StartsidenOppussingsindeksen 2018

Oppussingsglade nordlendinger er klare for innsats

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Nordlendinger har store planer om å pusse opp boligene sine. Over halvparten planlegger å sette i gang med oppussingsprosjekter allerede i år, mens hele 75 prosent ser behovet i løpet av de tre neste årene. Og en av tre anslår at det vil koste over 300 000 kroner å oppgradere boligen til ønsket standard.

Dette kommer frem i Byggmakkers Oppussingsindeks, der 1000 nordmenn med egen bolig har svart på en rekke spørsmål om sine oppussingsplaner. Totalt forteller 43 prosent at de planlegger å pusse opp boligen i år, mens tilsvarende tall for Nord-Norge er 53 prosent. Dette er desidert flest i landet, og ni prosentpoeng over landsgjennomsnittet.

Det er bare 17 prosent i regionen som mener det ikke er noe som helst behov for oppussing de neste tre årene, mens for 7 prosent er derimot oppussingsbehovet betydelig.

Investeringsvillige oppussere

De fleste forventer at det vil koste inntil 200 000 kroner å oppgradere boligen til den standarden de ønsker, men så mye som hver tredje boligeier i Nord-Norge anslår at oppussingskostnadene vil passere 300 000 kroner. Også det er den høyeste andelen i landet. Totalt vil det koste minst 270 milliarder kroner å ruste opp den norske boligmassen til ønsket standard, ifølge boligeierne selv.

Og det er lite i veien med betalingsviljen. 63 prosent er villige til å investere det det koster å ruste opp boligen til ønsket standard, mens bare en av fem nordlendinger svarer nei på spørsmålet. 34 prosent av nordlendingene varsler også at de vil bruke mer penger på oppussing i år enn de gjorde i fjor, noe som plasserer regionen blant de mest oppussingsvillige i landet.

63%

vil betale det det koster

34%

vil bruke mer penger enn i fjor

Mange oppgaver å ta tak i

Hvor er det så boligeiere i Nord-Norge ser det største behovet for å pusse opp, og hvilke oppgaver vil de prioritere? De fleste – 54 prosent – forteller at de største oppussingsbehovene er innvendig i boligen.

54%

Størst behov inne

Og maling er den viktigste oppgaven. 56 prosent forteller at dette står på «to-do-lista» de neste tre årene.

Ikke dermed sagt at noen strøk maling er alt som skal til for å bringe nordnorske boliger opp til den standarden beboerne ønsker. En av fire forteller at det er behov for å legge ny parkett eller laminat i den neste treårsperioden, mens 23 prosent har flislegging eller tapetsering på programmet.

56%

Maling

25%

Parkett/laminat

23%

Flislegging

Av de ulike rommene innendørs er det badet som i størst grad trenger en real ansiktsløfting i Nord-Norge.

45%

Bad

Frem med penselen!

Det er selvsagt også behov for å ta tak i ting utendørs, og igjen vil nordlendingene frem med penselen. 46 prosent forteller at de vil male, beise eller olje terrassen, mens 44 prosent vil male eller beise panelet på boligen i løpet av de neste tre årene. 28 prosent ser behovet for å skifte vinduer.

46%

Male, beise eller olje terrasse

44%

Male eller beise panel

28%

Skifte vinduer

Maling gir størst utfordringer

Mange av oss velger å utføre oppussingen selv, men det gir også en risiko for at resultatet ikke blir helt slik vi forventer. I undersøkelsen har vi spurt hvilke konkrete innendørs oppussingsoppgaver nordmenn selv har utført hvor resultatet ikke ble som forventet. Det viser seg at maling av vegger og tak er den enkeltoppgaven som byr på størst utfordringer – både for nordlendinger og for landet som helhet. På de neste plassene følger legging av gulvlister, sparkling og montering av møbler, skap og garderobe.


Maling

Legging av gulvlister

Sparkling

For nordmenn som, kloke av skade, er skeptiske til å sette i gang med store oppussingsoppgaver på egen hånd er det derfor greit å minne om Byggmakkers Fiks Ferdig-konsept. Har du ikke tid, kunnskap eller ork til å gjøre oppussingen selv er det bare å ta kontakt med Byggmakker – så hjelper vi deg med å få jobben gjort!

 

Hvilken oppussingstype er du?

Hvem er den typiske norske oppusseren? Vi har spurt 1000 nordmenn om hvilken oppussingstype de er. Kjenner du deg igjen?

Den typen de fleste av oss kjenner seg igjen i er den lærevillige – den som gjerne tar ansvaret for å utføre oppussingen selv så lenge vi får gode råd fra andre. Hakk i hæl følger de som anser seg selv mer som en assistent. De deltar i enkle oppussingsoppgaver så lenge det hele foregår under kyndig ledelse av andre.

Litt færre er det av tre andre typene: Den selvgående, som vurderer seg selv som faglig kompetente i utgangspunktet og utfører oppgaven uten hjelp. Den dristige, som gyver løs på oppgaven uten nødvendigvis å rådføre seg med andre. Og den delegerende, som foretrekker å forklare behovet og delegere oppgaven til noen andre.

 

Velg ditt område:

See Byggmakkers Oppussingsindeks for ditt område:

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp Byggmakker

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp

14.12.2020

Å pusse opp miljøvennlig er bra for mer enn kloden – det kan gjøre at du sparer penger også. Her er fem smarte, bærekraftige tips.

Kundeanmeldelse: Min opplevelse med Fiks Ferdig Byggmakker

Kundeanmeldelse: Min opplevelse med Fiks Ferdig

01.12.2020

Planlegger du å pusse opp, men lurer på hvor du skal begynne? For familien Bue startet prosessen med et Googlesøk – og et lykketreff.