K-Rauta-hero-banner
Artikler

Kjøkkeninnredning: Tre tidløse stiler som alltid fungerer

Det er smart å velge en tidløs kjøkkeninnredning som kan tilpasses etter trendbildet. Dette er våre favorittkjøkken.

— Å velge tidløst betyr ikke at du ikke har en individuell og spennende stil – tvert imot. Stilen er enkel å gjøre til sin egen i motsetning til forbigående trender «alle» hekter seg på, sier Ole Morten Hansen, kategorisjef for kjøkken i Byggmakker.

Han har plukket ut sine tidløse favoritter fra Norema. Les videre og se om du finner tips til ditt drømmekjøkken.

Mørkt og moderne

Er du svak for mørke kjøkken? Da kan du glede deg til planleggingen, for her finnes det mye fint.

En innredning med brune fronter gir akkurat den varmen som trengs for at kjøkkenet skal oppleves hjemmekoselig. Kjøkkenet på bildet nedenfor har slette, slitesterke melaminbelagte fronter, vertikal trestruktur og nydelige sjatteringer som gir overflaten et levende, organisk uttrykk med preg av eksotisk edeltre.

Fargen kan kombineres med det meste, men vi synes detaljer i kobber og børstet stål gjør seg utrolig godt.

Norema-Kvadrat-Mørk-alm-kobber-ventilator

BRUN LUKSUS: Denne flotte innredningen heter Kvadrat Mørk Alm og kommer fra Norema.

LIKER DU DETTE KJØKKENET?

DU FINNER INNREDNINGEN HER.

Tips!

Dersom du har mye naturlig lys på kjøkkenet kan du driste deg til å matche det mørke kjøkkenet med vegger, gulv og tak i samme fargetoner. Her er det lekkert med en matt innredning. På kjøkken med lite lys bør du velge en innredning i høyglans som reflekterer lyset.

Det finnes ikke noe mer tidløst enn et sort kjøkken. Svart fungerer til absolutt alt og kan brukes på utallige måter.

Norema-Radius-mørkkt-kjøkken-med-øy

EN KLASSIKER: Det finnes nesten ikke noe mer stilrent enn et matt, sort kjøkken i kontrast med lyse detaljer.

Kjøkkenet på bildet ovenfor er fra Norema-serien Radius. Dette er et eksklusivt heltre eikekjøkken med mykt avrundede kantprofiler. Innredningen kommer i flere farger og utførelser og har funksjonelle egenskaper.

Radius har slette fronter med mykt avrundede kanter. Denne spesielle formen skaper gjenskinn og skyggespill som tilfører interiøret et lunt og sanselig preg. Kjøkkenet lever med lyset og endrer karakter gjennom døgnet. Kommer i følgende farger og utførelser: eik natur, sortbeiset og hvitbeiset.

VIL DU SE RESTEN AV FARGENE?

DU FINNER RADIUS-SERIEN FRA NOREMA HER.

— Hvis du ønsker å tone ned det stramme og dramatiske er lyst treverk og hvitt supre alternativer på benkeplate og detaljer. Grønne planter, innslag av gamle møbler og tekstiler er med på å skape en hjemmekoselig atmosfære, tipser Hansen.

Det enkle er det beste! Kjøkkenet skal gjenspeile deg og familien din. Dropp trendene og velg noe du kan gjøre til ditt eget.

stort-apent-kjokken-med-trapp-og-innredninger-i-treverk

Fargen som alltid fungerer

Grå er en tidløs og praktisk farge med mange kvaliteter som har blitt en favoritt i mange hjem. Dette er også en farge som kommer i mange ulike nyanser. Her kan du gå nesten sort i den ene enden av skalaen eller på grensen til hvitt i den andre.

Dette er det perfekte valget for deg som vingler mellom mørke og lyse kjøkken.

Innredningen på bildet nedenfor er en nett og moderne modell med slette fronter i en varm og mettet gråtone. Med sitt nøytrale design er dette et kjøkken som elegant matcher alle tenkelige interiørstiler. Pluss passer like godt i en byleilighet som i hytta på fjellet. Kombiner gjerne med hvite veggflater og tilbehør i stål.

Norema-Pluss-serien

VARMT OG GRÅTT: Pluss-serien fra Norema passer like godt i en byleilighet som på hytta på fjellet. Kombiner gjerne med hvite veggflater og tilbehør i stål.

KUNNE DU TENKE DEG DETTE KJØKKENET?

DU FINNER DET HER.

Synes du det er pent med profiler? Edel fra Norema er en innredning som stråler av nostalgi, romantikk og bestemors kjøkken. Skuffer og skapdører har speiler med fylling og profilering.

Edel har mange tilvalgmuligheter, blant annet dekorative gesimslister, antikke håndtak og smårutete vitrinedører med sprosser. Kan det bli mer herskapelig enn dette? Edel eik fås i fargene eik naturell og mørk grå eik.

Norema-Edel-mørk-eik

NORSK NOSTALGI: Edel er en tidløs og elegant front i heltre.

— De grå nyansene har også noen egenskaper du ikke finner i andre farger. Blant annet gir grått et nøytralt og dempet uttrykk, samtidig som den fremhever og forsterker kontrastene du har valgt å ha på kjøkkenet, forteller Hansen.

Trefrontene er tilbake

Naturmaterialer som interiørelement har vært populært lenge, men etter mange år i glemmeboken gjør treverket sin store debut på kjøkkenet.

Her finnes det mange muligheter, enten du vil «safe» med klassisk lys eik eller mørke fronter.

Norema-innredning-i-eik

NORDISK NATUR: Kombiner naturmaterialer med detaljer i stål eller industriell betong for å skape kontrast.

— Lyst treverk er det perfekte valget for deg som ønsker den rene, nordiske stilen. Dette er også en trygg vei å gå med tanke på tidløshet og muligheter for variasjoner. Hvitimpregnert eik er utrolig lekkert og matcher med det aller meste, forteller Hansen.

Dersom du ønsker å utfordre stilen, anbefaler hun å bruke små elementer av mørkere treverk, for eksempel i spisemøblement, skap og hyller. Samspillet mellom ulikt trevirke er en kombinasjon det er lett å forelske seg i.

Norema-lys-alm

NORSK FAVORITT: Det lyse kjøkkenet er en skandinavisk favoritt, og nordmenn elsker naturmaterialer. Overflatene krever lite vedlikehold og den sjatterte overflaten gir et levende og organisk uttrykk. Her med innredningen Kvadrat lys alm, også fra Norema.

DIGGER DU DEN NORDISKE STILEN?

HER FINNER DU KJØKKENET NØTTERØY LYS ALM FRA NOREMA.