StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker lanserer Lærlinglekene

Byggmakker lanserer nå Lærlinglekene, hvor de skal heie frem alle som begynner som elev og lærling innenfor bygg- og anleggsteknikk. Målet er å styrke anseelsen og rekrutteringen til byggfagene. – De neste to månedene skal over 600 elever og lærlinger fra bygg- og anleggsteknikk over hele landet delta i en kunnskapsløype hvor de skal løse praktiske og teoretiske oppgaver fra våre viktigste leverandører. I tillegg får de en mulighet til å knytte relasjoner til viktige aktører i bransjen, sier Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

Lærlinglekene gjennomføres hos 10 utvalgte Byggmakker-butikker over hele landet og starter 3. september i Elverum og avsluttes 14. november i Askim.  – Det virker som vi har truffet en nerve med Lærlinglekene når vi nå ser hvor mange påmeldte det er. Til arrangementet i Elverum har vi 80 påmeldte og i Bergen har så mange som 209 elever og lærlinger meldt seg på. De vil komme til et arrangement som er både underholdende, praktisk og nyttig. Og hvor våre viktigste leverandører på en lekende måte vil presentere praktiske og teoretiske oppgaver som er relevant for lærlingopplæringen. Lærlinglekene gjennomføres i tilknytning til trelasten hos butikkene til Byggmakker og alle elevene og lærlingene som deltar får en egen genser med egen logo for Lærlinglekene, sier Ruud.

Trenger å rekruttere til byggebransjen

Etter fem år med en svak økning i søkertallet til bygg- og anleggsteknikk var det i år bare 4188 som søkte seg til denne linjen i år, en nedgang på 362. Tilbake i toppåret 2007 var det hele 5714 elever som søkte seg til dette studiet. På den andre siden var det 3206 personer som søkte plass som lærling, altså 116 flere enn i fjor. – Jeg tror det uansett er enighet i hele byggebransjen om at vi trenger å styrke omdømme og attraktiviteten til byggfagene. Norske myndigheter har nå fokus på rekruttering til yrkesfagene. Vi ønsker derfor å bruke Lærlinglekene som en håndsrekning til våre proffkunder og storkunder som trenger og etterspør lærlinger. For Byggmakker er det forretningsmessig viktig at det finnes tilstrekkelig med håndverkere som kan utføre de oppgavene som våre forbrukerkunder i stadig økende grad etterspør. Vi ser at oppdragsmengden for våre eksisterende proffkunder øker i omfang og at privatkundene i mindre grad enn tidligere utfører håndverkerarbeid selv. De elevene som søker seg til byggebransjen har i hvert fall ikke problem med å skaffe seg jobb, sier Ruud.

Kommunikasjon tilpasset elevene

For Byggmakker har det vært viktig å bruke kommunikasjonskanaler som elevene og lærlingene kjenner igjen og bruker til daglig.  –  De får tilgang til en egen lokaltilpasset APP med informasjon om det lokale arrangementet. Det er også utviklet et eget snapchat-filter som kan brukes på de ulike stedene, slik at elevene kan dele bilder fra arrangementet med venner og kjente. Vi vil også bruke vår Team Proff Facebook-side aktivt for å spre informasjon om de ulike arrangementene. For våre proffkunder er jo dette også en mulighet for å bli kjent med fremtidige nye kolleger, sier Ruud.

Byggmakker skal heie frem alle som begynner som elev og lærling innenfor bygg- og anleggsteknikk

Per Anders Ruud fra Byggmakker gleder seg til presentere Lærlinglekene.

Her foregår lærlinglekene;

 1. september, Elverum
 2. september, Brobekk
 3. september, Lillehammer
 4. september, Lillestrøm
 5. september, Bergen
 6. september, Bodø
 7. september, Førde
 8. oktober, Steinkjer
 9. oktober, Trondheim
 10. november, Askim

For nærmere informasjon, kontakt:

Per Anders Ruud, salgssjef proff. Tlf: 924 89 090. E-post: [email protected] 

Vellykket åpning av ny butikk Byggmakker

Vellykket åpning av ny butikk

10.10.2019

Etter ett halv år i telt kunne Byggmakker endelig åpne sitt nye moderne varehus i den nye handelsparken utenfor Hamar. - Vi har nå fått et effektivt bygg på et sentralt handelssted, godt synlig fra E6, og hvor alle kunder kan handle alt de vil under tak. Og starten lover godt. Det var lange køer under åpningsdagene og vi solgte for seks ganger mer enn vanlig, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.

Ny kjededirektør i Byggmakker Byggmakker

Ny kjededirektør i Byggmakker

20.08.2019

Petter Knutsen blir ny kjededirektør i Byggmakker. – Jeg er veldig glad for at vi har kapret en kapasitet til Byggmakker-laget. Med Petter på plass skal vi styrke arbeidet med både kjedeutvikling, medlemsservice og kundefokus. Han vil også inngå i min konsernledergruppe, sier Country Director Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge.

Byggmakker heier på Allsang på Grensen! Byggmakker

Byggmakker heier på Allsang på Grensen!

18.06.2019

Vi i Byggmakker ønsker også i år å heie litt ekstra på denne kjente og kjære folkefesten som har holdt på siden 2007. Allsang på Grensen 2019 spilles inn hver onsdag i sommer fra 26.juni - 7.august. Byggmakker deler ut billetter!

Byggmakker vokser og utvider i Førde Byggmakker

Byggmakker vokser og utvider i Førde

11.06.2019

Som følge av et marked i sterk vekst har Byggmakker Bruland i Førde investert 15 millioner kroner i et nytt lagerbygg på 2000 kvadratmeter. Fredag ble det nye lageret presentert for nærmere 300 proffkunder og samarbeidspartnere. – Siden 2014 har vi mer enn doblet omsetningen og fått langt flere proffkunder. For å tilfredsstille behovene disse har for effektiv handel og logistikk hadde vi behov for å lage et topp moderne lagerbygg, sier daglig leder Øystein Hope hos Byggmakker Bruland.