K-Rauta-hero-banner
Artikler

Skap plass til hverdagen – i alle rom

Ønsker du deg en lekker og ryddig garderobe, men vet ikke helt hvor du skal starte? Se vår rom-for-rom-guide med inspirasjon for hvordan du kan planlegge og tilpasse drømmegarderoben etter dine spesifikke oppbevaringsbehov.

Hjemmene våre er fylt av klær, sko og mange andre ting. De fleste av oss har flere ting enn vi faktisk bruker, og har ikke nok oppbevaringsplass. Med smarte oppbevaringsløsninger kan du skaffe deg oversikt og gi alt sin faste plass.

Perfekt tilpasset

Med en skreddersydd oppbevaringsløsning kan selv de mest utfordrende steder i hjemmet forvandles til verdifull oppbevaringsplass. En fleksibel løsning lar deg enkelt omorganisere oppbevaringen din. Det er lett å legge til, fjerne og flytte kurver, hyller og andre funksjoner når du trenger en forandring.

– Med Elfa sin fleksibilitet og sitt tidløse design kan produktene brukes i praktisk talt alle rom i hjemmet ditt. Vi har smarte detaljer for store og små oppbevaringsbehov, alt fra klærne i garderoben til verktøyet i garasjen, sier markedskoordinator i Elfa, Hilde Børresen Istre.

FÅ DE GODE RYDDETIPSENE HER! Små triks kan gi store gevinster i kampen om plassen

Elfa Garderobe

Drømmegarderoben

Hold orden på klær og tilbehør med Klikk-inn-system fra Elfa.

En løsning for alle rom

Det handler om å velge de små, men smarte detaljene når du planlegger den perfekte garderoben.

Det finnes flere ulike oppbevaringsprodukter som vil hjelpe deg med å få kontroll over klær og accessoirer – og gjøre hverdagen din enklere.

Walk in-garderobe

Med det fleksible Klikk-inn-systemet fra Elfa kan du enkelt skape den funksjonelle og lekre walk-in garderoben du drømmer om, uansett hvor stort eller lite rommet er. Start med å måle opp rommet, så kan du begynne planleggingen av din drømme-walk-in.

Elfa Walkin garderobe

WALK-IN-GARDEROBE: Drømmer du om walk-in-garderobe? Første steget er å måle opp området du har til rådighet. Da kan du virkelgi se hvilke muligheter som ligger i Klikk-inn-systemet.

– Når du velger en garderobeløsning som henger på en bærelist får du en luftig følelse i rommet. Gulvet holdes fritt for rot og rommet blir lettere å holde ryddig og rent. Heng opp så mye av klærne dine som mulig, gjerne i to høyder, presiserer Hilde.

Gangen

I gangen skal sko, jakker, vesker, post, nøkler og sportsutstyr dele oppbevaringsplassen. En funksjonell garderobe vil skape ro og orden til et viktig rom i hjemmet ditt. Og uansett hvor mye eller lite plass du har, kan du alltid skreddersy en løsning som passer ditt rom og dine behov. En smart måte å utnytte plassen på, er å kombinere hyller med ulik dybde.

Bruk uttrekkbare kurver til klær og mindre ting. På den måten er det enkelt å finne ting i morgenrushet.

Elfa Gang

DEN PERFEKTE LØSNINGEN: Bruk Klikk-inn systemet for orden i gangen din.

– Del garderoben inn i seksjoner slik at hvert familiemedlem har sitt eget område. Legg til kroker for enkel oppbevaring av klær og vesker. Det blir mye enklere å finne accessoirene dine om de får sin faste plass i gangen, sier Hilde.

Vaskerommet

Med grundig planlegging og oppbevaringsprodukter spesifikt for vaskerom kan du skape all den plassen du trenger for å sortere og brette klesvasken, oppbevare vaskemidler, håndklær, sengetøy og klesklyper. Et ryddig og praktisk vaskerom vil gjøre den ukentlige eller daglige klesvasken mye mer effektiv. Kanskje hyggelig til og med?

– Og har du lite plass på vaskerommet ditt, er et nedfellbart tørkestativ fra Elfa et glimrende valg. Det rommer mange klesplagg og kan felles ned når det ikke er i bruk. Da opptar det ingen plass. Enkel montering på hengeskinner, fortsetter hun.

Elfa Vaskerom

GJØR DET ENKELT: Smart hyllesystem med tørkemuligheter.

SLIK FÅR DU ORDEN PÅ VASKEROMMET Tips til både store og små vaskerom

Barnerommet

På barnas rom er det smart å velge et oppbevaringssystem som enkelt kan endres og vokse i takt med barna. Planlegg oppbevaringen slik at den hele tiden passer barnas høyde – hvor de enkelt får tak i tingene sine. Med en praktisk løsning og ved tilpasse oppbevaringen etter sesong, blir det enkelt for både deg og barna å finne klær og andre ting på barnerommet. Og det blir det lettere å legge alt tilbake der det hører hjemme.

Elfa Barnerom

FÅ ORDEN PÅ BARNEROMMET: Mange kan kjenne seg igjen i rotete barnerom, men med denne løsningen kan barna selv holde orden i sakene sine.

Garasje og bod

På tide å rydde i garasje og bod? Med Elfa sitt topphengte Klikk-inn-system får du fort orden på både bildekk, verktøy, hagemøbler, sykler og sportsutstyr. Ved å oppbevare ting på veggen vil det praktiske oppbevaringssystemet frigjøre verdifull gulvplass og gi en luftig og romslig følelse. Se for deg følelsen av lettelse når hver minste ting har sin faste plass, og du enkelt finner tingene dine når du trenger dem.

Elfa Garasje

GARASJEDRØM: Hvem skulle tro at en garasje kunne se slik ut? Med smarte løsninger ble det enkelt å holde det ryddig.

Hobby- og hjemmekontor

Lag en praktisk arbeidsplass der smart oppbevaring med tavler, kroker, hyller og bokser hjelper deg å holde orden på stort og smått. Uansett om kontoret ditt også brukes til hobby og håndarbeid, eller som kreativt syhjørne, er strukturen viktig for å holde orden.

Elfa Hobby

KONTORHYLLER: Aldri mer endeløse papirstabler og permer spredt utover pulten.

Med oppbevaring som er tilpasset papir, penner, sakser og liknende, kan du beholde arbeidsflaten og hyllene fri for småting som gir et rotete inntrykk. Så kan du heller fordype deg helt i prosjektet du holder på med, avslutter Hilde.

MER ORDEN I KLÆR OG TILBEHØR? Se vårt utvalg av garderobe her!