Velg butikk

Få oppdaterte priser, sortiment og åpningstider for din lokale Byggmakker. Hvis du vil at vi skal velge butikk for deg må du tillate 'lokasjon' i popupen.

snøfanger clickfals sort

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

  • Pulverlakkert
  • Galvanisert stål
  • Rask montering
  • Sikker på taket

Fra 419,- pr. stykk

Velg butikk for å se prisen i ditt varehus

  • Produktinfo
  • SNØFANGERE Snøfangere skal monteres der snø og isras fra tak kan skade personer, gjenstander, bygningsdeler m.m. (Jmf. byggeforskriftene kap. 43 med veiledning. Bestemmelser i politivedtektene i den enkelte kommune kan også omhandle vedtekter vedrørende snø på tak og rasfare.) Ut i fra dette skal snøfangere monteres der sig/ras kan medføre skader på gjennomføringer, takstiger eller andre installasjoner på taket. Det er også viktig å montere snøfangere på tak med trapping (høydeforskjell). Dette for å unngå at snø fra en takflate raser ned på en annen med fare for ødeleggelser. Snøfangere er ikke å betrakte som sikkerhetsutstyr ved arbeide på tak, og skal derfor ikke benyttes til feste for sikkerhetsline. DIMENSJONERINGSGRUNNLAG Dimensjoneringen av snøfangere er bl.a. avhengig takvinkelen, snølasten, takfallets lengde og friksjonskoeffisienten på taktekkingsmaterialet. Det er viktig at snøfangerne blir montert sammenhengende i hele takets bredde. Korte snøfangere over f.eks. inngangsparti utsettes for større laster enn det de er beregnet for. Normalt bør en bruke 60 cm mellom hver konsoll og det skal ikke være lengere enn 5m fra møne og ned til snøfangerrekken. Er det behov for flere reker så skal disse monteres med like store felt (en rekke over bærende yttervegg og en rekke i senter mellom møne og den første snøfangerrekken). I områder hvor snølasten er relativ beskjeden avstanden mellom klonsollene økes noe. Se vår monteringsveiledning. SNØFANGERKONSOLLER LEVERES I FARGENE: GALVANISERTR - SORT - BRUN - RØD -TEGLRØD - ANDRE FARGER PÅ BESTILLING

    Artikkelnr. 48390682
  • Dokumenter
Kampanjedager tak! Byggmakker

Kampanjedager tak!

27.04.2021

20% på takstein, takplater og takbelegg* Gjelder i perioden 2. - 20. juni

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Inspirasjon: Bli en superproff på tak Byggmakker

Inspirasjon: Bli en superproff på tak

29.10.2020

Riktig valg av taktekking gir bærekraftige fasader som holder i mange tiår. Les videre og finn ut hvordan du avanserer fra utførende håndverker til inspirerende rådgiver.