StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe Carlsen Fritzøe Handel AS, som i 2019 omsatte for nær 2,2 milliarder kroner. Oppkjøpet styrker Byggmakker-konsernets markedsposisjon vesentlig: Med oppkjøpet får Byggmakker 25 byggevarehus, 6 kjøkkensenter og ett distribusjonssenter i et av landets mest attraktive vekstområder.

Dette oppkjøpet, det fjerde vi har gjort de siste to årene, er strategisk viktig for oss og er et ledd i vår vekststrategi. Det tilfører Byggmakker, og vår eier Kesko, et betydelig økt volum på Østlandet og Sørlandet – et geografisk område i sterk vekst. Gjennom å kombinere krefter får vi en unik mulighet og styrke til å levere konkurransedyktige tjenester og løsninger til entreprenører og håndverkere lokalt og nasjonalt. Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått på plass dette oppkjøpet, sier administrerende direktør i Byggmakker Handel, Knut Strand Jacobsen.

Betydelig aktør i sin region

Carlsen Fritzøe Handel er en betydelig aktør i sitt marked. Byggevarehusene er spredd fra Viken og helt ned til Agderfylket. Selskapet selger byggevarer til både privat- og proffmarkedet, har 460 medarbeidere og en sterk posisjon innen både nybygg og ROT-markedet (Rehabilitering, Ombygging og Tilbygg). I 2019 oppnådde den delen av selskapet som inngår i oppkjøpet et driftsoverskudd på 143 millioner kroner.

Gjennom de senere årene har Carlsen Fritzøe Handel levert gode resultater, ikke minst takket være dedikerte, kompetente og serviceinnstilte medarbeidere. At Nord-Europas tredje største handelskonsern, Kesko, ønsker å ta selskapet videre, ser vi både som en trygghet og en tillitserklæring. Det betyr at vi sammen med våre ansatte kan fortsette å levere merverdi som før til våre leverandører og kunder, sier eier og styreleder i Carlsen Fritzøe Handel AS, Thomas Beck.

 

Styrker konkurransekraften

Ifølge Jacobsen er kjøpet av Carlsen Fritzøe Handel en offensiv tilnærming til konsolideringen som pågår i byggevarehandelen i Norge.

Dette er et grep i Keskos strategi for vekst i et marked hvor aktørene blir færre og større. Oppkjøpet av et profesjonelt og godt drevet selskap styrker konkurransekraften vår betydelig. Med Carlsen Fritzøe Handel får vi enda flere medarbeidere med stor butikk- og handelskompetanse, som er helt avgjørende for å lykkes i et sterkt konkurransepreget marked. Byggmakker og Carlsen Fritzøe Handel utfyller hverandre godt, sier Strand Jacobsen.

Overtagelsen gjennomføres når Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet og de andre vilkårene og betingelsene ved transaksjonen er oppfylt.

 

For nærmere informasjon, kontakt:

Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmakker Handel AS, mobil 454 92 010 eller e-post: [email protected]

Thomas Beck, eier og styreleder i Carlsen Fritzøe Handel AS, mobil 913 89 418 eller e-post: [email protected]

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge  Byggmakker

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

04.06.2021

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

29.04.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

22.02.2021

Etter at Kesko kjøpte Carlsen Fritzøe juli 2020 starter nå en landsomfattende omprofilering av kjeden. Først ut er Moss, hvor Carlsen Fritzøe blir til Byggmakker mandag 22. februar.