StartsidenOm ByggmakkerNyheter

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

- Nordmenn fortsetter å ruste opp hus og hjem under pandemien, og det er ingen tvil om at vinteren ble brukt til å pusse opp hjemme. Veksten i privatmarkedet videreføres med full styrke i første kvartal, sier administrerende direktør for Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.

Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent. Byggmakker Privatmarked hadde en vekst i omsetning på hele 27,4 prosent i mars sammenlignet med samme måned i fjor. Veksten er spesielt imponerende med tanke på at flere av varehusene flere steder i landet har vært stengt i lengre perioder, og fysisk handel ble erstattet med netthandel og Klikk og Hent i butikk.

- Kundene har vist både fleksibilitet og omstillingsevne, og vi ser en økning i netthandel på 148 prosent fra fjerde kvartal til første kvartal i år, sier Kristoffersen.

I løpet av perioden ble også Carlsen Fritzøe, som ble kjøpt i juli 2020, omprofilert til Byggmakker.

- Vi har i løpet av kvartalet omprofilert og skiftet logo på samtlige 25 Carlsen Fritzøe-varehus. Med et helintegrert selskap ser vi frem til å fortsette den fine veksten for Byggmakker, sier Kristoffersen.

De tre største salgsvinnerne hos Byggmakker i løpet av første kvartal 2021
Kristoffersen peker ut utstyr og materialer til oppussing i hjemmet som de største vekstvinnerne i privatmarkedet i første kvartal

  • Veggplater
  • Maling
  • Laminatgulv

Onninen er markedsvinner
Elektrogrossisten Onninen leverte også et svært godt kvartal og er markedsvinner i første kvartal. Selskapet omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Bransjetall fra EFO viser at bransjen vokser med 5,3% i samme periode.

- Vi har store ambisjoner og skal bygge videre på det gode momentet i årene som kommer, sier Kristoffersen.

Om Kesko Norge
Byggmakker og Onninen som eies av finske Kesko. Kesko er en av de største detaljhandelsselskapene i Nord Europa. Forretningsområdet byggevarer og teknisk handel med sine 17000 ansatte har et omfattende tilbud av produkter til proff og forbruker. Salget skjer gjennom et omfattende nettverk av butikker, e-handel og digitale tjenester. Les mer på: Byggmakker.no og onninen.no

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge  Byggmakker

Godkjente Covid19-selvtester kommer nå til Norge

04.06.2021

Byggebransjen er blant bransjene som har vært mest utsatt for koronasmitte. Som første aktør i Norge selger nå Byggmakker og søsterselskapet Onninen godkjente selvtester i sine varehus over hele landet.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker Byggmakker

Carlsen Fritzøe blir nå til Byggmakker

22.02.2021

Etter at Kesko kjøpte Carlsen Fritzøe juli 2020 starter nå en landsomfattende omprofilering av kjeden. Først ut er Moss, hvor Carlsen Fritzøe blir til Byggmakker mandag 22. februar.

Suverent resultat i 2020 – starter 2021 med åpning av ny Byggmakker-butikk i Bodø Byggmakker

Suverent resultat i 2020 – starter 2021 med åpning av ny Byggmakker-butikk i Bodø

04.02.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen, omsatte for 7,8 milliarder kroner i 2020. Driftsresultatet endte på 316,6 millioner kroner, i et år med sterk organisk vekst og oppkjøp av Carlzen Fritzøe-kjeden.