StartsidenProff

Nettverksbygging på Lærlinglekene

Over 80 elever fra Skedsmo VGS møtte opp på den fjerde utgaven av Lærlinglekene, noen mer taktiske enn andre. Her kommer rapporten fra Lillestrøm.

MANGE OPPMØTTE: I lokalene til Byggmakker Lillestrøm var det mange elever som møtte opp til Lærlinglekene. 

I den fjerde utgaven av Lærlinglekene ble kompasset stilt inn på Byggmakkers egen hjemby, Lillestrøm. Over 80 påmeldte elever fra bygg- og anleggsteknikk på Skedsmo VGS møtte opp for å gjennomføre praktiske og teoretiske oppgaver knyttet til arbeidslivet som håndverker. Elevene fikk bryne seg på skreddersydde utfordringer fra elleve ulike leverandører innen fagområder som ventilasjon, støyreduksjon og takstein.

Deltakerne går første og andre året på bygg- og anleggsteknikk. Noen har valgt yrkesveien fordi det har vært drømmen deres lenge, andre på grunn av jobbsikkerhet. Opplevelsen deres er at det trengs dyktige folk i håndverkerbransjen, og at nordmenn i større grad ønsker fagpersoner til å gjøre jobbene man før i tiden gjorde selv.

Det er Niklas Nygaard, salgssjef proff i Byggmakker Lillestrøm, enig i.

– Omtrent alle firmaene som er innom oss har minimum én lærling ansatt hos seg. For meg virker det som at det blir mer og mer etterspørsel etter unge håndverkere. Det er gøy å se så mange ungdommer her i dag, sier Nygaard.

 

FORNØYD MED ARRANGEMENTET: Niklas Nygaard i Byggmakker er svært fornøyd med antall oppmøtte elever.

At Byggmakker gjennomfører Lærlinglekene er han også svært tilfreds med.

– Jeg syns det er helt genialt. Da jeg først hørte om det, meldte jeg meg frivillig med en gang. Jeg har selv vært lærling og vet hvor viktig det er å bli lagt merke til, og kjenne på at man er viktig for bransjen, sier han.

LES OGSÅ: Hvordan står det til med bransjen?

 

Knytter kontakter

En av elevene som var aktiv på lekene, var førsteklassingen Erlend Mamelund. Ved siden av å lære nye ting om produkter og teknikker han ikke visste om fra før, er taktikeren fra Skedsmo VGS også tydelig på at det finnes flere årsaker til at man bør melde seg på Lærlinglekene.

– Vi lærer mye, og kanskje jeg skal kjøpe noe av sjefen her i fremtiden. Da er det smart at jeg kjenner han. Kanskje han husker meg, kanskje får jeg lærlingplass på grunn av det, sier han med et glimt i øyet.

BYGGER NETTVERK: Erlend Mamelund fra Skedsmo VGS er både interessert i faget og i fremtidig arbeidsplass.

I tillegg er han tydelig på at det er et fint arrangement og at Byggmakker tar gryende håndverkere på alvor.

– Det er bra læring for alle oss som skal bli håndverkere. Jeg blir kjent med produkter jeg ikke har sett eller hørt om før, og det er veldig spennende. Masse nyttig informasjon man trenger i fremtiden, avslutter han

 

LES OGSÅ: Vil du vite mer om fordelene med Team Proff?

NY KUNNSKAP: Elevene fra Skedsmo VGS fikk nyttig informasjon på elleve ulike poster. Her fra posten til Moelven.

 

Neste stopp for Lærlinglekene er:

17. september: Bergen
19. september: Bodø
25. september: Førde
2. oktober: Steinkjer
3. oktober: Trondheim
14. november: Askim

Slik gir de kundene en enklere hverdag Byggmakker

Slik gir de kundene en enklere hverdag

12.11.2020

Våre proffselgere er lidenskapelig opptatt av det de gjør. Med stor fagkunnskap og engasjement hjelper de folk med å gjøre de riktige valgene i byggeprosjektene sine.

Arbeidstøyet som tåler «alt» Byggmakker

Arbeidstøyet som tåler «alt»

04.11.2020

Disse arbeidsklærne gjør hverdagen tryggere, enklere og mer komfortabel.

Inspirasjon: Bli en superproff på tak Byggmakker

Inspirasjon: Bli en superproff på tak

29.10.2020

Riktig valg av taktekking gir bærekraftige fasader som holder i mange tiår. Les videre og finn ut hvordan du avanserer fra utførende håndverker til inspirerende rådgiver.

Konservativ byggmester på nett med Byggmakker Byggmakker

Konservativ byggmester på nett med Byggmakker

01.10.2020

Byggmester Bjørnar Sæterhaug anser seg selv som konservativ i faget, men logger seg allikevel stadig inn i BM-portalen. Der henter han ut prisinformasjon, tekniske godkjenninger og annen dokumentasjon til ECO Nordlands mange ulike prosjekter.