StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker med nye butikker i Grenland

Ordfører Robin Kåss sagde over planken når Byggmakker i dag åpnet deres to nye butikker i Porsgrunn. Med ny moderne innpakning er butikkene klare for å kapre markedsandeler i et område med vekst. – Med en offensiv Byggmakker-kjede i ryggen kan vi nå tilby våre 50 proffkunder produkter og fordelstjenester som vil gjøre deres hverdag mer effektiv og lønnsom, sier daglig leder Jan Bjørn Holte i Byggmakker Lia Sagbruk Porsgrunn.

Butikkene i Skjelvik og i Landgangen var for kort tid siden en del av Lia Sagbruk og var den siste frittstående trevarehandelen og byggevarebutikken i Porsgrunn. – Med den konkurransen som eksisterer i markedet er det nærmest umulig å stå utenfor en kjede i dag. Nå får jeg bistand til å forhandle priser, markedsføring og kan ta i bruk IT-systemer som vil gjøre hverdagen til de ansatte mye enklere. De fleste av våre medarbeidere har mer enn 10 års erfaring fra byggevarehandel og noen har mer enn 30 års erfaring. Med nye effektive og digitale løsninger, kombinert med deres erfaring og lokalkunnskap, er vi nå enda bedre skodd for fremtiden. For oss vil dette være til stor hjelp når vi skal ta en del av den positive veksten som finner sted i hele Grenlands-området. Vi har en rekke privatboliger som trenger oppgradering og ikke minst skjer det mye spennende innenfor eiendomsmarkedet, i tillegg til at det bygges mange nye boliger. På toppen av det kommer også hele hyttemarkedet, sier Holte.

Satser på proffen

I følge Holte kan de nå også tilby proffkundene et mye bredere produktspekter og ikke minst unike og fordelaktige tjenester som blant annet  håndverkerforsikring og tekniske tjenester. – Det vil nå bli mye enklere for oss å nå ut til proffkundene, både fordi vi kan tilby bedre betingelser og får et bedre elektronisk verktøy til å håndtere proffkundene gjennom blant annet fakturering, bestilling og innkjøp. Og her kan vi nå også tilby proffkundene våre digitale løsninger som vil hjelpe dem i deres hverdag. Ved at de nå får tilgang til BM-portalen kan de selv hente ut blant annet nødvendig FDV-dokumentasjon, men også bestille varer og ha oversikt over egne prosjekter. Vi har i dag nærmere 50 lokale håndverkerfirmaer som kunder, men håper å øke dette antallet med Byggmakker i ryggen.

Byggevareutsalg med vekstambisjoner

For Byggmakker er det viktig å være tilstede Grenlandsområdet og ta del i den utviklingen som skjer i bygg- og eiendomsmarkedet. – Lia Sagbruk solgte i fjor for 62 millioner kroner og over 60 prosent av omsetningen kom fra proffmarkedet. Vi har klare ambisjoner om øke dette volumet i årene fremover og vi skal ta markedsandeler både i forbruker- og proffmarkedet. Det er en veldrevet byggevarehandel som har blitt medlem i kjeden, og med den fagkompetansen, lokalkunnskapen og kontaktflaten de ansatte besitter skal kjeden bidra til å videreutvikle virksomheten i et spennende geografisk område, sier kjededirektør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Handel AS. 

Jan Bjørn Holte (daglig leder), Robin Kåss (ordfører i Porsgrunn) og Oddbjørn Lia (eier).

         

For nærmere informasjon, kontakt:

Jan Bjørn Holte, daglig leder i Byggmakker Lia Sagbruk Porsgrunn, tlf 916 48 054 eller e-post: [email protected] 

Raymond Gabrielsen, Kjededirektør i Byggmakker Handel AS, tlf 958 66 199 eller e-post: [email protected] 

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel Byggmakker

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel

08.07.2020

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe Carlsen Fritzøe Handel AS, som i 2019 omsatte for nær 2,2 milliarder kroner. Oppkjøpet styrker Byggmakker-konsernets markedsposisjon vesentlig: Med oppkjøpet får Byggmakker 25 byggevarehus, 6 kjøkkensenter og ett distribusjonssenter i et av landets mest attraktive vekstområder.

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker  Byggmakker

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker

01.07.2020

Olav Thon Gruppen har de neste fire årene behov for nærmere 1250 kjøkken og hvitevarer til sine leilighets- og hotellprosjekter. Norema-avdelingen i Byggmakker Brobekk i Oslo er nå valgt som leverandør og er allerede i gang med første leveranse av kjøkken. – At vi kom raskt i gang med å levere i henhold til avtalen er et synlig bevis på at vi er på vei tilbake til en mer normal situasjon i markedet, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.

Frykter massive permitteringer i byggenæringen Byggmakker

Frykter massive permitteringer i byggenæringen

29.05.2020

I et brev til de parlamentariske lederne på Stortinget ber konsernsjef Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge at de nå iverksetter mer aktive tiltak som respons på Covid-19. – Jeg frykter at vi kan komme i en situasjon med over 100 000 permitterte innen byggenæringen i løpet av det neste halvåret.

Byggmakker kåret årets leverandører Byggmakker

Byggmakker kåret årets leverandører

10.02.2020

I forbindelse med Byggmakker forum 2020 ble prisen for årets leverandører i 2019 utdelt. Av totalt nærmere 200 leverandører fra hele landet gikk seieren til ESSVE og Blåkläder. – Dette er en viktig pris for oss i Byggmakker. I et sterkt konkurransepreget marked er vi nemlig helt avhengige av å ha samarbeidspartnere som tenker helhetlig og som bidrar til å gjøre hverdagen til proffkundene våre mer effektiv og lønnsom, sier Bård Løkke, Commercial Director i Byggmakker.