StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Nordbohus og Byggmakker forsterker hverandre

Nordbohus har gjennom sitt innkjøpsselskap Nordbokjøp signert en samarbeidsavtale med Byggmakker Handel. – Vi ønsker å samle kjøpet av trelast, plateprodukter og listverk, og samtidig tilby Nordbohusforhandlerne en smidigere leveranse på disse produktene. Etter en grundig evaluering av flere tilbydere var Byggmakker det beste alternativet for oss, sier daglig leder Brede Christian Hepsøe i Nordbokjøp AS.

Avtalen har en årlig verdi på opptil 250 millioner kroner. –Disse tallene er med utgangspunkt i nåværende markedsandeler i boligmarkedet. I Nordbohus har vi ambisjoner om vekst og denne avtalen er et viktig virkemiddel i så måte. Vi har veldig tro på samarbeidet. Det vil gi oss konkurransedyktige innkjøpsbetingelser og forbedret logistikk på viktige varer til vår produksjon av boliger. Byggmakker er en nasjonal byggevarekjede med seriøse forhandlere over hele landet. Det samme gjelder for Nordbohus, og det var således viktig for oss å finne en partner som har god nok geografisk dekning i tillegg til øvrige fordeler, sier Hepsøe.

Positivt for begge parter

Byggmakker er rigget for å ta ytterligere markedsandeler. At vi nå har fått til en avtale med en ledende og landsdekkende boligleverandør er en viktig og svært positiv nyhet for oss. Dette er et ledd i vår strategiske satsning på å utvikle byggevarekjeden og skape ytterligere vekst. Vi har i dag 82 anlegg på landsbasis og flere av våre forhandlere har lang erfaring fra samarbeid med lokale Nordbohusforhandlere. For Byggmakker gir avtalen en god tilvekst i vårt totale volum. Vi ser frem til å starte arbeidet og skal gjøre det vi kan for å oppfylle Nordbohus og deres forhandleres forventninger, sier Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmakker Handel AS

Fakta:

Nordbokjøp er innkjøpsorganisasjonen til Nordbohus, og som er en av Norges ledende boligprodusenter med en produksjon på nærmere 1 200 enheter pr år. Boligkjeden har sitt hovedkontor i Trondheim og har 57 forhandlere som dekker hele landet. Nordbohus-kjeden omsatte i 2016 for nærmere 3 milliarder kroner og har de senere årene hatt en betydelig vekst rundt de store byene og Østlandet spesielt. Feltutbygging utgjør nå en stor del av den totale virksomheten og vil være et strategisk satsningsområde i årene fremover.

For nærmere informasjon, kontakt:

Knut Strand Jacobsen
Administrerende direktør i Byggmakker Handel AS
Tlf 454 92 010 eller e-post: [email protected]

Byggmakker vinner 10 offentlige rammeavtaler Byggmakker

Byggmakker vinner 10 offentlige rammeavtaler

07.01.2022

Byggmakker har trappet opp satsningen på offentlig sektor, og det har gitt umiddelbare resultater. Siden 1. september har Byggmakker sikret seg 10 rammeavtaler med total verdi på inntil 100 millioner med ulike kommuner i Midt- og Sør-Norge.

Byggmakker og Onninen samles i ett selskap – merkevarene består Byggmakker

Byggmakker og Onninen samles i ett selskap – merkevarene består

23.11.2021

Målet med samlingen er at fagfolkene skal få mer tid til kundene og bruke mindre tid på administrasjon og interne prosesser. Navnet på det nye selskapet blir Kesko AS – som sitt finske eierselskap. Byggmakker og Onninen vil fortsatt bestå som selvstendige merkevarer.

Byggmakker fortsetter veksten Byggmakker

Byggmakker fortsetter veksten

29.10.2021

På tross av lettelser i corona-restriksjonene i tredje kvartal var nordmenn like opptatte av hus og hjem. Byggmakker vokste med 9,9 prosent i tredje kvartal, det kommer frem i kvartalsrapporten til morselskapet Kesko. Elektrogrossisten Onninen, som også har samme eier, vokste med 28,4 prosent.

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge  Byggmakker

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

04.06.2021

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.