kryssfiner plate poppel 12x2440x1220 b/c - byggform


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Fra 639,- pr. stykk Velg butikk for å se prisen i ditt varehus

  • Produktinfo
  • Platene egner seg til både innendørs og utendørs bruk. Vedlikeholdes som ubehandlet treverk. Kryssfiner av kinesisk poppeltre (Chinese Poplar Tree). Kinesisk poppel er et hurtigvoksende hardwood-løvtre, og fargen er hvit med noen striper av årringer. Poppelfamilien består av bl.a. osp.

    Ved store svingninger i temperatur og luftfuktighet kan man oppleve at platene kuver seg noe. Dette vil normalt gå tilbake etter at platene har akklimatisert seg, noe som vanligvis tar fra en til to uker. Ved utendørs bruk må platene vedlikeholdes med et intervall som gjør at kantene og overflaten ikke blir direkte utsatt for fuktighet. Som tommelfingerregel må det behandles med ett strøk grunning pluss to toppstrøk på overflaten, samt grunning pluss 3-4 toppstrøk på kantene. Dette bør gjøres før montering, eller umiddelbart etter montering. Avhengig av påvirkning av vær og vind vil et generelt vedlikeholdsintervall ved bruk av beis være 2 ganger i året, og med dekkbeis eller maling må man vedlikeholde med intervaller på minimum en gang i året. Særlig viktig er det med hyppig vedlikehold i kantene, da beskyttelsen der vil slites hurtig og muligheten for inntrenging av fukt er stor. Dersom dette skjer vil platene sprekke i overflaten, og med mulighet for delaminering i hele platen.

    Platene har ingen målbar effekt på innemiljø. Produktet inneholder ikke miljøfarlig avfall. Bør deponeres til egnet mottaksstasjon for treverk.


    Artikkelnr. 30716435
  • Dokumenter