StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker lanserer Lærlinglekene

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Byggmakker lanserer nå Lærlinglekene, hvor de skal heie frem alle som begynner som elev og lærling innenfor bygg- og anleggsteknikk. Målet er å styrke anseelsen og rekrutteringen til byggfagene. – De neste to månedene skal over 600 elever og lærlinger fra bygg- og anleggsteknikk over hele landet delta i en kunnskapsløype hvor de skal løse praktiske og teoretiske oppgaver fra våre viktigste leverandører. I tillegg får de en mulighet til å knytte relasjoner til viktige aktører i bransjen, sier Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

Lærlinglekene gjennomføres hos 10 utvalgte Byggmakker-butikker over hele landet og starter 3. september i Elverum og avsluttes 14. november i Askim.  – Det virker som vi har truffet en nerve med Lærlinglekene når vi nå ser hvor mange påmeldte det er. Til arrangementet i Elverum har vi 80 påmeldte og i Bergen har så mange som 209 elever og lærlinger meldt seg på. De vil komme til et arrangement som er både underholdende, praktisk og nyttig. Og hvor våre viktigste leverandører på en lekende måte vil presentere praktiske og teoretiske oppgaver som er relevant for lærlingopplæringen. Lærlinglekene gjennomføres i tilknytning til trelasten hos butikkene til Byggmakker og alle elevene og lærlingene som deltar får en egen genser med egen logo for Lærlinglekene, sier Ruud.

Trenger å rekruttere til byggebransjen

Etter fem år med en svak økning i søkertallet til bygg- og anleggsteknikk var det i år bare 4188 som søkte seg til denne linjen i år, en nedgang på 362. Tilbake i toppåret 2007 var det hele 5714 elever som søkte seg til dette studiet. På den andre siden var det 3206 personer som søkte plass som lærling, altså 116 flere enn i fjor. – Jeg tror det uansett er enighet i hele byggebransjen om at vi trenger å styrke omdømme og attraktiviteten til byggfagene. Norske myndigheter har nå fokus på rekruttering til yrkesfagene. Vi ønsker derfor å bruke Lærlinglekene som en håndsrekning til våre proffkunder og storkunder som trenger og etterspør lærlinger. For Byggmakker er det forretningsmessig viktig at det finnes tilstrekkelig med håndverkere som kan utføre de oppgavene som våre forbrukerkunder i stadig økende grad etterspør. Vi ser at oppdragsmengden for våre eksisterende proffkunder øker i omfang og at privatkundene i mindre grad enn tidligere utfører håndverkerarbeid selv. De elevene som søker seg til byggebransjen har i hvert fall ikke problem med å skaffe seg jobb, sier Ruud.

Kommunikasjon tilpasset elevene

For Byggmakker har det vært viktig å bruke kommunikasjonskanaler som elevene og lærlingene kjenner igjen og bruker til daglig.  –  De får tilgang til en egen lokaltilpasset APP med informasjon om det lokale arrangementet. Det er også utviklet et eget snapchat-filter som kan brukes på de ulike stedene, slik at elevene kan dele bilder fra arrangementet med venner og kjente. Vi vil også bruke vår Team Proff Facebook-side aktivt for å spre informasjon om de ulike arrangementene. For våre proffkunder er jo dette også en mulighet for å bli kjent med fremtidige nye kolleger, sier Ruud.

Byggmakker skal heie frem alle som begynner som elev og lærling innenfor bygg- og anleggsteknikk

Per Anders Ruud fra Byggmakker gleder seg til presentere Lærlinglekene.

Her foregår lærlinglekene;

 1. september, Elverum
 2. september, Brobekk
 3. september, Lillehammer
 4. september, Lillestrøm
 5. september, Bergen
 6. september, Bodø
 7. september, Førde
 8. oktober, Steinkjer
 9. oktober, Trondheim
 10. november, Askim

For nærmere informasjon, kontakt:

Per Anders Ruud, salgssjef proff. Tlf: 924 89 090. E-post: [email protected] 

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge Byggmakker

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

04.06.2021

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

29.04.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

22.02.2021

Etter at Kesko kjøpte Carlsen Fritzøe juli 2020 starter nå en landsomfattende omprofilering av kjeden. Først ut er Moss, hvor Carlsen Fritzøe blir til Byggmakker mandag 22. februar.