StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Nye Byggmakker er på plass

Det siste året har Byggmakker gjennomgått store forandringer, men nå har brikkene falt på plass. Det er derfor en offensiv ledelse som møter over 2000 medarbeidere, kunder og leverandører til det årlige Byggmakker-forum.

- Vi har tatt kontroll på hoveddelen av butikkvirksomhetene og endret styringsmodellen slik at alle medlemmene er med og bestemmer. Vi har også utviklet strategiske samarbeidsavtaler på nye områder med husbyggere som Nordbohus og Boligpartner, og i dag lanserer vi tekniske tjenester til våre proffkunder, sier administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker Handel.

Gjennom oppkjøpene av Skattum Handel, Gipling og Sørbø har kjeden det siste året sikret seg 60 prosent av volumet i kjeden. – Oppkjøpene har styrket vår sentrale innkjøpsposisjon og har allerede gitt effekt i leverandørforhandlingene for 2019 slik at konkurransekraften til kjeden er forbedret. Kjøpet av de tre virksomhetene øker i tillegg vår mulighet for en mer effektiv drift og bidro i 2018 til at vi fikk en sterk resultatvekst. Vi er nå godt skodd for ytterligere vekst i et voksende marked, sier Strand Jacobsen.

Byggmakker vokser

I tillegg til nye strategiske samarbeidsavtaler med husbyggere har Byggmakker-kjeden forlenget storkundeavtaler med både HENT og JM Norge. Kjeden er også tilført et nytt medlem i Lia i Telemark og vi overtok en butikk i Bjugn i Trøndelag. - Det siste året har vi investert ti-talls millioner i åtte ny- og re-åpninger av butikker på strategiske lokasjoner over hele landet. Og flere er på vei i 2019. Våre digitale investeringer begynner nå virkelig å gi avkastning. Vi hadde i fjor mer enn 6,2 millioner besøkende til nettsiden vår, en vekst på over 14 prosent. En mer effektiv markedsføring ga i fjor en vekst på kampanjesiden våre med hele 218 prosent. Vi fikk flere tusen henvendelser til vårt Fiks Ferdig-konsept og salget til proffen gjennom BM-portalen har hatt en klar økning, hele 15 prosent bare siste kvartal. Men vi skal videre, for i et konkurransedrevet markedet kan du ikke hvile på gårsdagens seire. Vår ambisjon er å være den mest attraktive kjeden å være en del av og da må du utvikle deg – hver dag, sier kjededirektør Raymond Gabrielsen. 

Nye tilbud til proffen

I 2018 lanserte Byggmakker et eget fordelsprogram for proffkundene hvor forsikring er et av tilbudene. – Vi vet at bygg- og anlegg er blant de næringene med flest rapporterte arbeidsulykker og arbeidsskadedødsfall. Vi vet også at stadig flere forbrukere engasjerer advokat knyttet til oppussing i eget hjem. I tillegg kan det komme andre uforutsette hendelser som eksempelvis langtidssykemeldinger. For å bistå våre kunder med relevante forsikringer har vi derfor i samarbeid med Gjensidige utviklet en proff-pakke for våre proff-kunder. Disse kan spesialtilpasses, men vi har laget en anbefalt pakke med ansvarsforsikring, rettshjelpsforsikring, prosjektforsikring, transportforsikring, bygnings-, inventar- og varelagerforsikring, kjøretøyforsikring og personal- eller personalforsikring, sier Gabrielsen.  

Gabrielsen er nå spent på mottagelsen av det nye tilskuddet til fordelsprogrammet, tekniske tjenester. – Dette er noe våre kunder i stadig økende grad har etterspurt og vi har nå fått på plass et tilbud jeg tror proffkundene vil oppleve som effektiviserende og lønnsomt. Kundene kan nå få hjelp til arkitekttjenester som blant annet salgstegninger, arbeidstegninger, byggesøknadstegninger. Vi kan bistå med statiske beregninger, mengdeberegninger, material-lister og energimerking. I tillegg kan vi gjennomføre proffkundenes byggesøknader fra A til Å. Vi har høsten 2018 gjennomført pilottester av både håndverkerforsikringen og de tekniske tjenestene og tilbakemeldingene er veldig gode. Nå gleder jeg meg til å rulle ut tilbudene over hele landet, sier Gabrielsen 

Heier frem de som begynner

Byggmakker har hatt stor suksess med Fiks Ferdig-konseptet og hvor forbrukerkundene enkelt får oppussingsjobben gjort med bistand fra Byggmakker. – Vi har nettopp gjennomført en ny befolkningsundersøkelse som viser at over halvparten av norske boligeiere planlegger å pusse opp i år. De skal bruke mer enn 71 milliarder kroner på interiør og hvor maling og nytt gulv står øverst på lista. Mange trenger hjelp til å gjøre jobben, men det er mange oppgaver du kan sette i gang på egen hånd. Vi har derfor tenkt å gi en ekstra positiv dytt til de som faktisk begynner. Vår bransje har kanskje i for stor grad bidratt til å heve terskelen for å gjennomføre helt enkel oppussing. Det er ikke sikkert det er så klokt med tanke på rekruttering til bransjen. Jeg er temmelig sikker på at det ligger stor mestringsglede i et vellykket og ferdig oppussingsprosjekt, sier Strand Jacobsen.  

For nærmere informasjon, kontakt:

Knut Strand Jacobsen, administrerende direktør i Byggmakker Handel AS, tlf  454 92 010 eller e-post: [email protected]

Raymond Gabrielsen, kjededirektør i Byggmakker Handel AS, tlf 958 66 199 eller e-post: [email protected]

 

 

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge  Byggmakker

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

04.06.2021

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

29.04.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

22.02.2021

Etter at Kesko kjøpte Carlsen Fritzøe juli 2020 starter nå en landsomfattende omprofilering av kjeden. Først ut er Moss, hvor Carlsen Fritzøe blir til Byggmakker mandag 22. februar.