Startsiden

Skattum Ansvar

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

Male huset – slik gjør du det!

 

 

Skattum har i en årrekke støttet opp om samfunnsnyttige tiltak. Vårt engasjement er satt i system gjennom «Skattum Ansvar». Vi har definert 4 områder hvor vi tar ansvar for menneskershverdag; internasjonalt ansvar, nasjonalt ansvar, regionalt ansvar og lokalt ansvar. Områdene vises som 4 byggeklosser i plusstegnet i logoen, med mellommenneskelig ansvar i senter.

Hva mener vi med ansvar?

Helt siden Ole Engelhart Skattum startet som skipsreder i 1893 og fraktet varer mellom tettstedene i Hedmark og Oppland, har ansvarlighet vært en rettesnor for vår virksomhet. Vi skal opptre ansvarlig ovenfor hverandre, kundene, leverandørene og kjeden. Vi er en del av samfunnet lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt og vi skal vise ansvar på alle 4 plan. Vi ønsker nå å koordinere arbeidet som gjøres i alle våre avdelinger slik at vi fremstår som enhetlige mht til å ta et ansvar for våre omgivelser.

Internasjonalt:

Right To Play skal gjennom lek og idrett bedre barn og unges hverdag i verdens mest vanskeligstilte områder for å fremme utvikling, helse og fred. RTP skal skape en sunnere og tryggere hverdag gjennom idrett og lek.

RTP er forpliktet til ethvert barns rett til å leke. De gir barn en sjanse til å bli konstruktive deltakere i samfunnet, uavhengig av kjønn, funksjonshemming, etnisitet, sosial bakgrunn eller religion. Gjennom idrett og lek bidrar RTP til å skape sosial endring i samfunn rammet av krig, fattigdom og sykdom.

RTP utviklet seg gjennom en bevissthet og en organisasjon kalt Olympic Aid, som, igjen ble dannet av Lillehammer Olympiske Komitè i 1992, som en forberedelse til OL to år senere. Olympic Aid fokuserte på å vise støtte til folk i krigsherjede land om områder preget av uroligheter. Johan Olav Koss var den ledende idrettsambassadør.

Gjennom å være bedriftsvenn til Redd Barna internasjonalt er vi med å bygger og vedlikeholder skoler i Kambodsja. På denne måten sikrer vi skolegang til mange barn som ellers ville måtte tidlig ut i arbeidslivet i stedet for å gå på skole.

Nasjonalt:

Byggmakker Skattum har valgt å støtte Kreftforeningen gjennom å være forskningsfadder. Siden 1990 har Kreftforeningen samlet inn og gitt rundt 2 milliarder kroner til kreftforskning. Med støtten Byggmakker Skattum og mange andre bidrar med kan forskeren fortsette innsatsen for å nå det store felles målet om at færre skal få kreft, at flere skal bli firske og at de som må leve med sykdommen skal få best mulig livskvalitet.

Regionalt:

Vitensenteret Innlandet:

De eldre i regionen (ved å gi opplevelser)

Lokalt:

Alle butikkene er tilstede i sitt lokalmiljø gjennom støtte til både idrettsforeninger og lag.

Mellommenneskelig ansvar

Skattum Ansvar på Fillipinene – Ansvar i praksis!

Helle Hansen som jobber hos Byggmakker Skattum Raufoss, har reist ned til sine lokale venner på øya Bantayan på Fillipinene for å hjelpe til med opprydningsarbeidet. Skattum Ansvar har valgt å støtte vennene til Helle, både med en sum penger og med klær.

SkattumAnsvar-plusstegnet2015.pdf