StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Én av tre nordmenn tror forsikringsselskapet tar regningen hvis taket begynner å lekke

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

I de tusen hjem hersker det full forvirring om taklekkasjer faktisk dekkes av husforsikringen; 1 av 3 nordmenn stoler på at det stemmer, mens like mange svarer at de ”ikke vet”.

Det viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Byggmakker.

Fasiten er at forsikringsselskapene normalt ikke dekker takskader og –lekkasjer, og særlig hvis det skyldes dårlig vedlikehold eller at taket er blitt for gammelt. Forventet levetid for et tak regnes å være på mellom 20- og 40 år, avhengig av hvilke byggematerialer som er brukt, hvor værutsatt det er der du bor og hvor godt taket er vedlikeholdt gjennom årene. Levetiden til et tak kan med andre ord variere kraftig.

I undersøkelsen kommer det frem at nordmenn flest enten stoler blindt på forsikringsselskapet sitt (30%), eller at de ikke vet hvem som tar regningen hvis det begynner å lekke fra taket (34%). Skulle det oppstå en taklekkasje i boligen din, må imidlertid du som huseier betale for reparasjoner eller takskift av egen lomme i de aller fleste tilfeller.

– En standard husforsikring dekker plutselige og uforutsette skader som oppstår, for eksempel en stormskade eller et tre som faller over huset. Forsikringen dekker ikke skader som skyldes manglende vedlikehold, forklarer kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

– Sjekk taket

Han anbefaler derfor at alle feil som oppstår på et tak, for eksempel manglende takstein, løse beslag, synlige lekkasjer eller andre feil og mangler bør utbedres umiddelbart. På den måten kan du unngå ytterligere skader på bygningen.

– Vi råder kundene våre til å sjekke taket jevnlig, minst en gang i året. Bruk gjerne fagfolk til denne sjekken, særlig om taket er mer enn 20 år gammelt, sier Irgens.

Det er utvilsomt et godt råd; For noen år siden avslørte nemlig en omfattende sjekk som Anticimex hadde gjort av 9 000 norske boliger, at mer enn ett av to hustak trengte utbedring eller utskifting for å være i godkjent stand.

Stor usikkerhet rundt taksjekken

Undersøkelsen til Byggmakker viser at hele 7 av 10 nordmenn ikke vet hva de skal se etter for å finne ut om taket bør skiftes. Til tross for usikkerheten, vil kun et fåtall av respondentene overlate taksjekken til profesjonelle håndverkere (16%).

Videre er det en stor andel som ikke kjenner til takets normale levetid (40%).

– Det er ikke nødvendigvis viljen det kommer an på når det gjelder å utføre en taksjekk på egenhånd, men jeg tror det kan være vanskelig for mange å skaffe seg oversikt over alt som trenger ettersyn, sier salg- og markedsdirektør Kari Moberg i Byggmakker.

– Dersom for eksempel takbordene innvendig er misfargede, betyr det at lekkasjen allerede et faktum. Dette kan føre til flere skader, som sopp og råte, og gi deg betydelige ekstrakostnader utover et takskift. Derfor er taksjekken noe som absolutt bør prioriteres, sier hun.

Byggmakker har utarbeidet de viktigste kontrollpunktene for den årlige taksjekken her.

Den landsrepresentative undersøkelsen ble gjennomført i perioden 1-10 mars 2017. 1000 personer over 18 år er spurt gjennom YouGov sitt Web-panel.

For nærmere informasjon, kontakt:

Kari Moberg
Kjededirektør i Byggmakker Handel AS 
Tlf 950 21 352.
E-post: [email protected]

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge  Byggmakker

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

04.06.2021

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

29.04.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

22.02.2021

Etter at Kesko kjøpte Carlsen Fritzøe juli 2020 starter nå en landsomfattende omprofilering av kjeden. Først ut er Moss, hvor Carlsen Fritzøe blir til Byggmakker mandag 22. februar.