StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Hver fjerde nordmann sliter med å fullføre påbegynte oppussingsprosjekter

Hele 1,4 millioner oppussingsprosjekter er påbegynt, men ikke sluttført i norske hjem. Og det er de enkle tiltakene som å legge lister, male og legge gulv som i størst grad blir stående halvferdig. Latskap, tid og penger er hovedårsakene til at vi ikke kommer i mål.

Det viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført for Byggmakker.

I følge Prognosesenteret vil norske husstander i år bruke over 70 milliarder kroner på oppussing av egen bolig. Samtidig har så mange som én av fire nordmenn begynte oppussingsprosjekter som ikke er fullført. Én av ti oppgir at de faktisk har tre- eller flere forskjellige oppussingsprosjekter på gang som ikke er ferdig. I sum tilsvarer dette 1,4 millioner halvferdige oppussingsprosjekter * i norske hjem.

De tre hovedårsakene til at oppussingsprosjektene stopper opp, er ifølge undersøkelsen penger (27%), tid (23%) og latskap (17%).

– Hvor mye det koster å pusse opp hjemme vil naturligvis avhenge av hva som skal gjøres. Hvis tidsbruk eller mangel på lyst og motivasjon er det største hinderet for å få jobben gjort, finnes det heldigvis mange dyktige håndverkere her til lands som kan hjelpe. Vi har inngått avtaler med mange av dem og som er tilknyttet vårt "Fiks Ferdig" konsept og som nettopp tar høyde for å fikse det kundene ikke har tid, kunnskap eller ork til å gjøre selv, sier salgog markedsdirektør Kari Moberg i Byggmakker.

* Beregningen tar utgangspunktet i antall husstander i Norge (ca 2,5 millioner). 11 prosent av de spurte har ett påbegynt oppussingsprosjekt som ikke er fullført. Dette tilsvarer ca 275.000 oppussingsprosjekter. 5 prosent oppgir at de har to uferdige prosjekter. Dette tilsvarer ca 250.000 oppussingsprosjekter. Tilsvarende utregning er foretatt for de som har 3 eller flere halvferdige oppussingsprosjekter

– Likevel overrasker det meg litt at en så stor andel sier de er for late til å fullføre prosjektene de har tatt fatt på. Jeg har et inntrykk av at nordmenn flest ikke bare er veldig flinke på oppussing, men at mange også har stor glede av å holde på med prosjekter som kan bidra til å gjøre det koseligere hjemme. Vi står uansett parat til å bistå dem med å bygge smartere, legger hun til.

Undersøkelsen avslører også hvilke oppussingsprosjekter som i størst grad blir stående halvferdig. Å male innvendig (36%) topper listen. Dernest følger det å legge lister (27%), legge gulv (18%), male/beise/olje utvendig (13%) og montere garderobe (11%), samt tapetsere, bygge terrasse, montere kjøkkenskap og –løsninger (alle 9%).

Undersøkelsen avdekker at det er soverommet som topper listen over oppholdsrom med påbegynte men ikke fullførte oppussingsoppgaver. Dernest følger gangen/entrè og kjøkken.

Den landsrepresentative undersøkelsen ble gjennomført i perioden 1-10 mars 2017. 1000 personer over 18 år er spurt gjennom YouGov sitt Web-panel.

For nærmere informasjon, kontakt:

Kari Moberg
Kjededirektør i Byggmakker Handel AS 
Tlf 950 21 352.
E-post: [email protected]

Byggmakker styrker profflaget Byggmakker

Byggmakker styrker profflaget

16.11.2020

Byggmakker har ansatt Kjell Vidar Dokken som kunde- og salgsdirektør Proff. – Jeg er veldig glad for å få Kjell Vidar med på laget vårt. Med sin bakgrunn og erfaring innen salg blir han et viktig tilskudd for å videreutvikle Team Proff i Byggmakker, sier Raymond Gabrielsen, ansvarlig for Byggmakker i Norge.

Hilde Kristoffersen blir ny administrerende direktør i Kesko Norge Byggmakker

Hilde Kristoffersen blir ny administrerende direktør i Kesko Norge

28.09.2020

Hilde Kristoffersen er ansatt som ny administrerende direktør for Kesko Norge, en av Norges ledende aktører innen byggevarehandel, med sine 63 Byggmakker-butikker og 25 butikker knyttet til Carlsen Fritzøe. I tillegg eier og driver selskapet elektrogrossisten Onninen med sine 18 butikker.

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel Byggmakker

Byggmakker kjøper Carlsen Fritzøe Handel

08.07.2020

Byggmakker Handel AS har avtalt å kjøpe Carlsen Fritzøe Handel AS, som i 2019 omsatte for nær 2,2 milliarder kroner. Oppkjøpet styrker Byggmakker-konsernets markedsposisjon vesentlig: Med oppkjøpet får Byggmakker 25 byggevarehus, 6 kjøkkensenter og ett distribusjonssenter i et av landets mest attraktive vekstområder.

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker  Byggmakker

Olav Thon Gruppen inngår avtale med Byggmakker

01.07.2020

Olav Thon Gruppen har de neste fire årene behov for nærmere 1250 kjøkken og hvitevarer til sine leilighets- og hotellprosjekter. Norema-avdelingen i Byggmakker Brobekk i Oslo er nå valgt som leverandør og er allerede i gang med første leveranse av kjøkken. – At vi kom raskt i gang med å levere i henhold til avtalen er et synlig bevis på at vi er på vei tilbake til en mer normal situasjon i markedet, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.