StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Hver fjerde nordmann sliter med å fullføre påbegynte oppussingsprosjekter

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Hele 1,4 millioner oppussingsprosjekter er påbegynt, men ikke sluttført i norske hjem. Og det er de enkle tiltakene som å legge lister, male og legge gulv som i størst grad blir stående halvferdig. Latskap, tid og penger er hovedårsakene til at vi ikke kommer i mål.

Det viser en landsomfattende undersøkelse gjennomført for Byggmakker.

I følge Prognosesenteret vil norske husstander i år bruke over 70 milliarder kroner på oppussing av egen bolig. Samtidig har så mange som én av fire nordmenn begynte oppussingsprosjekter som ikke er fullført. Én av ti oppgir at de faktisk har tre- eller flere forskjellige oppussingsprosjekter på gang som ikke er ferdig. I sum tilsvarer dette 1,4 millioner halvferdige oppussingsprosjekter * i norske hjem.

De tre hovedårsakene til at oppussingsprosjektene stopper opp, er ifølge undersøkelsen penger (27%), tid (23%) og latskap (17%).

– Hvor mye det koster å pusse opp hjemme vil naturligvis avhenge av hva som skal gjøres. Hvis tidsbruk eller mangel på lyst og motivasjon er det største hinderet for å få jobben gjort, finnes det heldigvis mange dyktige håndverkere her til lands som kan hjelpe. Vi har inngått avtaler med mange av dem og som er tilknyttet vårt "Fiks Ferdig" konsept og som nettopp tar høyde for å fikse det kundene ikke har tid, kunnskap eller ork til å gjøre selv, sier salgog markedsdirektør Kari Moberg i Byggmakker.

* Beregningen tar utgangspunktet i antall husstander i Norge (ca 2,5 millioner). 11 prosent av de spurte har ett påbegynt oppussingsprosjekt som ikke er fullført. Dette tilsvarer ca 275.000 oppussingsprosjekter. 5 prosent oppgir at de har to uferdige prosjekter. Dette tilsvarer ca 250.000 oppussingsprosjekter. Tilsvarende utregning er foretatt for de som har 3 eller flere halvferdige oppussingsprosjekter

– Likevel overrasker det meg litt at en så stor andel sier de er for late til å fullføre prosjektene de har tatt fatt på. Jeg har et inntrykk av at nordmenn flest ikke bare er veldig flinke på oppussing, men at mange også har stor glede av å holde på med prosjekter som kan bidra til å gjøre det koseligere hjemme. Vi står uansett parat til å bistå dem med å bygge smartere, legger hun til.

Undersøkelsen avslører også hvilke oppussingsprosjekter som i størst grad blir stående halvferdig. Å male innvendig (36%) topper listen. Dernest følger det å legge lister (27%), legge gulv (18%), male/beise/olje utvendig (13%) og montere garderobe (11%), samt tapetsere, bygge terrasse, montere kjøkkenskap og –løsninger (alle 9%).

Undersøkelsen avdekker at det er soverommet som topper listen over oppholdsrom med påbegynte men ikke fullførte oppussingsoppgaver. Dernest følger gangen/entrè og kjøkken.

Den landsrepresentative undersøkelsen ble gjennomført i perioden 1-10 mars 2017. 1000 personer over 18 år er spurt gjennom YouGov sitt Web-panel.

For nærmere informasjon, kontakt:

Kari Moberg
Kjededirektør i Byggmakker Handel AS 
Tlf 950 21 352.
E-post: [email protected]

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge  Byggmakker

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

04.06.2021

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

29.04.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

22.02.2021

Etter at Kesko kjøpte Carlsen Fritzøe juli 2020 starter nå en landsomfattende omprofilering av kjeden. Først ut er Moss, hvor Carlsen Fritzøe blir til Byggmakker mandag 22. februar.