StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Hver fjerde nordmann sliter med å fullføre påbegynte oppussingsprosjekter

Hele 1,4 millioner oppussingsprosjekter er påbegynt, men ikke sluttført i norske hjem. Og det er de enkle tiltakene som å legge lister, male og legge gulv som i størst grad blir stående halvferdig. Latskap, tid og penger er hovedårsakene til at vi ikke kommer i mål.

Det viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført for Byggmakker.

I følge Prognosesenteret vil norske husstander i år bruke over 70 milliarder kroner på oppussing av egen bolig. Samtidig har så mange som én av fire nordmenn begynte oppussingsprosjekter som ikke er fullført. Én av ti oppgir at de faktisk har tre- eller flere forskjellige oppussingsprosjekter på gang som ikke er ferdig. I sum tilsvarer dette 1,4 millioner halvferdige oppussingsprosjekter * i norske hjem.

De tre hovedårsakene til at oppussingsprosjektene stopper opp, er ifølge undersøkelsen penger (27%), tid (23%) og latskap (17%).

– Hvor mye det koster å pusse opp hjemme vil naturligvis avhenge av hva som skal gjøres. Hvis tidsbruk eller mangel på lyst og motivasjon er det største hinderet for å få jobben gjort, finnes det heldigvis mange dyktige håndverkere her til lands som kan hjelpe. Vi har inngått avtaler med mange av dem og som er tilknyttet vårt "Fiks Ferdig" konsept og som nettopp tar høyde for å fikse det kundene ikke har tid, kunnskap eller ork til å gjøre selv, sier salgog markedsdirektør Kari Moberg i Byggmakker.

* Beregningen tar utgangspunktet i antall husstander i Norge (ca 2,5 millioner). 11 prosent av de spurte har ett påbegynt oppussingsprosjekt som ikke er fullført. Dette tilsvarer ca 275.000 oppussingsprosjekter. 5 prosent oppgir at de har to uferdige prosjekter. Dette tilsvarer ca 250.000 oppussingsprosjekter. Tilsvarende utregning er foretatt for de som har 3 eller flere halvferdige oppussingsprosjekter

– Likevel overrasker det meg litt at en så stor andel sier de er for late til å fullføre prosjektene de har tatt fatt på. Jeg har et inntrykk av at nordmenn flest ikke bare er veldig flinke på oppussing, men at mange også har stor glede av å holde på med prosjekter som kan bidra til å gjøre det koseligere hjemme. Vi står uansett parat til å bistå dem med å bygge smartere, legger hun til.

Undersøkelsen avslører også hvilke oppussingsprosjekter som i størst grad blir stående halvferdig. Å male innvendig (36%) topper listen. Dernest følger det å legge lister (27%), legge gulv (18%), male/beise/olje utvendig (13%) og montere garderobe (11%), samt tapetsere, bygge terrasse, montere kjøkkenskap og –løsninger (alle 9%).

Undersøkelsen avdekker at det er soverommet som topper listen over oppholdsrom med påbegynte men ikke fullførte oppussingsoppgaver. Dernest følger gangen/entrè og kjøkken.

Den landsrepresentative undersøkelsen ble gjennomført i perioden 1-10 mars 2017. 1000 personer over 18 år er spurt gjennom YouGov sitt Web-panel.

For nærmere informasjon, kontakt:

Kari Moberg
Kjededirektør i Byggmakker Handel AS 
Tlf 950 21 352.
E-post: [email protected]

Stor test av byggevarehus: Byggmakker er best på kjøkken Byggmakker

Stor test av byggevarehus: Byggmakker er best på kjøkken

19.12.2019

Byggmakker tilbyr de beste kjøkkenløsningene og tjenestene i Norge, og er det opplagte førstevalget for fullverdige kjøkkenløsninger blant byggevareforhandlerne.

Vellykket åpning av ny butikk Byggmakker

Vellykket åpning av ny butikk

10.10.2019

Etter ett halv år i telt kunne Byggmakker endelig åpne sitt nye moderne varehus i den nye handelsparken utenfor Hamar. - Vi har nå fått et effektivt bygg på et sentralt handelssted, godt synlig fra E6, og hvor alle kunder kan handle alt de vil under tak. Og starten lover godt. Det var lange køer under åpningsdagene og vi solgte for seks ganger mer enn vanlig, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør.

Byggmakker lanserer Lærlinglekene Byggmakker

Byggmakker lanserer Lærlinglekene

29.08.2019

Byggmakker lanserer nå Lærlinglekene, hvor de skal heie frem alle som begynner som elev og lærling innenfor bygg- og anleggsteknikk. Målet er å styrke anseelsen og rekrutteringen til byggfagene. – De neste to månedene skal over 600 elever og lærlinger fra bygg- og anleggsteknikk over hele landet delta i en kunnskapsløype hvor de skal løse praktiske og teoretiske oppgaver fra våre viktigste leverandører. I tillegg får de en mulighet til å knytte relasjoner til viktige aktører i bransjen, sier Per Anders Ruud, salgssjef proff i Byggmakker.

Ny kjededirektør i Byggmakker Byggmakker

Ny kjededirektør i Byggmakker

20.08.2019

Petter Knutsen blir ny kjededirektør i Byggmakker. – Jeg er veldig glad for at vi har kapret en kapasitet til Byggmakker-laget. Med Petter på plass skal vi styrke arbeidet med både kjedeutvikling, medlemsservice og kundefokus. Han vil også inngå i min konsernledergruppe, sier Country Director Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge.