StartsidenProff

Dokumentasjon

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Mange håndverkere opplever at dokumentasjon, skjemaer og annet papirarbeid opptar veldig mye av en arbeidsdag. Som Byggmakker Proff kunde sørger vi for at du alltid har ryddig oversikt, med all lovpålagt dokumentasjon tilgjengelig til enhver tid.

Forvaltning, Drift og Vedlikehold (FDV)

Arbeidsmiljøloven krever at du som håndverker overleverer all FDV-dokumentasjon til byggherre ved fullført oppdrag. Det er viktig å huske at endel produkter krever sikkerhetsdatablader, og at det skal være tilgjengelig på byggeplassen til enhver tid.

 

 

 

ByggDok

I de siste årene har det vært et stort fokus på sikkerhetsdatablader og byggeplass. Innskjerpinger i regelverket har gjort at proffkunder nå etterspør all dokumentasjon, spesielt FDV-dokumentasjon.

For å yte best mulig service, har vi i samarbeid med NOBB (Norsk ByggevareBase) utviklet en løsning som gir all dokumentasjon på varer kjøpt inn til et prosjekt.

Hvordan fungerer Byggdok?

Løsningen er veldig enkel å bruke, og det stilles små krav til IT-kunnskaper. Du får et brukernavn og passord fra din lokale Byggmakker og kan når som helst se – i tillegg til å laste ned – all dokumentasjon når du trenger det!

Når du handler byggevarer hos Byggmakker, blir varene registrert på et prosjektnavn eller prosjektnummer alt etter hva du ønsker, og så lagt inn i det aktuelle prosjektet i ByggDok. Etter dette overtar datasystemene resten av arbeidet! Hele ordren blir automatisk koblet mot byggevarene i NOBB, og all dokumentasjon som tilhører de varer som er handlet blir samlet i mapper du får tilgang til.

Få enkel oversikt med Byggdok:

 • Du logger deg på med brukernavn og passord, og får opp en enkel oversikt over alle prosjektene dine. Disse prosjektene blir oppdatert med produkt-dokumentasjon etter hvert som det blir kjøpt varer til det gjeldende prosjekt.
 • Velg hvilket prosjekt du vil hente ut dokumentasjon fra ved å klikke prosjektet.
 • Når du er inne i valgt prosjekt vil du bli presentert for en ryddig oversikt fordelt på dokumentasjonstyper på alle varer som er levert til prosjektet.
 • Ved hjelp av avkrysningboksene kan du velge de dokumenttypene du ønsker, trykke på «Lastned»-knappen, og få disse dokumentene på ditt «Skrivebord» på PC-en.
 • Hvis det kun er et utvalg av dokumenter du trenger, kan du trykke på den aktuelle mappen og velge dokumenter enkeltvis og «Last ned» for å få det til ditt «Skrivebord».
 • En egen app til iPhone og Androidtelefoner gjør deg i stand til å se all dokumentasjon fra din mobil og du kan også ta bilder på byggeplassen med telefonen. Bildene vil automatisk bli lastet opp på prosjektet i en egen mappe.

For mer informasjon eller registrering, ta kontakt med din lokale Byggmakker.

Cobuilder Collaborate

Skreddersydd for håndverkere og entreprenører for å oppfylle lov-, forskrifts- og markedskrav til bruk av produkter, og er bransjens mest brukte system for å dokumentere produkter på byggeplasser.

I Cobuilder Collaborate vil du få overlevert dokumentasjon fra dine underentreprenører og systemet vil avdekke produkter som ikke er dokumentert i henhold til gjeldende lov- og markedskrav.

Funksjonalitet

 • Samhandlingssystem – automatisk levering av produkter fra alle underentreprenører og leverandører

 • Innsamling av «as-built»-produkter med tilhørende dokumenter og data.

 • BREEAM-NOR – egen modul for identifikasjon av produkter som omfattes av aktuelle BREEAM-NOR krav, samt vurdering og eksport av disse

 • Modul for risiko og substitusjonsvurdering

 • Stoffkartotek – automatisk identifisering av farlige stoffer

 • Avvikshåndtering – produkter med manglende dokumentasjon og data iht. prosjektkrav

 • FDV - Klassifisering av produkter iht. NS 3451, TFM, IFC, m.m. og linking av produkter til BIM modell

Ved å registrere deg som bruker av Cobuilder Collaborate vil du motta automatisk dokumentasjon etter hvert som du handler på våre byggevarehus. For registrering og mer informasjon om bransjesystemet gå inn på  https://cobuilder.com/nb/cobuilder-collaborate/

Cobuilder Pro

Jobb smartere, spar tid og lever FDV på 1-2-3

Cobuilder PRO gir deg mulighet til å samle dokumentasjon via smarttelefon eller web og gir deg kontroll på dokumentasjon på alle dine prosjekter, uansett hvor du er. Cobuilder Pro er synkronisert med Cobuilder Collaborate og derfor vil begge systemene til enhver tid være oppdatert med lovpålagt dokumentasjon.

Les mer om Cobuilder Pro her https://cobuilder.com/nb/cobuilder-pro/

Slik virker det

 • Bruk mobilen for å scanne strekkoder på produktene og knytt produkter og dokumentasjon til ditt prosjekt.

 • Ta bilder, legg på beskrivelsestekst og knytt det rett på prosjektet

 • Inviter dine underentreprenører og motta deres dokumentasjon på din byggeplass

 • Få hjelp på vernerunden med en smart sjekkfunksjon for å sjekke om UE har levert lovpålagt dokumentasjon.

 • Last opp tegninger og annen prosjektspesifikkdokumentasjon via web for å komplettere FDV.

 

Fordeler som Byggmakker Proff

Vi er klare for å hjelpe deg med det du trenger.