka - Vant nasjonal kåring

10.02.2020

I sterk konkurranse med 65 butikker fra hele landet gikk torsdag kveld Byggmakker Dokka til topps når de ble kåret til årets Byggmakker butikk. - Dette gjør meg ordentlig rørt, for det har vært et tøft år, men alle medarbeiderne har stått på både sent og tidlig for at kunden skulle få det de trengte. Nå fikk de lønn for strevet, sier en beveget Geir Nikolaisen, varehussjef hos Byggmakker Dokka.

Rigget for vekst Byggmakker

Rigget for vekst

07.02.2020

Kjedeselskapet Byggmakker Handel leverer et overskudd som er på linje med forventningene. Kjeden drives godt, og oppkjøpene av de tidligere medlemsbedriftene Skattum og Gipling i 2018 gjør at man har sikret et evighetsperspektiv på driften og kan fokusere på langsiktige utviklingstiltak som vil styrke kjeden betydelig. - Vi har bare sett begynnelsen av samordning og synergier som vil gi betydelige kundefordeler i årene som kommer, både for medlemseide- og egeneide byggevarehus, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel.

Byggmakker med det største varehuset i «Skyen» Byggmakker

Byggmakker med det største varehuset i «Skyen»

07.02.2020

Netthandelen i Norge økte i 2019 med hele 13 prosent og selv om byggevarehandelen ligger litt etter andre bransjer så ble det i følge Nets solgt byggevarer på nett for 1,9 milliarder kroner i 2019. – Den digitale utviklingen, hvor det blir enklere å søke etter og handle byggevarer på nett kommer til å eskalere. Vi opplevde selv i fjor å øke omsetningen gjennom «klikk og hent» på hele 51 prosent, sier Jørgen Wik-Dahl, digital leder i Byggmakker.