StartsidenVåre merkerCello

Cello Parkett

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Parkett er et vakkert, varmt og tidløst gulvmateriale. Parketten er laget av ekte treverk, noe som gjør gulvet til et mer økologisk og bærekraftig valg.

Vårt utvalg inkluderer valgmuligheter både for moderne stiler, og for de som søker et mer romantisk utseende. Gulvet spiller en stor rolle i valget av overflater i hjemmet. I kombinasjon med andre dekorative materialer har gulvet sin innvirkning på interiørstilen i boligen.

Parkett kan ha flere ulike overflatebehandlinger. Noen har børstet overflate, noe som gjør at treverkets mønster og struktur oppleves annerledes enn ved en overflate som kun er lakkert. En mer tradisjonell mattlakkert overflate er også tilgjengelig. Alle Cello parketter har 5G not og fjær system for å lette leggingen.

Hvis du ser etter et tidløst vakkert og verdifullt gulv for hjemmet ditt, er parkett et godt alternativ og valg for deg. Og med riktig stell vil det glede deg i lang tid.

Parkett er en investering og en langvarig følgesvenn

Med riktig legging og riktig vedlikehold varer en parkett lenge Ta vare på gulvet ditt ved å følge disse vedlikeholdsinstruksene. Monteringsanvisningene finnes på pakken.

De viktigste prinsippene:

  • riktig luftfuktighet og temperaturforhold også ved gulvvarme (relativ luftfuktighet RH 35–60 % og temperatur 18–24 °C) (Sjekk alltid produsentens RH anbefalinger på monteringsanvisningen)
  • ved bruk av gulvvarme skal maksimal overflatetemperatur være +27 °C og maksimal variasjon i temperatur i løpet av én dag 5 °C
  • dørmatter på begge sider av inngangsdøren beskytter parkettens overflate fra riping med skitt
  • rengjøring med en fuktig mikrofibermopp
  • øyeblikkelig fjerning av flekker
  • filtknotter under bena på møbler
  • senking av temperaturen og mindre bruk av klimaanlegget når leiligheten er tom, spesielt i fyringssesongen

Luften i rommet og gulvvarme

Tre er et naturlig materiale og er utsatt for stor belastning på grunn av variasjoner i luftfuktigheten (utvider seg og trekker seg sammen), særlig i de nordiske landene. Derfor er det viktig at den relative luftfuktigheten (RH) holdes mellom 35–60 % (les alltid produsentens anvisninger), og at romtemperaturen holdes mellom 18–24 °C.

Dersom forholdene skiller seg vesentlig fra disse verdiene, kan oppsprekking eller utvidelse oppstå i parketten, som produsenten, selger eller montør ikke kan ta ansvaret for.

Parkettens misdannelser kan reduseres ved å bruke en luftfukter i tørre årstider og oppvarming under fuktige forhold. Hvis du er borte fra leiligheten i lengre perioder i løpet av fyringssesongen, forblir fuktigheten høyere hvis du senker temperaturen til ca. 18 °C og setter klimaanlegget på minimum. Kjøp et luft-hygrometer for leiligheten, siden de nevnte luftfuktighets- og temperaturverdiene også er sunnere for deg og din familie. Vi anbefaler å kjøpe en digital kombinert temperatur/ fuktighetsmåler.

Gulvvarmen bør fordeles jevnt over hele gulvarealet. Overflatetemperaturen på et parkettgulv skal ikke under noen omstendighet overstige 27 °C. Overflatetemperaturen for parkettgulv skal ikke variere i løpet av en dag mer enn 5 °C. Ta hensyn til dette, spesielt under tepper og når du bruker vannbåren gulvvarme, ved å måle overflatetemperaturen på parketten ved begynnelsen av gulvvarmesløyfen. Under tykke tepper er overflatetemperaturen på parketten ca.. 1 til 2 grader høyere enn på gulvet rundt. Gulvvarme tørker parkettens overflate og fører til ytterligere bevegelser i treverket (krymping).

Vedlikehold etter legging

Etter ferdig legging skal parketten rengjøres grundig for løs smuss og urenheter med støvsuger og mopp / fuktig mopp / klut. Om nødvendig, bruk mild såpe. Etter mopping / tørking må gulvet holdes tørt. Om nødvendig, tørk av overflaten med en ren klut. Beskytt nylig montert parkett med et pustende og tilstrekkelig holdbart materiale for innflytting. Ikke tape fast beskyttende materiale til parkettens overflate.

NB!

Solens UV-stråling endrer treverkets fargetoner over tid. Mørke treslag vil få en mørkere/dypere farge, mens i treslag med lysere tone vil endringen i farge være mindre. Fargeforskjeller, for eksempel spor fra tepper og tildekninger jevnes ut når de blir utsatt for lys.

Rengjøring og pleie

Reduser skitt ved bruk av hensiktsmessige matter ved inngangsdøra, som hindrer at sand og vann kommer inn i rommene. Fjern umiddelbart ripende skitt. Filtputer festet under møblenes ben beskytter gulvet mot riper. Unngå å gå på tregulvet med stiletthæler og påse at negler på kjæledyr er korte. Under flytting av kjøleskap eller fryser eller andre hvitevarer, dekk gulvet med for eksempel en matte, for å unngå riper og merker.

Fjern flekker mens de fortsatt er ferske enten med vann eller mildt vaskemiddel, og tørk av gulvet umiddelbart. Unngå unødvendig skrubbing med harde rengjøringsredskaper. For regelmessig rengjøring er det tilstrekkelig å støvsuge eller tørke av med en mikrofibermopp.

Tørk av et mer skittent gulv med en gulvklut fuktet i mildt såpevann (pH 6–8) og tørk overflaten. Unngå alltid overdreven bruk av vann når du jobber på et parkettgulv. Dersom den synlige fuktigheten ikke forsvinner fra overflaten innen ett minutt, er mengden av vann definitivt for høy. Tørk sølt vann på gulvet umiddelbart. Bruk vaskemiddel i henhold til produsentens bruksanvisning. En overdreven mengde av vaskemiddel kan føre til en raskere forurensning av gulvet på grunn av rengjøringsmidlets avsetning på gulvet.

Mest vanlig er at skader på parkettgulv forårsakes i forbindelse med en flytting. Parkettgulvoverflater tåler ikke flytting eller fall av tunge gjenstander. Kontorstoler med hjul må ha en matte eller passende stolunderlag for å unngå slitasjeskader fra hjulene på parkettgulvet ditt. Spør forhandleren din om stell av oljet tregulv.

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv Byggmakker

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv

23.08.2021

Det er mange gode grunner til å velge laminat: Det er vedlikeholdsfritt, pent å se på, gjør det selv-vennlig og slitesterkt – på noen merker får du til og med livstidsgaranti! Vi viser deg hvordan du enkelt legger laminatgulvet selv.

Slik organiserer du klesskapet  Byggmakker

Slik organiserer du klesskapet

04.12.2019

Dette smarte garderobesystemet eliminerer fem velkjente hverdagsproblemer.

Dette gulvet er helt unikt  Byggmakker

Dette gulvet er helt unikt

05.11.2019

Ingen andre lager vinylgulv med så mange variasjoner.

Store fliser på badet er den nye trenden Byggmakker

Store fliser på badet er den nye trenden

27.08.2019

Store, keramiske baderomsfliser er både trendy og vakre, men også slitesterke. Vår ekspert gir deg de beste tipsene for å få et flott resultat.