Startsiden

Oppussingsglade nordmenn er klare for innsats

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Nordmenn har store planer om å pusse opp boligene sine. Nærmere halvparten av oss planlegger å sette i gang med oppussingsprosjekter allerede i år, mens hele 76 prosent ser behovet i løpet av de tre neste årene. Og en av fem anslår at det vil koste over 300 000 kroner å oppgradere boligen til den standarden vi ønsker.

Dette kommer frem i Byggmakkers Oppussingsindeks, der 1000 nordmenn med egen bolig har svart på en rekke spørsmål om sine oppussingsplaner. Her forteller 43 prosent at de planlegger å pusse opp boligen i år, mens det bare er 16 prosent som mener det ikke er noe som helst behov for oppussing de neste tre årene. For 8 prosent av oss er derimot oppussingsbehovet betydelig.

 

Investeringsvillige oppussere

De fleste forventer at det vil koste inntil 200 000 kroner å oppgradere boligen til den standarden de ønsker, men så mye som 21 prosent av oss anslår at oppussingskostnadene vil passere 300 000 kroner. Totalt vil det koste minst 270 milliarder kroner å ruste opp den norske boligmassen til ønsket standard, ifølge boligeierne selv.

Og det er lite i veien med betalingsviljen. Tre av fem er villige til å investere det det koster å ruste opp boligen slik vi ønsker, mens bare 16 prosent svarer nei på spørsmålet. Det er også 29 prosent som varsler at de vil bruke mer penger på oppussing i år enn de gjorde i fjor.

59%

vil betale det det koster

29%

vil bruke mer penger enn i fjor

Mange oppgaver å ta tak i

Hvor er det så vi ser det største behovet for å pusse opp, og hvilke oppgaver vil vi prioritere? Langt de fleste – tre av fem – forteller at de største oppussingsbehovene er innvendig i boligen.

60%

Størst behov inne

Og maling er den suverent viktigste oppgaven. Hele 58 prosent forteller at dette står på «to-do-lista» de neste tre årene.

Ikke dermed sagt at noen strøk maling er alt som skal til for å bringe norske boliger opp til den standarden vi ønsker. 31 prosent forteller at det er behov for å legge ny parkett eller laminat i den neste treårsperioden, mens en av fire har montering av for eksempel garderobe eller kjøkkenskap på programmet.

Hashtags: #gulv, #montering, #garderobe, #kjøkken

58%

Maling

31%

Parkett/laminat

26%

Montering

Av de ulike rommene innendørs er det badet som i størst grad trenger en real ansiktsløfting i Norge sett under ett.

42%

Baderom

 

Frem med penselen!

Det er selvsagt også behov for å ta tak i ting utendørs, og igjen vil nordmenn frem med penselen. 36 prosent forteller at panelet på boligen bør males eller beises i løpet av de neste tre årene, mens like mange ser behovet for å olje, beise eller male terrassen. En av fem har også et uthus, en garasje eller en utvendig bod som trenger et strøk eller to.

36%

Male eller beise panel

35%

Male, beise eller olje terrasse

20%

Male eller beise bod eller garasje

 

Maling gir størst utfordringer

Mange av oss velger å utføre oppussingen selv, men det gir også en risiko for at resultatet ikke blir helt slik vi forventer. I undersøkelsen har vi spurt hvilke konkrete innendørs oppussingsoppgaver nordmenn selv har utført hvor resultatet ikke ble som forventet. Det viser seg at maling av vegger og tak er den enkeltoppgaven som byr på størst utfordringer. På de neste plassene følger montering av møbler, skap og garderobe, sparkling og tapetsering.


Maling

Montering av møbler, skap og garderobe

Sparkling

For nordmenn som, kloke av skade, er skeptiske til å sette i gang med store oppussingsoppgaver på egen hånd er det derfor greit å minne om Byggmakkers Fiks Ferdig-konsept. Har du ikke tid, kunnskap eller ork til å gjøre oppussingen selv er det bare å ta kontakt med Byggmakker – så hjelper vi deg med å få jobben gjort!

 

Hvilken oppussingstype er du?

Hvem er den typiske norske oppusseren? Vi har spurt 1000 nordmenn om hvilken oppussingstype de er. Kjenner du deg igjen?

Den typen de fleste av oss kjenner seg igjen i er den lærevillige – den som gjerne tar ansvaret for å utføre oppussingen selv så lenge vi får gode råd fra andre. Hakk i hæl følger de som anser seg selv mer som en assistent. De deltar i enkle oppussingsoppgaver så lenge det hele foregår under kyndig ledelse av andre.

Litt færre er det av tre andre typene: Den selvgående, som vurderer seg selv som faglig kompetente i utgangspunktet og utfører oppgaven uten hjelp. Den dristige, som gyver løs på oppgaven uten nødvendigvis å rådføre seg med andre. Og den delegerende, som foretrekker å forklare behovet og delegere oppgaven til noen andre.

 

Velg ditt område:

See Byggmakkers Oppussingsindeks for ditt område:

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?

Dette er fargetrendene i 2020 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2020

13.09.2019

Vi er ganske sikre på at du finner en favoritt blant de tolv nye interiørfargene til Jotun! Fargekartet for 2020 byr også på en matt og vakker bonusnyhet.

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg  Byggmakker

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg

10.09.2019

Drømmer du om et hjem med store rom, masse lys og god takhøyde? Du kan jukse deg til romfølelse med noen veldig enkle grep.

Planlegger du oppussing?  Dette kan du få gjort hjemme nå Byggmakker

Planlegger du oppussing? Dette kan du få gjort hjemme nå

03.04.2020

Våren er tid for oppussing, hagearbeid og uteprosjekter. Men hvilke oppgaver bør du prioritere akkurat nå – og hvilke forholdsregler bør du ta hjemme hos deg?

Fra barnerom til ungdomsrom med tapet Byggmakker

Fra barnerom til ungdomsrom med tapet

19.03.2020

Har du en tenåring som ønsker seg nytt rom i hus? Med tapet kan du totalforandre barnerommet på rekordtid.

Kjøkken på budsjett: Våre beste tips  Byggmakker

Kjøkken på budsjett: Våre beste tips

03.12.2019

Et nytt kjøkken trenger ikke å koste skjorta. Les videre og bli inspirert av smarte og rimelige løsninger.