Velg butikk

Få oppdaterte priser, sortiment og åpningstider for din lokale Byggmakker. Hvis du vil at vi skal velge butikk for deg må du tillate 'lokasjon' i popupen.

snøbrems for takstein teglrød

  • Pulverlakkert
  • Galvanisert stål
  • Rask montering
  • Sikker på taket

Fra 59,- pr. stykk

Velg butikk for å se prisen i ditt varehus

  • Produktinfo
  • SNØFANGERE Snøfangere skal monteres der snø og isras fra tak kan skade personer, gjenstander, bygningsdeler m.m. (Jmf. byggeforskriftene kap. 43 med veiledning. Bestemmelser i politivedtektene i den enkelte kommune kan også omhandle vedtekter vedrørende snø på tak og rasfare.) Ut i fra dette skal snøfangere monteres der sig/ras kan medføre skader på gjennomføringer, takstiger eller andre installasjoner på taket. Det er også viktig å montere snøfangere på tak med trapping (høydeforskjell). Dette for å unngå at snø fra en takflate raser ned på en annen med fare for ødeleggelser. Snøfangere er ikke å betrakte som sikkerhetsutstyr ved arbeide på tak, og skal derfor ikke benyttes til feste for sikkerhetsline. DIMENSJONERINGSGRUNNLAG Dimensjoneringen av snøfangere er bl.a. avhengig takvinkelen, snølasten, takfallets lengde og friksjonskoeffisienten på taktekkingsmaterialet. Det er viktig at snøfangerne blir montert sammenhengende i hele takets bredde. Korte snøfangere over f.eks. inngangsparti utsettes for større laster enn det de er beregnet for. Normalt bør en bruke 60 cm mellom hver konsoll og det skal ikke være lengere enn 5m fra møne og ned til snøfangerrekken. Er det behov for flere reker så skal disse monteres med like store felt (en rekke over bærende yttervegg og en rekke i senter mellom møne og den første snøfangerrekken). I områder hvor snølasten er relativ beskjeden avstanden mellom klonsollene økes noe. Se vår monteringsveiledning. SNØFANGERKONSOLLER LEVERES I FARGENE: GALVANISERTR - SORT - BRUN - RØD -TEGLRØD - ANDRE FARGER PÅ BESTILLING

    Artikkelnr. 46462182
  • Dokumenter
Inspirasjon: Bli en superproff på tak Byggmakker

Inspirasjon: Bli en superproff på tak

29.10.2020

Riktig valg av taktekking gir bærekraftige fasader som holder i mange tiår. Les videre og finn ut hvordan du avanserer fra utførende håndverker til inspirerende rådgiver.

Slik får du slett tak uten å slipe og sparkle Byggmakker

Slik får du slett tak uten å slipe og sparkle

29.10.2020

Taket er vanskelig å nå. Disse ferdigtapetserte takplatene har en innovativ funksjon som sparer deg for den tyngste jobben.

Nytt tak: Dette er ekspertenes råd Byggmakker

Nytt tak: Dette er ekspertenes råd

20.08.2020

Planlegger du å bytte tak? Les videre og finn ut hvordan du oppnår et topp resultat.