StartsidenVåre merkerCello

CELLO - Flis for enhver smak

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Flisene produseres med moderne metoder av ulikt leiremateriale. Fliser kan
teknisk sett varierers ved å endre blandinger, pressteknologier og temperatur
i brennovn. For det meste deles fliser i kakkel- (mer porøs veggflis), klinker-
(tettere vegg- og gulvflis) og porcellanato-fliser (spesielt tett vegg- og gulvflis).

Keramiske fliser varer lenge og er enkle å vedlikeholde. Fliser tåler også godt
rengjøringsmidler som generelt brukes i hjemmet. Allikevel bør man unngå å
bruke slipende rengjøringsmidler og metoder siden disse kan ødelegge flisens
glasur.

Stiligere interiør ved hjelp av veggfliser

Vi har valgt vakre farger og mønstre i vårt utvalg av veggfliser for å ta hensyn til alle mulige veggflater i hjemmet. Du vil finne tidløse klassikere, bonderomantiske mønstre og de mest moderne ideer for flislegging i vårt utvalg.

Link

Vakkert og motstandsdyktig gulv

Fra et stort utvalg gulvfliser finner du flis med høy kvalitet, som tåler stor belastning for bad og andre rom i hjemmet. Blant modellene finner du både de nyeste flistrendene som moderne fliser med stein- eller treimitasjon, og enkle, tidløse fliser som alltid passer overalt.

Link

På grunn av brenningsteknologi er det ganske vanlig at fargen mellom ulike produksjonspartier varierer. I tillegg karakteriseres flisene ved at disse automatisk ikke har samme størrelse, og derfor deles flisene i ulike grupper av størrelse. Det er mulig å kutte flisene i nøyaktig størrelse etter brenning og det gjør det mulig å flislegge med smalere fuge enn vanlig. Når man kjøper flis, og før man starter montasje er det viktig å sjekke på pakkenes emballasje at produktets fargenyanse og dimensjon er de samme (batchnummer), spesielt dersom flisene legges i samme rom.

Veggfliser eller kakkelfliser (bicottura/monocottura) produseres ved lavere temperatur enn gulvfliser og på grunn av dette er det også enklere å bearbeide denne typen flis. Veggfliser brukes hovedsakelig på baderom hjemme, men de egner seg utmerket også til bruk på andre veggflater. Kakkelfliser er alltid glasert enten med blank eller matt flate.

Gulv- eller klinkerfliser tåler større belastning enn kakkelfliser takket være sin tettere struktur. Klinkerfliser brukes også mye på veggflater. Med tanke på tekniske egenskaper er porcellanato-flisen med meget lav vannabsorpsjon (maks. 0,5 %), den med best kvalitet. På grunn av krav om fall monteres det vanligvis fliser med størrelse 20x20 / 10x10 cm eller enda mindre på gulv i bad og vaskerom.

Store fliser krever jevnere underlag og derfor brukes de som regel i tørre rom. Store fliser med ru overflate kan allikevel i tilfelle ulike fall- og slukløsninger legges på baderomsgulv. (Som for eksempel Unidrain) Legging av fliser med slett overflate utendørs på udekket flate anbefales heller ikke selv om flisene er frostsikre, siden de kan bli meget glatte når de blir våte. Fliser med ru overflate finnes blant annet i vårt produktuvalg av terrassefliser. (Merket med R9 eller hoyere tall.)

Dette sikrer et vellykket og langvarig resultat

Produktkontroll

Sjekk alltid produktene før flislegging. Når produktene er montert har du godkjent dem.

Sjekk også partimerkingen på emballasjen – alle pakkene skal ha samme nummer (batchnummer) dersom flisene legges i ett eller tilknyttete rom.

Oppbevar produkt- og partidata på emballasjene. Det lønner seg også å ta vare på overflødige fliser dersom det senere er behov for å bytte ut noen fliser.

Legging

Spesielt når flisene legges i våtrom eller utendørs skal flisene under fugingen dekkes fullstendig med fugemasse. Dersom det i våtrom blir hulrom under flisene, kan det for eksempel fra fugen komme inn vann som gjør at vannet suges inn i flisen avhengig av flisens vannabsorpsjon, og flisen kan bli mørkere. Fargeendring er en egenskap ved flisen (ikke produktfeil). Flisens farge blir som før igjen når flisen tørker. Utendørs kan fuktigheten som samler seg i hulrommet under flisen løsne eller knuse den ved frysing.

Silikon bør ikke smøres for dypt i gulv- og vegghjørner slik at det får kontakt med membran. Også vannet som er bak flisen, for eksempel i fugen, skal ha fri tilgang til gulvsluk. Silikon lager en lomme i hjørnene og vannet blir derfor stående bak veggflisene, også dette kan forårsake formørkning av spesielt lavere flisrader.

Fugene bør fylles med fugemasse av høy kvalitet. Dette forenkler renhold av fugene, samt forminsker absorpsjon under flisene gjennom fuger.

Legg aldri flisene tett sammen. Fliser med kuttet kant kan legges med smalere fuge, men også da skal bredden på fugen være minst 2–3 mm.

Flislegging, spesielt av våtrom, bør utføres av fagfolk.

Vedlikehold

Glaserte fliser skal ikke vokses eller beskyttes med spesialmidler.

Det er heller ikke behov for å behandle de tetteste uglaserte flisene med beskyttelsesmiddel. Uglaserte fliser kan likevel behandles med f.eks. beskyttelsesmiddel for steingulv, spesielt i tilfelle man antar at det kommer fett eller oljeflekker på gulvet. Det finnes midler fra ulike produsenter til dette. Polerte uglaserte fliser skal alltid beskyttes og behandlingen må utføres allerede før fuging.

For vanlig renhold brukes det vann og normale typer rengjøringsmiddel. Glaserte flater skal ikke rengjøres med slipende midler.

Tørk alltid vegger og gulv med en nal. Sikre nødvendig ventilasjon i bad og vaskerom. Øk ventilasjonskapasiteten når du går i badstue, dusjer eller bruker badekar, og dersom du tørker klær.