StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker kjøper Skattum Handel AS

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe samtlige aksjer i Skattum Handel AS. Byggmakker sikrer seg dermed en svært veldrevet og tradisjonsrik byggevarehandel. De 10 butikkene tilhørende Skattum Handel omsatte i 2017 for nærmere 900 millioner kroner.

- Jeg er svært fornøyd med avtalen vi har inngått. Kjøpet er et viktig ledd i vår strategi om å posisjonere oss for ytterligere vekst i det norske byggevaremarkedet og skape merverdi for våre profesjonelle samarbeidspartnere. Skattum Handel er i dag den neste største grupperingen i kjeden og gjennom overtagelsen sikrer vi en betydelig del av volumet i kjeden, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker handel AS.

Sterke resultater

Skattum Handel AS med hovedkontor i Gjøvik er morselskapet til ti byggevareutsalg tilknyttet Byggmakker-kjeden i Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus. I tillegg eier selskapet 34 prosent av Byggmakker Hønefoss. I 2017 oppnådde selskapet en omsetning på hele 877 millioner kroner og fikk et resultat før skatt på 42 millioner kroner. Skattum Handel AS eies 100% av Skattum Holding AS som igjen eies av Ted Skattum (94%), sønnen Niklas Skattum (5%) og øvrig familie (1%).

- Vi har hele tiden hatt et evighetsperspektiv på vår handelsvirksomhet. Samtidig har det skjedd mye i bransjen, og i Byggmakker-kjeden den siste tiden. Vi må følge med på utviklingen og være endringsvillige. Byggmakker har store planer for sin satsing i Norge, og når de kom til oss med ønske om å kjøpe vårt handelsselskap vurderte vi våre alternativer. Timing, pris og utvikling i eierstrukturen i bransjen gjorde at vi nå velger å selge til en internasjonal aktør som ønsker å satse tungt i hele Norge.

Satser videre

Alle avdelingene til Skattum Handel AS vil bestå og utvikles videre i tillegg til satsing på nye utsalgssteder. Daglig leder i Skattum Handel, Stian Molstadkroken, fortsetter å lede den videre utviklingen av virksomheten fra Gjøvik.

- Jeg er spesielt glad for den avtalen vi har signert med Byggmakker Handel AS siden de har en klar strategi for vekst. Det innebærer at vår 125-årige historie, med en kultur bygget på viktige verdier og med gode resultater gjennom flere år, kan fortsette i mange år fremover, sier Ted Skattum, eier av Skattum Holding AS.

Mulighet for ytterligere vekst

For Byggmakker innebærer overtagelsen at kjeden styrker sin sentrale innkjøpsposisjon og øker muligheten for en mer effektiv drift.

- Gjennom oppkjøpet får vi tilført verdifull butikk-kompetanse gjennom 320 dyktige medarbeidere som alle blir med over til Byggmakker-kjeden. Skattum Handel AS er svært veldrevet og vil tilføre Byggmakker resultater, verdier og kompetanse som vi vil ha nytte av i mange år fremover. Derfor har vi også som kjøper inngått langsiktige leieavtaler for varehusene.

- Oppkjøpet gjør det mulig å bli en enda mer attraktiv partner for våre profesjonelle kunder. Ved å gjeninntre i butikkvirksomheten sikrer vi dermed både øvrige medlemmer og skaper enda større mulighet for vekst og økt lønnsomhet i et sterkt voksende marked, sier Strand Jacobsen.

Overtagelsen vil bli gjennomført med en gang Konkurransetilsynet har godkjent kjøpet.

For nærmere informasjon, kontakt:

Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmakker Handel AS,
tlf 454 92 010 eller e-post: [email protected]

Ted Skattum, styreleder i Skattum Handel AS,
tlf 970 15 751 eller e-post [email protected]

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge  Byggmakker

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

04.06.2021

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

29.04.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

22.02.2021

Etter at Kesko kjøpte Carlsen Fritzøe juli 2020 starter nå en landsomfattende omprofilering av kjeden. Først ut er Moss, hvor Carlsen Fritzøe blir til Byggmakker mandag 22. februar.