StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe Carlsen Fritzøe Handel AS, som i 2019 omsatte for nær 2,2 milliarder kroner. Oppkjøpet styrker Byggmakker-konsernets markedsposisjon vesentlig: Med oppkjøpet får Byggmakker 25 byggevarehus, 6 kjøkkensenter og ett distribusjonssenter i et av landets mest attraktive vekstområder.

Dette oppkjøpet, det fjerde vi har gjort de siste to årene, er strategisk viktig for oss og er et ledd i vår vekststrategi. Det tilfører Byggmakker, og vår eier Kesko, et betydelig økt volum på Østlandet og Sørlandet – et geografisk område i sterk vekst. Gjennom å kombinere krefter får vi en unik mulighet og styrke til å levere konkurransedyktige tjenester og løsninger til entreprenører og håndverkere lokalt og nasjonalt. Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått på plass dette oppkjøpet, sier administrerende direktør i Byggmakker Handel, Knut Strand Jacobsen.

Betydelig aktør i sin region

Carlsen Fritzøe Handel er en betydelig aktør i sitt marked. Byggevarehusene er spredd fra Viken og helt ned til Agderfylket. Selskapet selger byggevarer til både privat- og proffmarkedet, har 460 medarbeidere og en sterk posisjon innen både nybygg og ROT-markedet (Rehabilitering, Ombygging og Tilbygg). I 2019 oppnådde den delen av selskapet som inngår i oppkjøpet et driftsoverskudd på 143 millioner kroner.

Gjennom de senere årene har Carlsen Fritzøe Handel levert gode resultater, ikke minst takket være dedikerte, kompetente og serviceinnstilte medarbeidere. At Nord-Europas tredje største handelskonsern, Kesko, ønsker å ta selskapet videre, ser vi både som en trygghet og en tillitserklæring. Det betyr at vi sammen med våre ansatte kan fortsette å levere merverdi som før til våre leverandører og kunder, sier eier og styreleder i Carlsen Fritzøe Handel AS, Thomas Beck.

 

Styrker konkurransekraften

Ifølge Jacobsen er kjøpet av Carlsen Fritzøe Handel en offensiv tilnærming til konsolideringen som pågår i byggevarehandelen i Norge.

Dette er et grep i Keskos strategi for vekst i et marked hvor aktørene blir færre og større. Oppkjøpet av et profesjonelt og godt drevet selskap styrker konkurransekraften vår betydelig. Med Carlsen Fritzøe Handel får vi enda flere medarbeidere med stor butikk- og handelskompetanse, som er helt avgjørende for å lykkes i et sterkt konkurransepreget marked. Byggmakker og Carlsen Fritzøe Handel utfyller hverandre godt, sier Strand Jacobsen.

Overtagelsen gjennomføres når Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet og de andre vilkårene og betingelsene ved transaksjonen er oppfylt.

 

For nærmere informasjon, kontakt:

Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmakker Handel AS, mobil 454 92 010 eller e-post: [email protected]

Thomas Beck, eier og styreleder i Carlsen Fritzøe Handel AS, mobil 913 89 418 eller e-post: [email protected]

Byggmakker styrker profflaget Byggmakker

Byggmakker styrker profflaget

16.11.2020

Byggmakker har ansatt Kjell Vidar Dokken som kunde- og salgsdirektør Proff. – Jeg er veldig glad for å få Kjell Vidar med på laget vårt. Med sin bakgrunn og erfaring innen salg blir han et viktig tilskudd for å videreutvikle Team Proff i Byggmakker, sier Raymond Gabrielsen, ansvarlig for Byggmakker i Norge.

Hilde Kristoffersen blir ny administrerende direktør i Kesko Norge Byggmakker

Hilde Kristoffersen blir ny administrerende direktør i Kesko Norge

28.09.2020

Hilde Kristoffersen er ansatt som ny administrerende direktør for Kesko Norge, en av Norges ledende aktører innen byggevarehandel, med sine 63 Byggmakker-butikker og 25 butikker knyttet til Carlsen Fritzøe. I tillegg eier og driver selskapet elektrogrossisten Onninen med sine 18 butikker.

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker  Byggmakker

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker

01.07.2020

Olav Thon Gruppen har de neste fire årene behov for nærmere 1250 kjøkken og hvitevarer til sine leilighets- og hotellprosjekter. Norema-avdelingen i Byggmakker Brobekk i Oslo er nå valgt som leverandør og er allerede i gang med første leveranse av kjøkken. – At vi kom raskt i gang med å levere i henhold til avtalen er et synlig bevis på at vi er på vei tilbake til en mer normal situasjon i markedet, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.

Frykter massive permitteringer i byggenæringen Byggmakker

Frykter massive permitteringer i byggenæringen

29.05.2020

I et brev til de parlamentariske lederne på Stortinget ber konsernsjef Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge at de nå iverksetter mer aktive tiltak som respons på Covid-19. – Jeg frykter at vi kan komme i en situasjon med over 100 000 permitterte innen byggenæringen i løpet av det neste halvåret.