StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker kjøper Skattum Handel AS

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe samtlige aksjer i Skattum Handel AS. Byggmakker sikrer seg dermed en svært veldrevet og tradisjonsrik byggevarehandel. De 10 butikkene tilhørende Skattum Handel omsatte i 2017 for nærmere 900 millioner kroner.

- Jeg er svært fornøyd med avtalen vi har inngått. Kjøpet er et viktig ledd i vår strategi om å posisjonere oss for ytterligere vekst i det norske byggevaremarkedet og skape merverdi for våre profesjonelle samarbeidspartnere. Skattum Handel er i dag den neste største grupperingen i kjeden og gjennom overtagelsen sikrer vi en betydelig del av volumet i kjeden, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker handel AS.

Sterke resultater

Skattum Handel AS med hovedkontor i Gjøvik er morselskapet til ti byggevareutsalg tilknyttet Byggmakker-kjeden i Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus. I tillegg eier selskapet 34 prosent av Byggmakker Hønefoss. I 2017 oppnådde selskapet en omsetning på hele 877 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 42 millioner kroner. Skattum Handel AS eies 100% av Skattum Holding AS som igjen eies av Ted Skattum (94%), sønnen Niklas Skattum (5%) og øvrig familie (1%).

- Vi har hele tiden hatt et evighetsperspektiv på vår handelsvirksomhet. Samtidig har det skjedd mye i bransjen, og i Byggmakker-kjeden den siste tiden. Vi må følge med på utviklingen og være endringsvillige. Byggmakker har store planer for sin satsing i Norge, og når de kom til oss med ønske om å kjøpe vårt handelsselskap vurderte vi våre alternativer. Timing, pris og utvikling i eierstrukturen i bransjen gjorde at vi nå velger å selge til en internasjonal aktør som ønsker å satse tungt i hele Norge.

Satser videre

Alle avdelingene til Skattum Handel AS vil bestå og utvikles videre i tillegg til satsing på nye utsalgssteder. Daglig leder i Skattum Handel, Stian Molstadkroken, fortsetter å lede den videre utviklingen av virksomheten fra Gjøvik.

- Jeg er spesielt glad for den avtalen vi har signert med Byggmakker Handel AS siden de har en klar strategi for vekst. Det innebærer at vår 125-årige historie, med en kultur bygget på viktige verdier og med gode resultater gjennom flere år, kan fortsette i mange år fremover, sier Ted Skattum, eier av Skattum Holding AS.

Mulighet for ytterligere vekst

For Byggmakker innebærer overtagelsen at kjeden styrker sin sentrale innkjøpsposisjon og øker muligheten for en mer effektiv drift.

- Gjennom oppkjøpet får vi tilført verdifull butikk-kompetanse gjennom 320 dyktige medarbeidere som alle blir med over til Byggmakker-kjeden. Skattum Handel AS er svært veldrevet og vil tilføre Byggmakker resultater, verdier og kompetanse som vi vil ha nytte av i mange år fremover. Derfor har vi også som kjøper inngått langsiktige leieavtaler for varehusene.

- Oppkjøpet gjør det mulig å bli en enda mer attraktiv partner for våre profesjonelle kunder. Ved å gjeninntre i butikkvirksomheten sikrer vi dermed både øvrige medlemmer og skaper enda større mulighet for vekst og økt lønnsomhet i et sterkt voksende marked, sier Strand Jacobsen.

Overtagelsen vil bli gjennomført med en gang Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet.

For nærmere informasjon, kontakt:

Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmakker Handel AS,
tlf 454 92 010 eller e-post: [email protected]

Ted Skattum, styreleder i Skattum Handel AS,
tlf 970 15 751 eller e-post [email protected]

Stor test av byggevarehus: Byggmakker er best på kjøkken Byggmakker

Stor test av byggevarehus: Byggmakker er best på kjøkken

19.12.2019

Byggmakker tilbyr de beste kjøkkenløsningene og tjenestene i Norge, og er det opplagte førstevalget for fullverdige kjøkkenløsninger blant byggevareforhandlerne.

Vellykket åpning av ny butikk Byggmakker

Vellykket åpning av ny butikk

10.10.2019

Etter ett halv år i telt kunne Byggmakker endelig åpne sitt nye moderne varehus i den nye handelsparken utenfor Hamar. - Vi har nå fått et effektivt bygg på et sentralt handelssted, godt synlig fra E6, og hvor alle kunder kan handle alt de vil under tak. Og starten lover godt. Det var lange køer under åpningsdagene og vi solgte for seks ganger mer enn vanlig, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.

Byggmakker lanserer Lærlinglekene Byggmakker

Byggmakker lanserer Lærlinglekene

29.08.2019

Byggmakker lanserer nå Lærlinglekene, hvor de skal heie frem alle som begynner som elev og lærling innenfor bygg- og anleggsteknikk. Målet er å styrke anseelsen og rekrutteringen til byggfagene. – De neste to månedene skal over 600 elever og lærlinger fra bygg- og anleggsteknikk over hele landet delta i en kunnskapsløype hvor de skal løse praktiske og teoretiske oppgaver fra våre viktigste leverandører. I tillegg får de en mulighet til å knytte relasjoner til viktige aktører i bransjen, sier Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

Ny kjededirektør i Byggmakker Byggmakker

Ny kjededirektør i Byggmakker

20.08.2019

Petter Knutsen blir ny kjededirektør i Byggmakker. – Jeg er veldig glad for at vi har kapret en kapasitet til Byggmakker-laget. Med Petter på plass skal vi styrke arbeidet med både kjedeutvikling, medlemsservice og kundefokus. Han vil også inngå i min konsernledergruppe, sier Country Director Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge.