K-Rauta-hero-banner
Artikler

Skap din egen walk-in-garderobe

Oppbevaring har gått fra å være en kjedelig nødvendighet til å bli et hett tema på interiørfronten. Med forbedret funksjonalitet og gode systemer finner klær og ting lettere veien til skapet. Kanskje blir det til og med gøy å rydde?

Hvem drømmer ikke om en stor, luftig walk in-garderobe der klærne henger pent og pyntelig fra tak til gulv? Sirlige stabler av brettede klær og sokker rullet i matchende par. Ofte blir det med drømmen fordi begrensningene tar overhånd. Kanskje har man liten plass, eller det er en dør, et vindu eller en panelovn som setter kjepper i hjulene for garderobeplanene.

Men det finnes faktisk løsninger som kan skreddersys ethvert rom – og behov. Kanskje bør du velge frittstående oppbevaring som ikke krever skruer i veggene, eller løsninger som enkelt kan flyttes på?

NY GARDEROBE? SJEKK VÅRT UTVALG AV GARDEROBE- OG OPPBEVARINGSLØSNINGER HER

Langlo soverom-1518435737

Fleksibelt. Med Flexiløsning fra Langlo har du et frittstående system som ikke krever skruer i veggen. Innredningen kan også fungere som en praktisk romdeler på soverommet.

Lag din egen løsning

Et hjem er i stadig forandring – og det er oppbevaringsbehovene dine også. Derfor er løsninger du kan bygge om eller bygge på en god investering.

De beste oppbevaringsløsningene er de som er godt planlagt og satt sammen etter dine behov.

– Tenk nøye gjennom hva du skal oppbevare i walk-in-løsningen, og tenk tilgjengelighet istedenfor at ting skal «gjemmes» bort. Det man gjemmer bort glemmer man. Godt lys i garderoben er også viktig for å gjøre innholdet tilgjengelig, sier Torill Velle som er markedssjef i Langlo.

Har du et rom til overs, lite eller stort, så kan det være en god investering å lage en walk-in-garderobe. En ryddig og romslig garderobe gir deg en mindre stressende hverdag. Det behøver ikke å være et stort rom. Det viktigste er å utnytte plassen best mulig – fra gulv til tak.

– I små rom gjelder det å få maks ut av hver millimeter. Med riktig løsning kan selv små flater gi mye oppbevaringsplass. Velg deg en hovedvegg der du har dybde nok til uttrekkbare komponenter og hyller. Så gjelder det å planlegge de andre veggene smart med grunnere løsninger, veggkurver, tavler, krokrekker og hengeplass for å utnytte disse veggene også, kommenterer Hilde Børresen Istre, Elfa Norges oppbevaringsekspert.

Langlo-2016-12-09 21-1518435743

Skreddersydd. Langlos Flexiseksjoner kan bygges opp med skuffer, kurver, hyller, langt heng, kort heng og garderobebelysning. Velg mellom ulike typer seksjoner og sett de sammen til din egen oppbevaringsløsning som passer ditt rom, enten det er stort eller lite.

Reach-in garderobe - Et smart alternativ

Dersom du ikke har et helt rom å avse til walk-in er det ingen grunn til å gi opp drømmen. Om soverommet ditt er stort nok, kan du lage deg en liten walk-in-garderobe, også kalt reach-in-garderobe.

Da setter du opp skyvedører som i en vanlig garderobe, men lenger ut på gulvet, slik at det er plass til masse smart innredning bak. Lek deg med lekker belysning, store speil, smarte innredningsprodukter og alt du trenger. Husk oppbevaringsløsninger for små ting som belter, briller, parfymer osv. også.

Langlos Flexiseksjoner kan være en fin løsning for en slik garderobe, som gir innredningsmuligheter fra vegg til vegg, i hjørner, eller fra gulv til tak. Flexiseksjoner bygges opp med skuffer, kurver, hyller, langt heng, kort heng og garderobebelysning. Du kan plukke og velge innredningskomponenter for sko, bukseuttrekk eller bare hyller. Velg mellom ulike typer seksjoner og sett de sammen til din egen oppbevaringsløsning som passer ditt rom.

Langlo skuffeinndeler sortpreget-1518435731

Skuffeinndeler. Få orden i sysakene med en praktisk skuffeinndeler fra Langlo, så slipper du at småtingene i garderoben skaper rot.

Frittstående system

Dersom du ikke kan eller vil skru i veggen, kan du bruke frittstående systemer fra Elfa eller Langlo.

Freestanding fra Elfa er et fullverdig oppbevaringssystem med alt du måtte ønske deg helt uten skruer. Du trenger faktisk ingen verktøy for å montere det i det hele tatt. Freestanding gir deg det samme store utvalget av funksjoner og tilbehør som hengesystemet, men står på egne føtter. Det gjør det godt egnet til løsninger som skal stå under et vindu, ved skråtak eller langs veggene i walk-in-garderoben. Du kan også bygge en øy med uttrekkbare kurver, smykkeskrin og hyller.

Du kan starte med en enkel løsning med hylle og hengeplass, eventuelt med noen uttrekkbare kurver og fyll på med flere komponenter senere, hvis du ikke vil kjøpe alt på en gang. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Elfa-walk-in-decor-valnyAtt-1518435726

System gir oversikt. Elfas hengesystem består av bærelister og hengeskinner, hvor det kun er bærelisten som skrus fast i veggen. Resten hektes på: Buksehenger, slipshenger, uttrekkbare kurver og skohyller, kroker, tavler og garderobestenger. Komponer en løsning som er skreddersydd for deg.

Tips til en ryddig garderobe

Start oppryddingen med å ta alle klærne ut og sortere bort det du ikke bruker eller som kan sesong-oppbevares et annet sted.

Sesongoppbevaring er nøkkelen til oversikt og orden. Ikke bare frigjør du oppbevaringsplass, men du vil få en jevnlig gjennomgang av tingene dine og muligheten til å sortere og vurdere dem. Velg deg to tidspunkt i året, for eksempel høst og vår, hvor du gjennomgår garderoben din.

1. Bukser og skjørt

Til buksene dine kan du velge buksehengere, og disse fungerer like bra til skjørt. Trådhyller med avdelere eller hyllekurver passer også supert til bukser.

2. Topper, skjorter og gensere

De aller fleste topper og gensere trives godt på kleshenger og holder seg krøllfrie og fine der. Slik holder du også lettere oversikt over det du har. T-skjorter, trøyer og tynne gensere kan brettes og legges i uttrekkbare kurver eller hyllekurver. Store strikkede gensere bør ligge i kurver og flyttes til hyller høyt oppe eller pakkes bort når sesongen er over, da de tar mye plass i garderoben.

3. Treningstøy

Treningstøy blir fort kaotisk ettersom det ofte er laget i glatte tekstiler som er vanskelige å brette. Uttrekkbare kurver i mesh er en god løsning for treningstøy. De er luftige, men akkurat passe finmasket til at innholdet ikke synes.

4. Undertøy

Sorter undertøyet etter kategori og gi dem hver sin mesh-kurv. Dersom du bretter undertøyet, vil en lavere mesh-kurv på 8,5 cm høyde passe perfekt og være enkel å holde ryddig. Skuffeinndelere er også supert for å holde orden på undertøyet.

5. Sko og støvletter

Oppbevaring av sko på gulvet i garderoben er upraktisk ettersom det er her alt støvet legger seg. Så trikset er å bruke hyller, stativ, bøyler eller kurver over gulvet. Hvert stativ har plass til ni par høyhælte sko, så her får du virkelig utnyttet oppbevaringsplassen. For flate sko, men også sko med hæler, kan du bruke en uttrekkbar skohylle. Den festes enkelt på knekter og rommer mange par sko. Høye støvletter er det smart å feste på kroker og henge på garderobestangen. Sett skoene med en tå inn og en tå ut så får du plass til flere par i bredden!

6. Kofferter og bager

Kofferter, bager blir ofte glemt når man skal tenke oppbevaring. Bager kan for eksempel henges opp med kroker som man trer inn på garderobestangen og kofferter kan ligge på øverste hylle.

Elfa-platinum-skostativ-1518435722

Skodilla? Oppbevar skoene i praktiske skohyller over gulvet. Hvert stativ har plass til ni par høyhælte sko, så her får du virkelig utnyttet oppbevaringsplassen. Sett skoene med en tå inn og en tå ut så får du plass til enda flere par i bredden.

Elfa-mesh-kurv-platinum-1518435717

En kurv for alt. Elfas uttrekkbare kurver i mesh er en god løsning for treningstøy, undertøy og andre småting.