StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Én av tre nordmenn tror forsikringsselskapet tar regningen hvis taket begynner å lekke


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

I de tusen hjem hersker det full forvirring om taklekkasjer faktisk dekkes av husforsikringen; 1 av 3 nordmenn stoler på at det stemmer, mens like mange svarer at de ”ikke vet”.

Det viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Byggmakker.

Fasiten er at forsikringsselskapene normalt ikke dekker takskader og –lekkasjer, og særlig hvis det skyldes dårlig vedlikehold eller at taket er blitt for gammelt. Forventet levetid for et tak regnes å være på mellom 20- og 40 år, avhengig av hvilke byggematerialer som er brukt, hvor værutsatt det er der du bor og hvor godt taket er vedlikeholdt gjennom årene. Levetiden til et tak kan med andre ord variere kraftig.

I undersøkelsen kommer det frem at nordmenn flest enten stoler blindt på forsikringsselskapet sitt (30%), eller at de ikke vet hvem som tar regningen hvis det begynner å lekke fra taket (34%). Skulle det oppstå en taklekkasje i boligen din, må imidlertid du som huseier betale for reparasjoner eller takskift av egen lomme i de aller fleste tilfeller.

– En standard husforsikring dekker plutselige og uforutsette skader som oppstår, for eksempel en stormskade eller et tre som faller over huset. Forsikringen dekker ikke skader som skyldes manglende vedlikehold, forklarer kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Sjekk taket

Han anbefaler derfor at alle feil som oppstår på et tak, for eksempel manglende takstein, løse beslag, synlige lekkasjer eller andre feil og mangler bør utbedres umiddelbart. På den måten kan du unngå ytterligere skader på bygningen.

– Vi råder kundene våre til å sjekke taket jevnlig, minst en gang i året. Bruk gjerne fagfolk til denne sjekken, særlig om taket er mer enn 20 år gammelt, sier Irgens.

Det er utvilsomt et godt råd; For noen år siden avslørte nemlig en omfattende sjekk som Anticimex hadde gjort av 9 000 norske boliger, at mer enn ett av to hustak trengte utbedring eller utskifting for å være i godkjent stand.

Stor usikkerhet rundt taksjekken

Undersøkelsen til Byggmakker viser at hele 7 av 10 nordmenn ikke vet hva de skal se etter for å finne ut om taket bør skiftes. Til tross for usikkerheten, vil kun et fåtall av respondentene overlate taksjekken til profesjonelle håndverkere (16%).

Videre er det en stor andel som ikke kjenner til takets normale levetid (40%).

– Det er ikke nødvendigvis viljen det kommer an på når det gjelder å utføre en taksjekk på egenhånd, men jeg tror det kan være vanskelig for mange å skaffe seg oversikt over alt som trenger ettersyn, sier salg- og markedsdirektør Kari Moberg i Byggmakker.

– Dersom for eksempel takbordene innvendig er misfargede, betyr det at lekkasjen allerede et faktum. Dette kan føre til flere skader, som sopp og råte, og gi deg betydelige ekstrakostnader utover et takskift. Derfor er taksjekken noe som absolutt bør prioriteres, sier hun.

Byggmakker har utarbeidet de viktigste kontrollpunktene for den årlige taksjekken her.

Den landsrepresentative undersøkelsen ble gjennomført i perioden 1-10 mars 2017. 1000 personer over 18 år er spurt gjennom YouGov sitt Web-panel.

For nærmere informasjon, kontakt:

Kari Moberg
Kjededirektør i Byggmakker Handel AS 
Tlf 950 21 352.
E-post: [email protected]

Byggmakker kåret årets leverandører Byggmakker

Byggmakker kåret årets leverandører

10.02.2020

I forbindelse med Byggmakker forum 2020 ble prisen for årets leverandører i 2019 utdelt. Av totalt nærmere 200 leverandører fra hele landet gikk seieren til ESSVE og Blåkläder. – Dette er en viktig pris for oss i Byggmakker. I et sterkt konkurransepreget marked er vi nemlig helt avhengige av å ha samarbeidspartnere som tenker helhetlig og som bidrar til å gjøre hverdagen til proffkundene våre mer effektiv og lønnsom, sier Bård Løkke, Commercial Director i Byggmakker.

Byggmakker Dokka  - Vant nasjonal kåring Byggmakker

Byggmakker Dokka - Vant nasjonal kåring

10.02.2020

I sterk konkurranse med 65 butikker fra hele landet gikk torsdag kveld Byggmakker Dokka til topps når de ble kåret til årets Byggmakker butikk. - Dette gjør meg ordentlig rørt, for det har vært et tøft år, men alle medarbeiderne har stått på både sent og tidlig for at kunden skulle få det de trengte. Nå fikk de lønn for strevet, sier en beveget Geir Nikolaisen, varehussjef hos Byggmakker Dokka.

Rigget for vekst Byggmakker

Rigget for vekst

07.02.2020

Kjedeselskapet Byggmakker Handel leverer et overskudd som er på linje med forventningene. Kjeden drives godt, og oppkjøpene av de tidligere medlemsbedriftene Skattum og Gipling i 2018 gjør at man har sikret et evighetsperspektiv på driften og kan fokusere på langsiktige utviklingstiltak som vil styrke kjeden betydelig. - Vi har bare sett begynnelsen av samordning og synergier som vil gi betydelige kundefordeler i årene som kommer, både for medlemseide- og egeneide byggevarehus, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel.

Byggmakker med det største varehuset i «Skyen» Byggmakker

Byggmakker med det største varehuset i «Skyen»

07.02.2020

Netthandelen i Norge økte i 2019 med hele 13 prosent og selv om byggevarehandelen ligger litt etter andre bransjer så ble det i følge Nets solgt byggevarer på nett for 1,9 milliarder kroner i 2019. – Den digitale utviklingen, hvor det blir enklere å søke etter og handle byggevarer på nett kommer til å eskalere. Vi opplevde selv i fjor å øke omsetningen gjennom «klikk og hent» på hele 51 prosent, sier Jørgen Wik-Dahl, digital leder i Byggmakker.