StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Byggmakker vokser og utvider i Førde


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


Som følge av et marked i sterk vekst har Byggmakker Bruland i Førde investert 15 millioner kroner i et nytt lagerbygg på 2000 kvadratmeter. Fredag ble det nye lageret presentert for nærmere 300 proffkunder og samarbeidspartnere. – Siden 2014 har vi mer enn doblet omsetningen og fått langt flere proffkunder. For å tilfredsstille behovene disse har for effektiv handel og logistikk hadde vi behov for å lage et topp moderne lagerbygg, sier daglig leder Øystein Hope hos Byggmakker Bruland.

Betydelig markedsvekst

Byggmakker Bruland har de siste årene vært gjennom en periode med solid vekst. – Omsetningen vår for fem år siden var 24,8 millioner kroner og i fjor landet vi på 50,7 millioner. Men vi merker fortsatt stor pågang av både kunder og prosjekter og tror det er realistisk med en omsetning på nærmere 60 millioner i 2019. Mye av veksten skyldes en aktiv utbygging i fylket. Fremt til nå har særlig Nordfjordeid vært preget av sterk vekst, og nå ser vi at det tar av i Førde. ROT-markedet (Rehabilitering, Ombygg og Tilbygg) har vært et betydelig marked, men nå begynner også aktiviteten innenfor nybygg å ta seg opp, sier Hope.

Proffkunden strømmer til

Nærmere 70 prosent av kundene til Byggmakker Bruland kommer fra proffmarkedet og Hope merker en tydelig endring i markedet. -  Det er lenge siden norske boligeiere hadde sløyd på skolen og stadig færre har oppretthold kunnskapen. Og de som kommer inn på boligmarkedet har ikke hatt sløyd i det hele tatt. I tillegg lever mange i tidsklemma og norske boligeiere har også generelt bedre råd enn før. Alt dette fører til at boligeiere i langt større grad setter bort oppussing eller oppgradering av boligen til profesjonelle håndverkere. Vi får derfor stadig flere proffkunder og ikke minst økende antall oppdrag fra disse kundene, sier Hope

 

Imponert over Byggmakker Bruland

Kjededirektør Raymond Gabrielsen i Byggmakker-kjeden er imponert over det Byggmakker Bruland har fått til. - I en tid med sterk konkurranse i markedet har butikken klart å øke omsetningen betydelig og tatt markedsandeler. I tillegg gjør de nå en investering for fremtiden som gjør meg begeistret, for dagens proffkunder forventer en effektiv handel – hver dag. Jeg er derfor helt overbevist om denne satsningen vil kaste av seg fordi både komforten og selve handelen vil oppleves som langt bedre når de i det nye lagerbygget kan kjøre bil inn og laste varene rett på lasteplanet, sier Gabrielsen. 

 

Skal vokse videre

Alle 15 medarbeidere hos Byggmakker Bruland gleder seg til åpningsfest og til å ta i mot både nye og gamle kunder. I den anledning stiller også 18 leverandører opp og har laget en egen byggmesse for proffkundene lokalt. Men også eierne gleder seg til å vise frem det nye moderne lagerbygget. – Vi tror dette kommer til å oppleves kvalitativt langt bedre og gjøre handelen mye enklere. Og lykkes vi med dette er planen vår å investere i en tipp-topp moderne butikk. Planene er klare, men vi er avhengig av at reguleringsplanen går gjennom.  Totalt sett vil det da bli investert for nærmere 35 millioner kroner i de nye byggene. Vi er overbevist om at denne satsningen vil gjøre virksomheten enda mer bærekraftig, slik at våre kompetente medarbeidere kan møte kundenes forventinger til en god handel, sier medeier Sissel Marie Bruland Gurvin.     

For nærmere informasjon, kontakt:

Øystein Hope, daglig leder hos Byggmakker Bruland, tlf 900 83 590 eller e-post: [email protected] 

Raymond Gabrielsen, Kjededirektør i Byggmakker Handel AS, tlf 958 66 199 eller e-post: [email protected] 

Sissel Marie Bruland Gurvin, medeier, tlf 917 21 021 eller e-post [email protected] 

Frykter massive permitteringer i byggenæringen Byggmakker

Frykter massive permitteringer i byggenæringen

29.05.2020

I et brev til de parlamentariske lederne på Stortinget ber konsernsjef Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge at de nå iverksetter mer aktive tiltak som respons på Covid-19. – Jeg frykter at vi kan komme i en situasjon med over 100 000 permitterte innen byggenæringen i løpet av det neste halvåret.

Byggmakker kåret årets leverandører Byggmakker

Byggmakker kåret årets leverandører

10.02.2020

I forbindelse med Byggmakker forum 2020 ble prisen for årets leverandører i 2019 utdelt. Av totalt nærmere 200 leverandører fra hele landet gikk seieren til ESSVE og Blåkläder. – Dette er en viktig pris for oss i Byggmakker. I et sterkt konkurransepreget marked er vi nemlig helt avhengige av å ha samarbeidspartnere som tenker helhetlig og som bidrar til å gjøre hverdagen til proffkundene våre mer effektiv og lønnsom, sier Bård Løkke, Commercial Director i Byggmakker.

Byggmakker Dokka  - Vant nasjonal kåring Byggmakker

Byggmakker Dokka - Vant nasjonal kåring

10.02.2020

I sterk konkurranse med 65 butikker fra hele landet gikk torsdag kveld Byggmakker Dokka til topps når de ble kåret til årets Byggmakker butikk. - Dette gjør meg ordentlig rørt, for det har vært et tøft år, men alle medarbeiderne har stått på både sent og tidlig for at kunden skulle få det de trengte. Nå fikk de lønn for strevet, sier en beveget Geir Nikolaisen, varehussjef hos Byggmakker Dokka.

Rigget for vekst Byggmakker

Rigget for vekst

07.02.2020

Kjedeselskapet Byggmakker Handel leverer et overskudd som er på linje med forventningene. Kjeden drives godt, og oppkjøpene av de tidligere medlemsbedriftene Skattum og Gipling i 2018 gjør at man har sikret et evighetsperspektiv på driften og kan fokusere på langsiktige utviklingstiltak som vil styrke kjeden betydelig. - Vi har bare sett begynnelsen av samordning og synergier som vil gi betydelige kundefordeler i årene som kommer, både for medlemseide- og egeneide byggevarehus, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel.