StartsidenOppussingsindeksen 2018

Oppussingsglade østfoldinger er klare for innsats

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Østfoldinger har store planer om å pusse opp boligene sine. To av fem planlegger å sette i gang med oppussingsprosjekter allerede i år, mens hele 77 prosent ser behovet i løpet av de tre neste årene. Og 28 prosent anslår at det vil koste over 300 000 kroner å oppgradere boligen til ønsket standard.

Dette kommer frem i Byggmakkers Oppussingsindeks, der 1000 nordmenn med egen bolig har svart på en rekke spørsmål om sine oppussingsplaner. Totalt forteller 43 prosent at de planlegger å pusse opp boligen i år, mens tilsvarende tall for Østfold er 39 prosent. Det er bare 18 prosent i fylket som mener det ikke er noe som helst behov for oppussing de neste tre årene, mens for 8 prosent er derimot oppussingsbehovet betydelig.

Investeringsvillige oppussere

De fleste forventer at det vil koste inntil 200 000 kroner å oppgradere boligen til den standarden de ønsker, men så mye som 28 prosent av Østfolds boligeiere anslår at oppussingskostnadene vil passere 300 000 kroner. Dette plasserer Østfold blant fylkene i Norge med de mest kostnadskrevende oppussingsprosjektene. Totalt vil det koste minst 270 milliarder kroner å ruste opp den norske boligmassen til ønsket standard, ifølge boligeierne selv.

Og det er lite i veien med betalingsviljen. Mer enn tre av fem er villige til å investere det det koster å ruste opp boligen til ønsket standard, mens bare 18 prosent i Østfold svarer nei på spørsmålet. Hver fjerde østfolding varsler også at de vil bruke mer penger på oppussing i år enn de gjorde i fjor.

63%

vil betale det det koster

25%

vil bruke mer penger enn i fjor

Mange oppgaver å ta tak i

Hvor er det så Østfolds boligeiere ser det største behovet for å pusse opp, og hvilke oppgaver vil de prioritere? Langt de fleste – tre av fem – forteller at de største oppussingsbehovene er innvendig i boligen.

60%

Størst behov inne

Og maling er den suverent viktigste oppgaven. Hele 60 prosent forteller at dette står på «to-do-lista» de neste tre årene.

Ikke dermed sagt at noen strøk maling er alt som skal til for å bringe boligene i Østfold opp til den standarden beboerne ønsker. 28 prosent forteller at det er behov for å montere for eksempel garderobe eller kjøkkenskap i den neste treårsperioden, mens en av fire har legging av ny parkett eller laminat på programmet.

60%

Maling

26%

Montering

28%

Parkett/laminat

Av de ulike rommene innendørs er det kjøkken og entreen som i størst grad trenger en real ansiktsløfting i Østfold.

46%

Kjøkken

Frem med penselen!

Det er selvsagt også behov for å ta tak i ting utendørs, og igjen vil østfoldingene frem med penselen. 34 prosent forteller at panelet på boligen bør males eller beises i løpet av de neste tre årene, mens like mange ser behovet for å olje, beise eller male terrassen. Tre av ti har også et uthus, en garasje eller en utvendig bod som trenger et strøk eller to.

34%

Male eller beise panel

34%

Male, beise eller olje terrasse

29%

Male eller beise bod eller garasje

Færrest oppussingsblemmer i Østfold

Mange av oss velger å utføre oppussingen selv, men det gir også en risiko for at resultatet ikke blir helt slik vi forventer. I undersøkelsen har vi spurt hvilke konkrete innendørs oppussingsoppgaver nordmenn selv har utført hvor resultatet ikke ble som forventet. Boligeiere i Østfold skiller seg ut positivt på hele 5 av 15 oppussingsoppgaver og fremstår som spesielt flinke på montering, sparkling, gulvlegging, legging av innvendig panel og utskifting av dører.


Maling

Tapetsering

Montering av møbler, skap og garderobe

For nordmenn som, kloke av skade, er skeptiske til å sette i gang med store oppussingsoppgaver på egen hånd er det derfor greit å minne om Byggmakkers Fiks Ferdig-konsept. Har du ikke tid, kunnskap eller ork til å gjøre oppussingen selv er det bare å ta kontakt med Byggmakker – så hjelper vi deg med å få jobben gjort!

 

Hvilken oppussingstype er du?

Hvem er den typiske norske oppusseren? Vi har spurt 1000 nordmenn om hvilken oppussingstype de er. Kjenner du deg igjen?

Den typen de fleste av oss kjenner seg igjen i er den lærevillige – den som gjerne tar ansvaret for å utføre oppussingen selv så lenge vi får gode råd fra andre. Hakk i hæl følger de som anser seg selv mer som en assistent. De deltar i enkle oppussingsoppgaver så lenge det hele foregår under kyndig ledelse av andre.

Litt færre er det av tre andre typene: Den selvgående, som vurderer seg selv som faglig kompetente i utgangspunktet og utfører oppgaven uten hjelp. Den dristige, som gyver løs på oppgaven uten nødvendigvis å rådføre seg med andre. Og den delegerende, som foretrekker å forklare behovet og delegere oppgaven til noen andre.

 

Velg ditt område:

See Byggmakkers Oppussingsindeks for ditt område:

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp Byggmakker

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp

14.12.2020

Å pusse opp miljøvennlig er bra for mer enn kloden – det kan gjøre at du sparer penger også. Her er fem smarte, bærekraftige tips.

Kundeanmeldelse: Min opplevelse med Fiks Ferdig Byggmakker

Kundeanmeldelse: Min opplevelse med Fiks Ferdig

01.12.2020

Planlegger du å pusse opp, men lurer på hvor du skal begynne? For familien Bue startet prosessen med et Googlesøk – og et lykketreff.