StartsidenOppussingsindeksen 2019

Vi maler og legger gulv i Oslo

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Hovedstadens innbyggere har store planer om å pusse opp hjemmene sine. Over halvparten av boligeierne i Oslo har planer om innvendig oppussing i 2019. Dette kommer frem i Byggmakker sin Oppussingsindeks, der 1000 nordmenn med egen bolig har svart på en rekke spørsmål om sine oppussingsplaner.

I følge Prognosesenteret bruker hver husstand 55 000 kroner i snitt på innvendig oppussing årlig. Det betyr at vi i Oslo anslagsvis kommer til å bruke rundt 18,7 milliarder på dette i løpet av 2019.

Vi prioriterer badet

Vi prioriterer badet Hvor er det så oslofolket ser det største behovet for å pusse opp, og hvilke oppgaver vil de prioritere?

15% av boligeierne i Oslo ønsker å pusse opp badet

Det er altså flest som skal pusse opp badet i Oslo i 2019. På andreplass finner vi soverommet med 14 prosent, deretter følger stuen med 12 prosent.

Fire av ti trenger nytt gulv

Når det kommer til oppussingsoppgaver er det tydelig at hovedstadens husstander prioriterer maling og gulv. Disse oppgavene scorer like høyt på en delt førsteplass. Hele 41 prosent forteller at gulvlegging og maling står på «to-do-lista» i 2019.

Mangler tid og kompetanse i hovedstaden

Til tross for at maling og listing er blant de mest populære oppgavene i Oslo, er det også disse flest sliter med å ferdigstille. Totalt 33 prosent av innbyggerne i hovedstaden har en oppussingsoppgave som venter på å bli fullført.

På toppen av listen regjerer maling sammen med listing. 18 prosent har ikke fullført malerelaterte oppgaver, mens mer enn 1 av 10 går rundt med uferdige lister på samvittigheten.

De største årsakene til at Oslofolk ikke fullfører oppussingen er mangel på tid og kompetanse med en svarprosent på henholdsvis 27 og 23 prosent.

Vi assisterer i oppussingen i Oslo

Oppussingsindeksen har spurt nordmenn om hvilken oppussingstype de kjenner seg igjen i. Oslofolket sier de mangler tid og kompetanse til å pusse opp, og derfor er det ikke overraskende at de selv anser seg som den assisterende oppussingstypen: Den som deltar i enkle oppussingsoppgaver så lenge det hele foregår under kyndig ledelse av andre. Hakk i hæl følger de som anser seg selv som lærevillige. Det er de som gjerne tar ansvaret for å utføre oppussingen selv så lenge de får gode råd fra andre.

Litt færre er det av de tre andre typene: Den selvgående, som vurderer seg selv som faglig kompetente i utgangspunktet og utfører oppgaven uten hjelp. Den dristige, som gyver løs på oppgaven uten nødvendigvis å rådføre seg med andre. Og den delegerende, som foretrekker å forklare behovet og delegere oppgaven til noen andre.

Fiks Ferdig

er tjenesten hvor Byggmakker hjelper deg med å få jobben gjort!