StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker kjøper Skattum Handel AS

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe samtlige aksjer i Skattum Handel AS. Byggmakker sikrer seg dermed en svært veldrevet og tradisjonsrik byggevarehandel. De 10 butikkene tilhørende Skattum Handel omsatte i 2017 for nærmere 900 millioner kroner.

- Jeg er svært fornøyd med avtalen vi har inngått. Kjøpet er et viktig ledd i vår strategi om å posisjonere oss for ytterligere vekst i det norske byggevaremarkedet og skape merverdi for våre profesjonelle samarbeidspartnere. Skattum Handel er i dag den neste største grupperingen i kjeden og gjennom overtagelsen sikrer vi en betydelig del av volumet i kjeden, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker handel AS.

Sterke resultater

Skattum Handel AS med hovedkontor i Gjøvik er morselskapet til ti byggevareutsalg tilknyttet Byggmakker-kjeden i Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus. I tillegg eier selskapet 34 prosent av Byggmakker Hønefoss. I 2017 oppnådde selskapet en omsetning på hele 877 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 42 millioner kroner. Skattum Handel AS eies 100% av Skattum Holding AS som igjen eies av Ted Skattum (94%), sønnen Niklas Skattum (5%) og øvrig familie (1%).

- Vi har hele tiden hatt et evighetsperspektiv på vår handelsvirksomhet. Samtidig har det skjedd mye i bransjen, og i Byggmakker-kjeden den siste tiden. Vi må følge med på utviklingen og være endringsvillige. Byggmakker har store planer for sin satsing i Norge, og når de kom til oss med ønske om å kjøpe vårt handelsselskap vurderte vi våre alternativer. Timing, pris og utvikling i eierstrukturen i bransjen gjorde at vi nå velger å selge til en internasjonal aktør som ønsker å satse tungt i hele Norge.

Satser videre

Alle avdelingene til Skattum Handel AS vil bestå og utvikles videre i tillegg til satsing på nye utsalgssteder. Daglig leder i Skattum Handel, Stian Molstadkroken, fortsetter å lede den videre utviklingen av virksomheten fra Gjøvik.

- Jeg er spesielt glad for den avtalen vi har signert med Byggmakker Handel AS siden de har en klar strategi for vekst. Det innebærer at vår 125-årige historie, med en kultur bygget på viktige verdier og med gode resultater gjennom flere år, kan fortsette i mange år fremover, sier Ted Skattum, eier av Skattum Holding AS.

Mulighet for ytterligere vekst

For Byggmakker innebærer overtagelsen at kjeden styrker sin sentrale innkjøpsposisjon og øker muligheten for en mer effektiv drift.

- Gjennom oppkjøpet får vi tilført verdifull butikk-kompetanse gjennom 320 dyktige medarbeidere som alle blir med over til Byggmakker-kjeden. Skattum Handel AS er svært veldrevet og vil tilføre Byggmakker resultater, verdier og kompetanse som vi vil ha nytte av i mange år fremover. Derfor har vi også som kjøper inngått langsiktige leieavtaler for varehusene.

- Oppkjøpet gjør det mulig å bli en enda mer attraktiv partner for våre profesjonelle kunder. Ved å gjeninntre i butikkvirksomheten sikrer vi dermed både øvrige medlemmer og skaper enda større mulighet for vekst og økt lønnsomhet i et sterkt voksende marked, sier Strand Jacobsen.

Overtagelsen vil bli gjennomført med en gang Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet.

For nærmere informasjon, kontakt:

Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmakker Handel AS,
tlf 454 92 010 eller e-post: [email protected]

Ted Skattum, styreleder i Skattum Handel AS,
tlf 970 15 751 eller e-post [email protected]

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel Byggmakker

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel

08.07.2020

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe Carlsen Fritzøe Handel AS, som i 2019 omsatte for nær 2,2 milliarder kroner. Oppkjøpet styrker Byggmakker-konsernets markedsposisjon vesentlig: Med oppkjøpet får Byggmakker 25 byggevarehus, 6 kjøkkensenter og ett distribusjonssenter i et av landets mest attraktive vekstområder.

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker  Byggmakker

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker

01.07.2020

Olav Thon Gruppen har de neste fire årene behov for nærmere 1250 kjøkken og hvitevarer til sine leilighets- og hotellprosjekter. Norema-avdelingen i Byggmakker Brobekk i Oslo er nå valgt som leverandør og er allerede i gang med første leveranse av kjøkken. – At vi kom raskt i gang med å levere i henhold til avtalen er et synlig bevis på at vi er på vei tilbake til en mer normal situasjon i markedet, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.

Frykter massive permitteringer i byggenæringen Byggmakker

Frykter massive permitteringer i byggenæringen

29.05.2020

I et brev til de parlamentariske lederne på Stortinget ber konsernsjef Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge at de nå iverksetter mer aktive tiltak som respons på Covid-19. – Jeg frykter at vi kan komme i en situasjon med over 100 000 permitterte innen byggenæringen i løpet av det neste halvåret.

Byggmakker kåret årets leverandører Byggmakker

Byggmakker kåret årets leverandører

10.02.2020

I forbindelse med Byggmakker forum 2020 ble prisen for årets leverandører i 2019 utdelt. Av totalt nærmere 200 leverandører fra hele landet gikk seieren til ESSVE og Blåkläder. – Dette er en viktig pris for oss i Byggmakker. I et sterkt konkurransepreget marked er vi nemlig helt avhengige av å ha samarbeidspartnere som tenker helhetlig og som bidrar til å gjøre hverdagen til proffkundene våre mer effektiv og lønnsom, sier Bård Løkke, Commercial Director i Byggmakker.