StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Én av tre nordmenn tror forsikringsselskapet tar regningen hvis taket begynner å lekke

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

I de tusen hjem hersker det full forvirring om taklekkasjer faktisk dekkes av husforsikringen; 1 av 3 nordmenn stoler på at det stemmer, mens like mange svarer at de ”ikke vet”.

Det viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Byggmakker.

Fasiten er at forsikringsselskapene normalt ikke dekker takskader og –lekkasjer, og særlig hvis det skyldes dårlig vedlikehold eller at taket er blitt for gammelt. Forventet levetid for et tak regnes å være på mellom 20- og 40 år, avhengig av hvilke byggematerialer som er brukt, hvor værutsatt det er der du bor og hvor godt taket er vedlikeholdt gjennom årene. Levetiden til et tak kan med andre ord variere kraftig.

I undersøkelsen kommer det frem at nordmenn flest enten stoler blindt på forsikringsselskapet sitt (30%), eller at de ikke vet hvem som tar regningen hvis det begynner å lekke fra taket (34%). Skulle det oppstå en taklekkasje i boligen din, må imidlertid du som huseier betale for reparasjoner eller takskift av egen lomme i de aller fleste tilfeller.

– En standard husforsikring dekker plutselige og uforutsette skader som oppstår, for eksempel en stormskade eller et tre som faller over huset. Forsikringen dekker ikke skader som skyldes manglende vedlikehold, forklarer kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Sjekk taket

Han anbefaler derfor at alle feil som oppstår på et tak, for eksempel manglende takstein, løse beslag, synlige lekkasjer eller andre feil og mangler bør utbedres umiddelbart. På den måten kan du unngå ytterligere skader på bygningen.

– Vi råder kundene våre til å sjekke taket jevnlig, minst en gang i året. Bruk gjerne fagfolk til denne sjekken, særlig om taket er mer enn 20 år gammelt, sier Irgens.

Det er utvilsomt et godt råd; For noen år siden avslørte nemlig en omfattende sjekk som Anticimex hadde gjort av 9 000 norske boliger, at mer enn ett av to hustak trengte utbedring eller utskifting for å være i godkjent stand.

Stor usikkerhet rundt taksjekken

Undersøkelsen til Byggmakker viser at hele 7 av 10 nordmenn ikke vet hva de skal se etter for å finne ut om taket bør skiftes. Til tross for usikkerheten, vil kun et fåtall av respondentene overlate taksjekken til profesjonelle håndverkere (16%).

Videre er det en stor andel som ikke kjenner til takets normale levetid (40%).

– Det er ikke nødvendigvis viljen det kommer an på når det gjelder å utføre en taksjekk på egenhånd, men jeg tror det kan være vanskelig for mange å skaffe seg oversikt over alt som trenger ettersyn, sier salg- og markedsdirektør Kari Moberg i Byggmakker.

– Dersom for eksempel takbordene innvendig er misfargede, betyr det at lekkasjen allerede et faktum. Dette kan føre til flere skader, som sopp og råte, og gi deg betydelige ekstrakostnader utover et takskift. Derfor er taksjekken noe som absolutt bør prioriteres, sier hun.

Byggmakker har utarbeidet de viktigste kontrollpunktene for den årlige taksjekken her.

Den landsrepresentative undersøkelsen ble gjennomført i perioden 1-10 mars 2017. 1000 personer over 18 år er spurt gjennom YouGov sitt Web-panel.

For nærmere informasjon, kontakt:

Kari Moberg
Kjededirektør i Byggmakker Handel AS 
Tlf 950 21 352.
E-post: [email protected]

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel Byggmakker

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel

08.07.2020

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe Carlsen Fritzøe Handel AS, som i 2019 omsatte for nær 2,2 milliarder kroner. Oppkjøpet styrker Byggmakker-konsernets markedsposisjon vesentlig: Med oppkjøpet får Byggmakker 25 byggevarehus, 6 kjøkkensenter og ett distribusjonssenter i et av landets mest attraktive vekstområder.

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker  Byggmakker

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker

01.07.2020

Olav Thon Gruppen har de neste fire årene behov for nærmere 1250 kjøkken og hvitevarer til sine leilighets- og hotellprosjekter. Norema-avdelingen i Byggmakker Brobekk i Oslo er nå valgt som leverandør og er allerede i gang med første leveranse av kjøkken. – At vi kom raskt i gang med å levere i henhold til avtalen er et synlig bevis på at vi er på vei tilbake til en mer normal situasjon i markedet, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.

Frykter massive permitteringer i byggenæringen Byggmakker

Frykter massive permitteringer i byggenæringen

29.05.2020

I et brev til de parlamentariske lederne på Stortinget ber konsernsjef Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge at de nå iverksetter mer aktive tiltak som respons på Covid-19. – Jeg frykter at vi kan komme i en situasjon med over 100 000 permitterte innen byggenæringen i løpet av det neste halvåret.

Byggmakker kåret årets leverandører Byggmakker

Byggmakker kåret årets leverandører

10.02.2020

I forbindelse med Byggmakker forum 2020 ble prisen for årets leverandører i 2019 utdelt. Av totalt nærmere 200 leverandører fra hele landet gikk seieren til ESSVE og Blåkläder. – Dette er en viktig pris for oss i Byggmakker. I et sterkt konkurransepreget marked er vi nemlig helt avhengige av å ha samarbeidspartnere som tenker helhetlig og som bidrar til å gjøre hverdagen til proffkundene våre mer effektiv og lønnsom, sier Bård Løkke, Commercial Director i Byggmakker.