StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Ny kjededirektør i Byggmakker

Petter Knutsen blir ny kjededirektør i Byggmakker. – Jeg er veldig glad for at vi har kapret en kapasitet til Byggmakker-laget. Med Petter på plass skal vi styrke arbeidet med både kjedeutvikling, medlemsservice og kundefokus. Han vil også inngå i min konsernledergruppe, sier Country Director Knut Strand Jacobsen i Kesko Norge.

Petter Knutsen (44) er sivilmarkedsfører og har lang ledererfaring fra detaljhandel, fra selskaper som Reitan Convenience, Statoil Fuel and Retail (Circle K) og Leiv Vidar. – Jeg gleder meg til å bli kjent med medlemmene i Byggmakker og komme meg ut i varehusene der verdiene skapes. Byggevaremarkedet er i stor endring, hvor Byggmakker allerede har tatt viktige grep. Jeg har som mål å bli med å forsterke og videreutvikle en av Norges sterkeste merkevarer, sier Petter.

I tillegg gjennomfører Kesko Norge et annet strategisk grep på konsernnivå ved å etablere en ny felles stab knyttet til Supply Chain Management. – Målet er å styrke posisjonen til både Byggmakker og Onninen ytterligere når det gjelder logistikk og transport, sier Strand Jacobsen. Tidligere direktør Jack Ø. Andresen i Onninen skal lede den nye stabsfunksjonen. – Jeg ser frem til å ta fatt på og forme en ny og viktig rolle i konsernet. Jeg skal i hovedsak integrere og utvikle fagmiljøet i hele konsernet knyttet til transport og logistikk, der kunden er i fokus, sier Andresen.

I følge Strand Jacobsen ble 2018 et godt år for Byggmakker, selv i et svært konkurransepreget marked preget av konsolidering. – Gjennom oppkjøpet av Skattum Handel AS og Gipling AS tok vi kontroll på butikkvirksomheten og sikret oss 60 prosent av volumet i kjeden. Dette resulterte i forbedrede leverandørbetingelser som igjen ga økt bruttomargin. Samtidig fikk vi i fjor like for like vekst i omsetningen og økning i driftsresultatet.  Endringene vi nå gjennomfører skal bidra til både å styrke integrasjonen og båndene mellom de ulike selskapene i Kesko Norge, og er en viktig del av arbeidet med å forsterke vårt kunde- og salgsfokus, sier Strand Jacobsen.

For nærmere informasjon, kontakt:

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge  Byggmakker

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

04.06.2021

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

29.04.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

22.02.2021

Etter at Kesko kjøpte Carlsen Fritzøe juli 2020 starter nå en landsomfattende omprofilering av kjeden. Først ut er Moss, hvor Carlsen Fritzøe blir til Byggmakker mandag 22. februar.