StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Hver fjerde nordmann sliter med å fullføre påbegynte oppussingsprosjekter


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Hele 1,4 millioner oppussingsprosjekter er påbegynt, men ikke sluttført i norske hjem. Og det er de enkle tiltakene som å legge lister, male og legge gulv som i størst grad blir stående halvferdig. Latskap, tid og penger er hovedårsakene til at vi ikke kommer i mål.

Det viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført for Byggmakker.

I følge Prognosesenteret vil norske husstander i år bruke over 70 milliarder kroner på oppussing av egen bolig. Samtidig har så mange som én av fire nordmenn begynte oppussingsprosjekter som ikke er fullført. Én av ti oppgir at de faktisk har tre- eller flere forskjellige oppussingsprosjekter på gang som ikke er ferdig. I sum tilsvarer dette 1,4 millioner halvferdige oppussingsprosjekter * i norske hjem.

De tre hovedårsakene til at oppussingsprosjektene stopper opp, er ifølge undersøkelsen penger (27%), tid (23%) og latskap (17%).

– Hvor mye det koster å pusse opp hjemme vil naturligvis avhenge av hva som skal gjøres. Hvis tidsbruk eller mangel på lyst og motivasjon er det største hinderet for å få jobben gjort, finnes det heldigvis mange dyktige håndverkere her til lands som kan hjelpe. Vi har inngått avtaler med mange av dem og som er tilknyttet vårt "Fiks Ferdig" konsept og som nettopp tar høyde for å fikse det kundene ikke har tid, kunnskap eller ork til å gjøre selv, sier salgog markedsdirektør Kari Moberg i Byggmakker.

* Beregningen tar utgangspunktet i antall husstander i Norge (ca 2,5 millioner). 11 prosent av de spurte har ett påbegynt oppussingsprosjekt som ikke er fullført. Dette tilsvarer ca 275.000 oppussingsprosjekter. 5 prosent oppgir at de har to uferdige prosjekter. Dette tilsvarer ca 250.000 oppussingsprosjekter. Tilsvarende utregning er foretatt for de som har 3 eller flere halvferdige oppussingsprosjekter

– Likevel overrasker det meg litt at en så stor andel sier de er for late til å fullføre prosjektene de har tatt fatt på. Jeg har et inntrykk av at nordmenn flest ikke bare er veldig flinke på oppussing, men at mange også har stor glede av å holde på med prosjekter som kan bidra til å gjøre det koseligere hjemme. Vi står uansett parat til å bistå dem med å bygge smartere, legger hun til.

Undersøkelsen avslører også hvilke oppussingsprosjekter som i størst grad blir stående halvferdig. Å male innvendig (36%) topper listen. Dernest følger det å legge lister (27%), legge gulv (18%), male/beise/olje utvendig (13%) og montere garderobe (11%), samt tapetsere, bygge terrasse, montere kjøkkenskap og –løsninger (alle 9%).

Undersøkelsen avdekker at det er soverommet som topper listen over oppholdsrom med påbegynte men ikke fullførte oppussingsoppgaver. Dernest følger gangen/entrè og kjøkken.

Den landsrepresentative undersøkelsen ble gjennomført i perioden 1-10 mars 2017. 1000 personer over 18 år er spurt gjennom YouGov sitt Web-panel.

For nærmere informasjon, kontakt:

Kari Moberg
Kjededirektør i Byggmakker Handel AS 
Tlf 950 21 352.
E-post: [email protected]

Byggmakker kåret årets leverandører Byggmakker

Byggmakker kåret årets leverandører

10.02.2020

I forbindelse med Byggmakker forum 2020 ble prisen for årets leverandører i 2019 utdelt. Av totalt nærmere 200 leverandører fra hele landet gikk seieren til ESSVE og Blåkläder. – Dette er en viktig pris for oss i Byggmakker. I et sterkt konkurransepreget marked er vi nemlig helt avhengige av å ha samarbeidspartnere som tenker helhetlig og som bidrar til å gjøre hverdagen til proffkundene våre mer effektiv og lønnsom, sier Bård Løkke, Commercial Director i Byggmakker.

Byggmakker Dokka  - Vant nasjonal kåring Byggmakker

Byggmakker Dokka - Vant nasjonal kåring

10.02.2020

I sterk konkurranse med 65 butikker fra hele landet gikk torsdag kveld Byggmakker Dokka til topps når de ble kåret til årets Byggmakker butikk. - Dette gjør meg ordentlig rørt, for det har vært et tøft år, men alle medarbeiderne har stått på både sent og tidlig for at kunden skulle få det de trengte. Nå fikk de lønn for strevet, sier en beveget Geir Nikolaisen, varehussjef hos Byggmakker Dokka.

Rigget for vekst Byggmakker

Rigget for vekst

07.02.2020

Kjedeselskapet Byggmakker Handel leverer et overskudd som er på linje med forventningene. Kjeden drives godt, og oppkjøpene av de tidligere medlemsbedriftene Skattum og Gipling i 2018 gjør at man har sikret et evighetsperspektiv på driften og kan fokusere på langsiktige utviklingstiltak som vil styrke kjeden betydelig. - Vi har bare sett begynnelsen av samordning og synergier som vil gi betydelige kundefordeler i årene som kommer, både for medlemseide- og egeneide byggevarehus, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel.

Byggmakker med det største varehuset i «Skyen» Byggmakker

Byggmakker med det største varehuset i «Skyen»

07.02.2020

Netthandelen i Norge økte i 2019 med hele 13 prosent og selv om byggevarehandelen ligger litt etter andre bransjer så ble det i følge Nets solgt byggevarer på nett for 1,9 milliarder kroner i 2019. – Den digitale utviklingen, hvor det blir enklere å søke etter og handle byggevarer på nett kommer til å eskalere. Vi opplevde selv i fjor å øke omsetningen gjennom «klikk og hent» på hele 51 prosent, sier Jørgen Wik-Dahl, digital leder i Byggmakker.